.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

09.10.2003



Bylo nebylo, přišlo mi mailem, tak jsem to zveřejnil. Že to napsal ten a ten? A co má bejt?

Před pár měsíci jsem v globálním RSS z Blogportálu narazil na článek Kapesní průvodce tápajícím po fastfoodech. Říkal jsem si, že to odněkud znám... Ano, četl jsem to na Epileptickém křečkovi. Tak jsem Černovlásce (to byl její článek) napsal, že autor je známý a v takových případech bývá obecně slušnost uvést link.

Černovláska se ohradila slovy "Tak to teda prrr! Tento text mi prisel e-mailem!" a když jsem psal, že ani to tam není uvedené, odpověděla "Ja si ale nejsem jista, zda na blogu, ktery jsi uvedl, je puvodni text. Ten e-mail mam starsiho data, nez je publikace na tom blogu."

Což pobavilo Pixyho: "(...) Takže ano, napsal jsem to já, vyšlo to na Křečku (blog.lide.cz/epileptickykrecek/), a pokud tvrdíte, že vám to přišlo mailem dřív než je datum na Křečku, tak se radujme: stroj času existuje! Hezký den."

Černovláska se nakonec omluvila: "Ok, tak teda uznavam, ze to nejspis bude pravda, co pises. V tom pripade se omlouvam, ale jinak zdroje uvadim, kdyz vim {smile}"

Můžete se podívat na celou tu interesantní diskusi.

No nic. To že se texty kopírují a posílají mejlem jako „řetězové vtípky” a „mrkni na to, to tě pobaví”, je zkrátka fakt, to že nikoho nenapadne uvést odkaz na zdroj je taky smutný fakt.

Včera zveřejnila Černovláska Vosí Typologii podle platu. S douškou "Zdroj: E-mail". Všiml si toho White Dog a okomentoval, všiml si toho Hlog a přidal spot.

I já jsem okomentoval, psal jsem, že by možná stálo za to zkusit se podívat do Googlu, jestli třeba nelze zjistit autora. Konkrétně u téhle Typologie to vypadne jako první odkaz... A že by bylo také vhodné připsat, když už to od nás ví, malou doušku „Autor: Vosa na jazyku”.

Odpověď Černovlásky mě přiměla napsat tenhle článek: Milý Arture, to, že vypadne první link na nejaky web rozhodne neznamena, ze co je na nem je zaroven autora. Z toho plyne, ze ja rozhodne nebudu skakat, jak ty piskas. Mysli si, co chces, Vosu nectu, ani neprocitam jine blogy, protoze kdyz odnekud cerpam, tak je to zasadne z oficialnich zdroju. Ostatní věci mi přijdou mailem, což jako zdroj uvádím.

Má pravdu, samosebou. Z čistě pragmatického hlediska má pravdu — přijde jí text mailem, ona nemá povinnost hledat autora, stačí, když uvede „Zdroj: mail”. Tedy totéž, co dělá třeba Spy, když tiskne obrázky a píše: „Zdroj: Internet”

Ale já mám pořád takový nejasný pocit, že to není úplně nejvhodnější... Že to nějak nezapadá do „pravidel slušnosti”.

Samosebou, každému se stane, že mu přijde něco mailem, on autora nezná a zveřejní to jako „Došlo mailem”... Ale když ho pak v diskusi někdo upozorní, že autor je XY a originál tam a tam, bývá slušné napsat aktualizaci a uvést odkaz.

No nic. Černovlásko, skákej si jak chceš...

Jo, kdyby něco: Tenhle příspěvek mi taky přišel mailem! {smile}

Aktualizace: "Zdroj byl uveden, ja ciste svedomi mam. A jen tak mezi nami — i me vlastni clanky se siri dal bez udani autora a nedelam kvuli tomu takovej povyk." — Černovláska

Aktualizace 2: Už je vše napraveno větičkou "autor pravděpodobně Martin Jaroš".

Nekomentuji to, i když mám cukání... Okomentujte si sami.


Aktualizace 3: Nejsme koukám jediní, kdo si všiml — viz diskuse (cituji: Já nechápu, proč furt chcete vědět zdroj. Když je zdroj e-mail, tak vo co go? Zbytečná péče, víš {smile})


Zadal Arthur Dent, 09.10.2003 10:54:07, 141 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/512

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Zásady a zákony - Lukáš Mižoch (web)

Nejenom, že je chování zmiňované dámy neslušné, ale mám pocit, že snad i nezákonné. I příspěvky na blozích jsou chráněny autorským zákonem. Bohužel, na Internetu se dodržovat zákony moc nenosí. {sad} Viz např. http://www.mizoch.net/blog/2003-05.html#251919
    


Cernovlaska - copypasterka - rony (web)

cernovlaska by si mala uvedomit, ze nepatri medzi socansku skupinu lidicek, co si medzi sebou preposielaju hovadinky copypastovane z nejakych webovych stranok.

podobne sa siri mailami clanok Arsinoe a strasne ma serie, ze to ti ludia skopiruju text a zabudnu na nadpis, meno.. ale to je uz dana uroven, neda sa s tym nic robit.

ze cernovlaska publikuje akekolvek texty dojdene mailom mi pripada ako priblbla kradez. moze si slecna hovorit co potrebuje a chce ale publikuje a prizivuje sa na cudzom. Sprava sa nepristojne, ak je to tak ako pise Artur v tomto spote. Osobne sa pri publikovani na webe nespolieham na mail, pokial informacie v maili uvedene vykazuju charakter autorskeho diela - ja viem, ze cernovlaska nemusi vediet rozoznat zartovnu esej Arsinoe od priblbych vtipkov prelozenych z nejakych anglickych zdrojov u ktorych sa nebude nikto prudit, ked si z nich urobi na svojom cernowebe dalsiu ciarku {smile}

Svojho casu sme sa velmi rozculovali nad spravanim kamennych medii, ze ukradnu niekde na webe fotku a ako zdroj uvedu Zdroj: Internet.

Sorry, prave u webu aky produkuje cernovlaska a jej osobne by som pristupoval k zdrojom trosku obozretnejsie. Neospravedlnuje ju fakt, ze ine blogy necita.

Osobne by som u nej vynechal reakciu ked ju niekto upozorni na totoznost autora a pravy zdroj, aku vyplodila (ja mam zdroj mail ako vies, ze je to pixy?). To je uz naozaj dost drsna reakcia.

Akosi pozorujem, ako ludia pohodlne informacie dorucene do posty povazuju ako vlastny majetok a podla toho s nim narabaju. Ach...

Cernovlaska, dost vazne si ma sklamala. Mila slecna, pokial povazujes za zaujimave publikovat na svojom webe texty co sa siria mejlami ako forwardy, tak je to s publikovanim na tej tvojej stranke dost zle - neber to osobne, proste konstatujem stav. V kazdom pripade nech je podla mna uroven publikovaneho obsahu na tvojom webe akakolvek, je to tvoje rozhodnutie, tvoje riesenie, tvoja pravomoc. Ostatni pokial im to umoznis obsah pozivaju a maju pravo ho hodnotit.

Venoval by som sa ti viacej, ale bud to nestoji uz dalej za to, alebo proste suhlasim s Arthurom.

Divne veci sa to deju {wink}
    


 - saybye (web)

A co byste chtěli od Čenovlásky???

Celý ten blog(?) má takovou nanicovatou formu/úroveň. Možná se pletu a je Za tím něco víc, něco co nedokážu ocenit.
Ale na mě osobně působí cenovlaska.cZ dojmem absolutního blváru. A u toho mě takové chování prostě nepřekvapí...
    


Kvalita - Mentor (web)

Můj podnikatelský zájem
Chystám původní web, na kterém bude zveřejňovat jen ta nejkvalitnější díla. Ukázka viz dále.

HAMLET

To be, or not to be: that is the question:
Whether 'tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of troubles,
And by opposing end them? To die: to sleep;


Zdroj: kniha

Možná přidám i nějaké písně ke stažení.
Zdroj: Kazaa

A taky pár filmů {big grin})
    


kopírování - arsinoe (web)

Já to nesnáším už delší dobu. ¨Snažím se proti tomu bojovat i na pooh a například s Ilunaxielem jsem kvůli tomu byla vepři, když se mi nelíbilo, že tohle dělá Visnery. Považuji to za ubohé a trapné......není problém si tímhle zvyšovat čtenost....také mi chodí spoustu mailů, ale neudělala bych to. Aspoň jednu zásadu mám.
Někomu to zkrátka nevysvětlíš. Jeslti je baví chlubit se cizím peřím, ať to dělají. A specielně černovláska není bloger............nemá cenu jí cokoliv vysvětlovat. Ono fakt není nic jednoduššího, ale třeba mě by hamba fackovala. Vykašli se na to , Arthure, někteří lidé jsou zkrátka z Novy.
    

Re: kopírování - Arthur Dent (web)

Kdo může posoudit, jestli je někdo blogger nebo není? IMHO její stránky mají s osobním deníčkem málo společného, ale přece nejsme nějaká sekta, která rozhoduje o tom, kdo k nám patří a kdo ne...
    

Re: kopírování - arsinoe (web)

Dobře, moje vyjádření bylo možná překotné. Nicméně jsem tím chtěla označit někoho, píšící svoje názory a postřehy...na cokoliv. Seskupování dat za to nepovažuji. Ale stejně tak nepovažuji lidi, kteří blogují, za něco lepšího, jestli to tak vyznělo, omlouvám se. Ale to, že tvůrčí prvky by měly být jedním ze základních znaků těchto aktivit, si myslím stále.
    

Re: kopírování - Arthur Dent (web)

Přesně tak, Arsí. Já to chtěl jen uvést na pravou míru, abych sebral vítr z plachet někomu, kdo by chtěl napsat "A kdo jste, že můžete určovat, kdo je blogger a kdo ne?" Aby nás pak někdo neměl za sektu, která "určuje, kdo mezi ně patří". A vůbec...

Můj soukromý názor na Černovlásku je ... mým soukromým názorem, ovšem nebýt HLOGu a toho, že mě White Dog upozornil, nepodíval bych se tam. Opravdu mě totiž nezajímá to, o čem píše. (To samé předpokládám platí i obráceně.) Ovšem definice weblogu je natolik vágní, že se do ní vejde vše, od vtipů přes vlastní názory a postřehy, přes komentáře, přes odborné články až k čistému bulváru.
    

Re: kopírování - Lukáš Mižoch (web)

Arsi má pravdu, blogerka to není. Jakožto redaktor blogerské kategorie ODP jsem kompetentní to rozhodnout. {smile} {smile} {smile}
    

Re: kopírování - Trillian (web)

a budeš blogerům vydávat osvědčení? :o))
    


Re: kopírování - Trillian (web)

holka, nemohu než s tebou souhlasit... mám na slečnu také svůj názor a zase mne tato situace, bohužel, utvrdila v tom, že se nemýlím...
a jak se tak nad tím zamýšlím, urazilo mne, že já jí za zkopírování nestojím... kde je spravedlnost? :o)))) to jí jako nejsem dost dobrá?
    


Re: kopírování - ofr

No potěš - jak vlastně dokážete (blogeři) komunikovat s ostatními... To musí být utrpení potkávat celý den lidi, kteří neblogují - nedej bože někteří ani neví co je to blog {wink}
    

Re: kopírování - Trillian (web)

ale nejhorší jsou stejně trpaslíci .o)))
    


Re: kopírování - Arthur Dent (web)

To je prosté: S bloggerama komunikujeme pomocí komentářů pod článkem, se zbytkem populace klasicky, tj. hubou. {smile}
    

Re: kopírování - ofr

A zbytek populace s Váma - po hubě..., jak by mohli dosvědčit kolegové z medvědího společenstva {smile}
    

Re: kopírování - Arthur Dent (web)

Jojo... To je pravda. Všude nás všichni bijou... Je to válka mezi bloggery a ostatními! {smile}
    

Re: kopírování - ofr

Nechť zvítězí ten lepší - čili já {wink}
    


Re: kopírování - Mentor (web)

Představ si, že třeba spisovatel někoho zapíchne. A pak se můžeme ptát: "Co jsou ti spisovatelé za bandu vrahounů?"
Artur se navezl do "blogera", který neověřuje zdroj a přiživuje se na cizím peří (nechci říct že krade). Smůla je, že jsou to VELMI známá díla a tak se to hned profláklo.
    

Re: kopírování - Tokugawa (web)

Hele! Prostě uveřejnila něco, co jí přišlo e-mailem a jí se to líbilo. Kde budu pátrat po zdroji něčeho, co mi pošle nějaký bláznivý rozesílač veselých mejlů? Nebudu.
Černovláska vydala a poté po pár komentářích uvedla i zdroj. Proč hned říkat že krade? Také jsem kdysi otiskl jeden e-mail. A po zdroji jsem nepátral, neboť v 99% ze sta bych se nedopátral. A jako zloděj si opravdu nepřipadám.
Důležité je, že zdroj nakonec uvedla, ne?
    

Re: kopírování - Arthur Dent (web)

Sleduj, Tokugawo: Něco ti přijde mailem, bez autora. Ty to zveřejníš a já ti napíšu "Hele, autor je ten a ten, je to tady a tady, měl bys tam hodit odkaz..." Co uděláš?

Budeš mi tvrdit, že ti to přišlo dřív, než to autor zveřejnil? Odpovíš mi, že nebudeš skákat jak já pískám? Já myslím že ne. Naopak, domnívám se, že ty stejně jako já a většina dalších odpovíš "Jo, to jsem nevěděl, díky za upozornění, odkážu to..."

A to je to, o co mi jde...
    

Re: kopírování - Tokugawa (web)

No ano, to bych udělal. Ale ona to nakonec také udělala. Četl jsem ty komentáře...
    

Re: kopírování - Arthur Dent (web)

No právě...
    

Re: kopírování - Tokugawa (web)

No právě co?
    

Re: kopírování - Arthur Dent (web)

Čtyři lidi napíšou, že autor je ten a ten, ona jednomu po druhém napíše "a co má bejt?" (jinými slovy, samozřejmě) a nakonec tam napíše "Autor pravděpodobně X.Y."... To právě!

Četl jsi i to u Pixyho příspěvku? Dokud se Pixy nepřiznal k autorství, hádala se do krve. A pak napsala: "Autor - s největší pravděpodobností Epileptický křeček".

O tohle jde...
    

Re: kopírování - Jirka

a to neni pravda, co napsala?
    

Re: kopírování - rony (web)

to je ako ked napisem, ze ten a ten je pravdepodobne blbec. Tak je alebo nie je?
To slovo "pravdepodobne" tam nepatri a aspon mne naznacuje, ze Cernovlaske je to akosi jedno a snazi sa na nas pozerat akosi zvrchu, ze o com to hovorime, co to trepeme. Pritom prisne vzate porusila autorsky zakon - zverejnila clanok v takom tvare ako keby bola autorom ona. Uviedla ludi v omyl. (uvedenie zdroja ako e-mail je blbost, moj zdroj je cely Internet, staci to?).
Proste robi si prdel z autorskych prav a vyhrotilo sa prave kvoli tomu jej laxnemu pristupu. Fakt stacilo napisat na upozornenie: "diky, doplnim to" a svet by siel dalej, sme chapavi ludia ale ked sa k veci postavi vychcane, tak ako s vychcankom s nou jednat aj treba.

Tiez som jej doporucil, aby nejasne zdroje nepovazovala za dane a veci, ktore mozu splnat prvky autorskeho diela minimalne opatrila tak komentarmi aby bolo jasne, ze to nie je jej dielo a ked sa dopatra nejakych relevantnych zdrojov, tak to doplni. Robim to ja, robi to vacsina ludi, prave preto, ze sa nemusime snazit tajit zdroje.
Ona to robi opakovane, co je uz trosku moc, vidno z toho, ze si tym hlavne nahana navstevnost a uspokojuje sa len cislami a popularitou - holt dievca z medii.
    

Re: kopírování - Jirka

Ale bud to prokazatelne vim, ze je blbec, nebo si to pravdepodobne myslim.
Vysledek z Googlu mi muze napovedet (pravdepodobne), ale ne presvedcit. Jinak viz muj podsledni komentar dole.
    

Re: kopírování - Trillian (web)

nechci vlastně na nic reagovat, jen zkouším jak moc úzký sloupec to ještě udělá :o))

omlouvám se :oD
    

Re: kopírování - Arthur Dent (web)

Ještě i o kousek užší... {smile}
    

Re: kopírování - Robert (web)

I ja chci zkusit az kam se dostaneme {smile}
Da se dostat az k jednomu pismenu ????
    

Re: kopírování - Arthur

Teoreticky ano... Ale pak to asi utnu ručně {smile}
    

Re: kopírování - Trillian (web)

fakt? to by mohlo být zajímavé... zalamuje to slova podle pravidel češtiny, nebo podle prostoru?
    

Re: kopírování - White dog (web)

řekl bych, že mi to udělá ještě menší sloupec. Schávlně zkusím napsat nejdelší české slovo, schválně, jak ho to zalomí. Tedy: nejneobhospodařovávatelnější.
Tak co, jak to vylezlo?
    

Re: kopírování - Arthur Dent (web)

Ono je ještě jedno delší slovo: Nejnevykrystalizovávatelnějšími... A jeho zalomení dopadne jak?
    

Re: kopírování - Martin Kysela (web)

Diskuse o prebarvene plagiatorce se zvrhla v hrani si s textem, jo? No proc ne... {smile} Nejnevykrystalizovavanejsimi a nejneobhospodarovavanejsimi... {wink}
    

Re: kopírování - Trillian (web)

jako malí... pardon, úzcí :o)))
    

Re: kopírování - Martin Kysela (web)

Mno, zatim to moc uzky neni. {wink} Ale mozna, ze kdyz se do toho pustime nasimi nejnevykrystalizovavatelnejsimi silami, tak se to zlepsi. {wink}
    

Re: kopírování - Ota (web)

Jé, vy si tady hrajete na nejdelší český slova. Delší než zde uvedená mě nenapadají, ale kdysi jsme dělali soutěž na nejdelší český slova bez samohlásek. Vyhrálo "vzchrstls", ale špatný nebylo ani vcvrnkls, smrskls, ztvrdls apod. {big grin}
    

Re: kopírování - Arthur Dent

Kristova noho! Že vám to utnu! {smile}
    

Re: kopírování - Ota (web)

No tak rychle, než to vyleze na 200 a mě to přeleze z monitoru oknem na dvůr {big grin}
    

Re: kopírování - Martin Kysela (web)

Podle me uz to stejne moc zuzit nepujde... {smile} Ale uvidime... {smile}
    

Re: kopírování - Pavel

A ja proc je tady uz pres 100 komentaru {smile}
    

Re: kopírování - Ota (web)

No, víš, my se snažíme zlákat co nejvíc lidí, aby psali komentáře v tomhle vláknu, ale tak, aby si toho Arthur nevšim. Chcemem zjistit, kdy se neškodný přetrhne vejpůl...
    

Re: kopírování - Arthur

Vás přetrhnu vejpůl!
    


Re: kopírování - Valach

Tož to by ňa zajimalo, kolik sa teho tady kurňa vleze.
    


Re: kopírování - Martin Kysela (web)

No jo, je tu zivo... {smile} Treba se ale dockame toho, ze se tenhle sloupec opravdu zuzi na jedno pismenko. {smile}
    


Re: kopírování - Trillian (web)

počítám, že u 200 bude ten sloupec dost úzký :o)
    


Re: kopírování - loar (web)

Můžu se taky zapojit do pokusů o nejužší komentář? {smile}
    

Re: kopírování - Ota (web)

Ano. Brzy si připrav nějaké jednoslabičné povídání {smile}
    

Re: kopírování - Arthur Dent (web)

Já sem kouk, vás tu zřel, co kdo zde psal. Jak a proč vím. Leč: Snad je už dost těch slov mdlých co tu a výš jen pro nic za nic jsou!

Tak?
    

Re: kopírování - Jerry (web)

Strč prst skrz krk {smile}
    


Re: kopírování - Ota (web)

Ba, ba, tak jest. Nám zde pár chvil Dent přál, svůj blog nám dal všem vplen. A co my za to tu? My jen sem cpem slov shluk, plk za plk, by stal se test, zda úž a hloub to jde a kam. Však už je čas říct "Prrr!". A tak -- by dál se Dent na nás moh smát a psal pro nás, co čtem ho furt -- zde je té hry skon...
    


Re: kopírování - Gino (web)

Kurnik teď na to koukám {big grin} Hih, to je síla {smile}
    


Re: kopírování - White dog (web)

zvzcvrnkls
    


Re: kopírování - Tokugawa (web)

Přehlédl jsem ty druhé komentáře. Teď jsem je dočetl. Opravdu bych neměl odkazy z Googlu za zdroj. Stejně tak mohl být článek přenesen odněkud jinud. Netvrdím, že Vosa to opsal, tvrdím, že jsem mohl e-mail chtít publikovat já a odkázalo by mě to třeba na černovlásku. Kdo z toho má být moudrý?
Podle mě za to nemůže černovláska, ale rozesílači "veselých" e-mailů.
    

Re: kopírování - Arthur Dent (web)

Nemůže za to, to máš pravdu.

Ale může za tu svou reakci.
    

Re: kopírování - Tokugawa (web)

OK. S tím souhlasím. Jestli já špatně nepochopil smysl článku {big grin}
    

Re: kopírování - Arthur Dent (web)

A to je to gró...
    


Re: kopírování - Arthur Dent (web)

Ono to totiž není "já jsem blogger a kdo je víc" nebo "já jsem blogger a vy ne", ale "Dělám to a to, tak jsem blogger". Ten kdo hraje fotbal je fotbalista, ten kdo píše deníček je blogger.

Takže - jak dokážou fotbalisti komunikovat se zbytkem nefotbalové populace? To musí být utrpení, potkávat stále lidi, kteří fotbalu nerozumí nebo ho přímo nesnáší...
    


 - networ

Asi zacnu i ke spamu pridavat zdroj {smile}
Zdroj: emailova schranka seznam.cz
    

Re: - rony (web)

spam nesplna znaky autorskeho diela.
    

Re: - Filip Rožánek (web)

Nesplňuje znaky autorského díla? A jaképak znaky to jsou?
    

Re: - rony (web)

okej, zjednodusil som a odkazujem znenie http://www.e-law.cz/zakony/121_2000.txt

dovolujem si tvrdit, ze pokial je nejaky spam umeleckym dielom, potom uz (podla mojho vykladu) mozno uz ani nie je spamom {wink} Navyse, mozem si to vylozite teda aj tak, ze "autor" spamu udelil prava na jeho dalsie sirenie {wink}
    

Re: - Filip Rožánek (web)

No právě že jsi to zjednodušil, já myslím, že nemáš pravdu:

Předmětem práva autorského je dílo literární a jiné dílo
umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí
činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné
podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu
na jeho rozsah, účel nebo význam (dále jen "dílo").

Spam je IMHO literární (= psané) dílo, nikoliv umělecké. Tedy dovedeno ad absurdum, samozřejmě.
    


Tak - arsinoe (web)

začneme všichni vkládat veselé maily. Na co něco vymýšlet, ne? Vždyť stačí vkládat cizí slova. To bude veselé! Jeden veselý blog vedle druhého veselého blogu.
Epikřeček a Vosa to budou vymýšlet, rozešlou nám to na mail a my to vložíme do svých blogů.
Tomu říkám efektivní tvůrčí práce {smile}
    

Re: Tak - rony (web)

toto je lajtmotiv pod ktory sa podpisujem. Copypastovanie ako jedina cinnost neschopnej mladeze. (odpustia mi vsetci ti, ktori stoja za obdiv a su mladi) {smile}
Podme vsetci copypastovat. Ja poslem Cernovlaske cast z Sadeho Justiny, ktoru ona uvidi prvykrat vo svojom zivore - a zverejni to COPYPASTE. Potom to ja uvidim a COPYPASTE u mna. Hura, to bude skvely web {wink}
Samozrejme v prvom rade ide o to akym sposobom Cernovlaska reaguje na upozornenia myslene v dobrom slova zmysle. (asi je to fakt pristihnuty zlodej a nie iba clovek, ktory len nepoznal fakty).
    


 - CRW

Na černovlásce jsem našel i Typologii návštěvníků vesnických diskoték. Jinde jsem to četl (jó, kdybych věděl kde, hledat si mi díky lenosti nechce) jako Zmítačka aneb trsáme v Sokolovně. Původní text byl malinko učesán, bez vulgarit atd. Já nevím...
Zas tak mě to u ní nepřipadá tolik originální, jenže já píšu pouze v diskuzích, když mám potřebu komentovat něco, co mě zaujalo, sám nic originálního netvořím, na to nemám. A když publikuje text natolik známý, jako je (v podstatě jakýkoliv) článek z Vosy... 8-)
    

Re: - lummox

jo jo, diskotéky jsou ze Zápisníku slepého střelce, http://blog.lide.cz/vaclavhamacek/2003/07/15/26
    

Re: - Arthur

Obávám se že ne, že jsou starší. Pátral jsem po jejich původci a dostal jsem se k "Tohle je z jedné news konference..."
    


Ach jo.... - Jirka

Panove a damy, kdoz jste bez viny, hodte kamenem. Nechapu, proc z toho delate takovou aferu...<br> Ze Vam Spidla & spol. dela denne horsi veci Vam nevadi a jeden pastnutej clanek, kterej preci jen nakonec oznacila, Vam trha zily?<br><p>
Meli byste ji asi obesit... Jooo ona to neni "blogerka" tak to rovnou zastrelit, ne? {sad}(
    

Re: Ach jo.... - Jerry (web)

Stačí trošku odrolovat a toho Špidlu tu najdete taky.{wink}
Pro zbytek doporučuji projet si diskusi výše.
    


Re: Ach jo.... - arsinoe (web)

Jirko, to byl pouze můj blbej názor, který vůbec nesouvisí s podstatou toho, co Arthur napsal a já se za něj omluvila. Myslela jsem ten argument jinak, ale blbě ho použila. Moje chyba, která opravdu nemá nic společného s tím, co chtěl Arthur říci.
    

Re: Ach jo.... - Jirka

ok, posledni vetu beru zpet. Ale az tu posledni...
    


Re: Ach jo.... - Arthur Dent (web)

Ale o tohle přeci vůbec nejde... Doporučuju přečíst si Ronyho komentář na Spravodaji (http://www.madaj.net/cgi-bin/mt/mt-comments.cgi?entry_id=976) a moje komentáře tady.
    

Re: Ach jo.... - Jirka

Komentar jsem si precetl a na svem komentari trvam (dobre, bez te posledni vety "Joo..." {smile} )
    

Re: Ach jo.... - Arthur Dent (web)

Tak dobře, speciálně pro Vás polopaticky:

Ano, napsala, kdo je autorem. Ale proč před tím měla ty jedovaté poznámky o tom, že "nebude skákat jak já pískám" a podobně? Pouze jsem ji upozornil, její reakce mi nepřipadala adekvátní, tak jsem o tom napsal. Nedělám aféru z toho, že publikuje věci "došlé mailem".

Už chápete?

(A Špidla mě prudí podstatně víc, viz mé další články.)
    

Re: Ach jo.... - Jirka

ok, neberu vam vase pohledy na vec, mate samozrejme svou pravdu a sve pravo se takto na vec divat. Ani vas nepresvedcuji o opaku. Ale stale mam dojem, ze jsem asi zazil vic (ci horsi veci?), nez aby mne takoveto "prkotiny" tolik rozhodily...
    

Re: Ach jo.... - White dog (web)

"prkotinama: to začíná. Nemyslíš?
    

Re: Ach jo.... - Lukáš Mižoch (web)

Jo, Hitler to taky ze začátku myslel dobře a jeho činy byly jen prkotinami. Jak to skončilo, víme všichni.
    


Re: Ach jo.... - Jerry (web)

Svého času odpovídal na Lupě na něco podobného kdosi stylem "Dobře, dáme si spicha, já tě ztřískám do bezvědomí a až se probereš, řeknu ti, ať si nestěžuješ, protože jsem tě taky mohl rovnou zabít"...
    


Re: Ach jo.... - černovláska (web)

To je jednoduche..kdybych tobe napsala, at skocis z okna, udelas to? Ja ne, proto rozhodne neskacu, jak piska nekdo, kdo napise par pismen na muj web. Kdyby se ozval autor sam, s radosti jeho jmeno uverejnim, jak jsem to jiz nekolikrat delala. Bohuzel, ty autor nejsi.
    

Re: Ach jo.... - Arthur Dent (web)

To je jednoduché:

Přijde mi mailem text od Viewegha. Já ho zveřejním a připíšu tam "přišlo mailem".

1. Když budu čekat, až se autor ozve, nedočkám se - Michal Viewegh asi můj blog nečte.

2. Když mi někdo napíše, že to je Viewegh a že by bylo dobré to uvést, nebudu to považovat za "skákání jak kdo píská", ale napíšu "Díky, to jsem nevěděl..."

Obávám se, že Vosák se neozval (a jen tak neozve) především proto, že Černovlásku nejspíš nečte. A i když se Ti autor ozval (Pixy), napsalas: "Autor s největší pravděpodobností Epileptický křeček"...
    

Re: Ach jo.... - černovláska (web)

No a Pixymu to stacilo {smile} Tak vo co go? Ze se na to nevykasles {smile} Typicky Cechacek, jen aby si za kazdou cenu kopl... sorry, ale ja si na tohle nehraju.
    

Re: Ach jo.... - White dog (web)

Jako typicky čecháčkovské jednání bych spíše označil vykrucování se, vymlouvání se, neschopnost přiznat vlastní chybu, napadání těch, kteří na chybu v dobrém úmyslu upozorní...
    


Re: Ach jo.... - Trillian (web)

my víme, ty jsi echtovní emerikánka :o)))
nebo jsi tím chtěla říct něco cool a free?
    

Re: Ach jo.... - Arthur Dent (web)

[ironie]Ale notak... Trillian, mluví z tebe závist, že nejsi stejná a že sama děláš to, co ona už před třemi lety? (viz diskuse u Ronyho) [/ironie]
    

Re: Ach jo.... - Trillian (web)

oni všichni vědí jak se marně snažím stát frikulínkou jak poleno :o)
    


Re: Ach jo.... - Arthur Dent (web)

Podívej se na http://www.penize.cz/info/zpravy/zprava.asp?NewsID=1768#, takhle dolů (nemám spíš napsat "daun", abys mi rozuměla?)...

A možná by sis tu Vosu měla fakticky přečíst, on totiž píše i o Tobě v jedné z dalších typologií. Chceš ji poslat mailem?
    


Re: Ach jo.... - Lukáš Mižoch (web)

Upřímně řečeno, já dělat pro Novu, ze studu raději nevyjdu na ulici, natož dělat webovou stránku {smile}
    


autorsky zakon - rony (web)

http://www.e-law.cz/zakony/121_2000.txt

prv nez zacnete konstruovat nezmysly, je dobre si toto precitat, inak dopadnete ako cernovlaska, ktora to naprosto ignoruje, pritom bola primeranym sposobom upozornena "iba" na mozne porusenie zakona. Nechcem si mysliet, ze je to jej standardom. Chcem si mysliet, ze je to nedorozumenie, ktoremu podlahla vo svojej neznalosti existencie autorskeho zakona a nepochopeni upozornenia nan. Zatial si to chcem mysliet. Ak inak neda, potom si myslim o nej to iste, co White Dog {wink}
    

Re: autorsky zakon - Jirka

a ja si o tobe myslim, ze musis mit nejakej vlastni malej (mozna hooooodne malej) problem...
    

Re: autorsky zakon - rony (web)

{smile} ano, vlastne ziadny problem {wink}
a inak, moj, co sa ti este nezda?
    


A co na to autor? - Arthur Dent (web)

Cituji z jeho stránek, článek "Často kladené otázky":

-Proč tu nemáš ten skvělý obrázek, co jsem včera viděl na Kompostu a vůbec?

-Protože se čerta starám o to, jak to dělají ostatní. Nekopíruji sem fotomontáže a další třeskutý humor z lidu, který koluje celým internetem a který se dřív nebo později objeví na půlce blogů. Dělám si věci po svém a to samé radím i vám.

(http://vosa.w4u.cz/index.php?p=5&more=15)
    


IP - Jerry (web)

Mimochodem, všimli jste si, že v dotyčné diskusi na Černovlásce je většina příspěvků, které ji brání (včetně některých příspěvků od "autorky"), z adresy gprs-<cislo>.eurotel.cz?{wink}
    

Re: IP - Trillian (web)

má tam asi fanklub :o))
    

Re: IP - černovláska (web)

Mam, no a co?
    

Re: IP - Trillian (web)

nic... co by? jen jsem vyjádřila údiv...
    


Já vám všem nerozumím... - Tokugawa (web)

Původně šlo o prkotinu.
1. Černovláska uveřejnila a nepodepsala.
2. Byla upozorněna na autora.
3. Uvedla autora.

Tak o co jiného jde? Proč je tu 70 komentářů? Dávno už se ztratil smysl diskuse. Nějaké autorské zákony? Ale prosím vás... Že se na webu kopíruje je běžné. Má epileptický Pixy na křečkovi napsáno, že jeho články jsou pouze jeho výtvorem a že jejich kopírování atd. atp.? Nemá. A i kdyby měl, tak článek okopíroval e-mailer a ne černovláska (doufám), takže ona, pokud uvedla křečka jako zdroj, je z obliga. A ona to udělala. Je mi jedno jak, ale udělala. Nevím, co dál se tu řeší... {sad}
    

Re: Já vám všem nerozumím... - Arthur Dent (web)

1. Černovláska uveřejnila a nepodepsala.
2. Byla upozorněna na autora.
3. Poslala ty co jí upozornili k šípku.
4. Uvedla autora, až když se tohle všechno rozmázlo.
5. Není to poprvé.
    

Re: Já vám všem nerozumím... - Arthur Dent (web)

Tokugawo, já osobně řeším bod 3, protože 5. Myslím, že jsem Ti to už někdy tady v komentářích psal...
    

Re: Já vám všem nerozumím... - Tokugawa (web)

Stejně tomu nerozumím. Nu co, zdá se mi, že je to jedno.
    

Re: Já vám všem nerozumím... - Ota (web)

{smile}

Tokugawo, já nerozumim tomu, že tomu nerozumis. Tak ja si vezmu od Tebe nejaky sen, zverejnim ho a napisu, ze je to z e-mailu. Kdyz se budes dostatecne dlouho dozadovat uvedeni sebe jako praveho autora, tak tam s jistym odmlouvanim napisu, ze autorem je pravdepodobne Tokugawa. To by byla sprostarna, co!
    

Re: Já vám všem nerozumím... - Tokugawa (web)

Ano, pokud bys to obtáhl z webu, tak jistě. Ovšem černovlasá tvrdí, že jí to přišlo e-mailem, což je pravděpodobné stejně tak, jako že to zkopírovala sama. A já se držím presumpce neviny, takže předpokládám, že to přišlo e-mailem. Její následná reakce je pochopitelná. Někdo jí sdělí, že autor je známý. Já osobně bych také hned neskákal blahem. Chvíli by mi trvalo, než bych se přesvědčil.
    

Re: Já vám všem nerozumím... - IP:62.40.88.109

A jak by ses přesvědčoval? Jen tak pro zajímavost...

Asi by ses podíval na ty stránky, zjistil bys, že ten člověk, co to píše, publikuje jen svá díla, dokonce že to i deklaruje, takže to asi bude opravdu jeho dílo.

Nebo by ses zeptal někoho, kdo ten článek zná a ví, od koho pochází...

Anebo bys napsal autorovi těch stránek mail "Helejte, tohle mi došlo, chci to zveřejnit a aby to bylo košer, ptám se jestli jste autor."

A asi bys tomu, co tě upozornil, odepsal: "Díky, to jsem nevěděl, já si to ověřím a napíšu to tam" nebo "Jasně, ale dokud to nebudu vědět jistě, tak tam nechám tohle a připíšu, že autor je asi tenaten." Věřím tomu, že bys odpověděl takhle spíš než "hele, mě to přišlo mailem, takže nebudu skákat jak pískáš".

Nebo bys tak odpověděl a já bych asi ztratil to dobré mínění, co o Tobě mám. {smile}
    

Re: Já vám všem nerozumím... - Arthur Dent

Pardon, to předchozí jsem psal já z inetové kavárny a zapomněl jsem, že tu nemám předvyplněné jméno... {smile}
    

Re: Já vám všem nerozumím... - Tokugawa (web)

Udělal bych to tak, jak píšeš.
Pokud by mi někdo ukázal cestu ke zdroji (nebo bych ji sám nalezl), uvedl bych to.
Předmětem zde je, jak zareagovala černovlasatice na Tvé upozornění, nikoliv že je plagiátorka, ne? A proto nechápu tu diskusi, která ji obviňuje z porušování autorských práv. Abych se mohl vyjádřit přesněji, musím si znovu přečíst ty dvě diskuse zmiňované ve Tvém článku, takže strpení, prosím...

TO BE CONTINUE....
    

Re: Já vám všem nerozumím... - Mentor (web)

Podle zákona (a náhodou i podle dobrých mravů) nemůžu publikovat něco co mi jen tak dojde e-mailem (nebo získám jinak) a hájit se, že jsem autora neznal (že se autor ke svému dílu nepřihlásil apod.). Takže ČERNOVLÁSKA PORUŠILA ZÁKON (plagiátorka díla by byla, kdyby se pod to podepsala, ale ona uvedla zdroj e-mail). V tomto bych byl trdší než Artur.
Chápu, že se to tak běžně dělá, ale to neznamená, že je to v pořádku. Takže taní není nic k nechápání. Lidi by si měli zvyknout, že nemůžou jen tak mírnyx týrnyx (je to dobře napsáno Arture? {smile} publikovat, co kde seberou. To jestli o autorství věděli nebo ne může být maximálně polehčující okolnost. Když to přišlo e-mailem znamená, že to někdo asi musel napsat (a že je to jeho dílo). Samo se to nenapsalo!
    


Re: Já vám všem nerozumím... - Tokugawa (web)

Takže se mi zdá, že diskuse z 10.8.2003 byla vedena docela jemně, bez urážek a tak. Črnvlsk píše, že si není jistá, zda je křeček zdroj původní, což chápu. Nakonec ho uvedla.

Druhá diskuse z 8.10.2003 je už poněkud jiná. Črnvlsk si zřejmě pamatuje diskusi ohledně křečka a proto je poněkud popuzena, jelikož ji kritizují tytéž osoby za totéž. Pokud jí platy přisly e-mailem, uvedla e-mail a pravděpodobného autora na základě vašich uveřejnění také. A její odpověď o skákání a pískání mi nepřijde zase kdovíjak urážlivá...
    

Re: Já vám všem nerozumím... - Mentor (web)

Není urážlivá, ale čiší z ní pýcha, nadřazenost, pohrdání.
    

Re: Já vám všem nerozumím... - Lukáš Mižoch (web)

Prostě typický postoj: "Já dělám v Nově, kdo je víc?"
    


Re: Já vám všem nerozumím... - Ota (web)

Před časem jsem udělal takovou podobnou blbost: použil jsem název hlavova "GlobalRSS" a dal to jako titulek na jednu svou stránku, kde jsem měl přehled RSS z bloguje.cz. Když mi rony a následně i hlava sám naznačili, že ten název GlobalRSS je hlavova invence a nikoli nějaký obecný pojem, který je možné si jen tak vypůjčit, zděsil jsem se, okamžitě to přejmenoval a především se hlavovi omluvil (dneska to už neexistuje{smile}. Nezkoumal jsem, zda na GlobalRSS má hlava nárok nebo nemá nebo zda ten název vymyslel nebo ne, stačilo mi, že tak svůj výtvor prostě nazval a já jsem nechtěl být kamenem úrazu a udělat si nepřátele. To Černovláska je z jiného těsta. Dokázali jí, kdo je autorem příspěvku, který třebas i omylem v dobré víře převzala z e-mailu, ale ona se vzteká, odpírá a jen velmi neochotně věc napravuje. Původní omyl v dobré víře se zvrtnul v hloupou obranu vlastního stanoviska.
    

Re: Já vám všem nerozumím... - Tokugawa (web)

"Původní omyl v dobré víře se zvrtnul v hloupou obranu vlastního stanoviska."
No a to je ono! To je to, oč tu běží. A to je také to, co chápu. Pýcha či ješitnost patří mezi poměrně běžné lidské vlastnosti a já chápu, že je někdo má. Ovšem celkově se mi tento spor zdá malicherný. Proto zastávám umírněnější názor než vy. I když pokud se na črnvlsc oběvuje víc kopírovaných článků, je to podezřelé {smile}
    

Re: Já vám všem nerozumím... - Mentor (web)

Spor není malicherný, protože nepravost je třeba potírat. Kam by to vedlo?
    


:-) - Martin Kysela (web)

Tak uz to nereste... {wink} Sice vim, ze kdyz nekdo nekomu ukradne jeho clanek (at uz umyslne nebo ne), tak je to hnus a cloveka to nastve. Me se stala podobna vec nekolikrat. Ale nema smysl zatezovat se tim, jestli Sedovlaska zareagovala tak nebo onak. Budme radi, ze se vubec obtezovala bavit se s nejakym non-Nova povlem a provedla opravu. Kazdy je nejaky a ani 250 prispevku v nekolika diskusich ho nezmeni. {wink}
    


Nefňukejte a něco s tím dělejte - Mysh (web)

Možná by bylo fajn, kdybyste neplýtvali čas na pohoršené komentáře a udělali něco konkrétního, t.j. podali trestní oznámení. Je sice hezké, že se všichni shodnete na tom, že Černovláska je nána neschopná dodržovat nepsané konvence slušné internetové komunikace, ale na druhou stranu, má na to právo (Internet je svobodné médium) a zjevně jí to žíly netrhá.
Nesouhlasím s komentáři typu "Arthure vykašli se na to..." nebo "Nevím, co tady řešíte..." - problém tu zjevně je a vadí vám, tak ho řešte.
Přinutila jsem Valacha, který má v oblasti prosazování svých autorských práv bohaté zkušenosti, aby na toto téma něco bloggnul. Přečtěte si http://weblog.rider.cz/ShowRecord.aspx?day=20031010.
    

Re: Nefňukejte a něco s tím dělejte - Mentor (web)

Dost obtížně by se dokazovala vzniklá újma {sad} Navíc je to z pohledu bo*delu v této zemi tak nepodstatné, že nezbývá než bojovat na našem společném pískovišti nám dostupnými prostředky.
    

Re: Nefňukejte a něco s tím dělejte - Mysh (web)

Újma ti vznikla tím, že někdo zkopíroval tvoje dílo bez tvého svolení a navíc tě k němu neuvedl jako autora. Není potřeba dokazovat, že tím vznikla nějaká třeba finanční ztráta. Cílem není vyrazit z plagiátora miliony, ale vytrestat ho, aby podobné věci přestal dělat a hlavně donutit ho, aby kopii stáhnul.

Ale jasně, je daleko jednodušší říct, že v téhle republice je bordel a nemá cenu cokoli řešit, protože to stejně nezměníme. Zajít večer do hospody a nadávat tam na poslance, že si žijou jak prasata v žitě, zatímco my na ně dřeme. Brečet, jak nám to blbí socani kazej... Všechno ukřivděné brblání je daleko jednodušší, než podniknout konkrétní kroky.

Opakuju: pokud s něčím nejsi spokojen, snaž se to zlepšit. Pokud ti ČR přijde jako beznadějný případ, přestěhuj se do zahraničí. A jestli si myslíš, že jinde je to stejné, tak pak už nezbývá nic než sebevražda. Upalování je teď hodně moderní.
    

Re: Nefňukejte a něco s tím dělejte - Mentor (web)

>...Ale jasně, je daleko jednodušší říct, že v téhle republice je bordel a nemá cenu cokoli řešit, protože to stejně nezměníme...
Většina z nás, kteří tady diskutujeme, patříme spíš k těm aktivnější občanům (jestli to tak můžu říct). Někteří z nás na svých blozích jasně vyjádřila svůj názor. Takže se nepovažuji za pasivního kafrače. Můj konkrétní krok je účast na této diskuzi a mé blogování.
Argument o stěhování nemám moc rád. Já se snažím poctivě pracovat, nekrást, být slušný atd. Jen jsem konstatoval, že je tady bo*del.
    


Re: Nefňukejte a něco s tím dělejte - rony (web)

mysh: mozno od zaciatku nejde o to podat na nu trestne oznamenie - to by slo aj bez tych diskusii rovno ako nieco take najdes - v kazdom pripade by to mohol urobit ktorykolvek citatel - ak si je vedomy porusenia zakona (tu autorskeho).

skor sa sledoval smer slusneho upozornenia na jasny fakt so snahou, aby , opat slusne, cernovlaska uviedla autora. bez zbytocnych obstrukcii. proste nerozumiem co skakala ako mustang - nic strasneho sa nedialo - par ludi ju zhodne upozornilo - zaujala stanovisko pristihnuteho zlodeja a to je divne - vyriesila by to s kludom {wink}

neustalym podavanim trestnych oznameni by sa nic v tejto komunite neriesilo - cernovlaska teraz zrejme beha po blogoch (ooo, ona tvrdila, ze nie, ale nechajme to tak), a komentuje clanky (hlobilkov blog) a hlada musky na ostatnych. tiez divny sposob reagovania, opat - jej slobodne rozhodnutie - mozem si len pridat k bod k jej hodnoteniu {wink} - ona sa svojho oznacenia nezbavi tym, ze bude upozornovat na ostatnych. to uz clovek priemerne znaly zakonov pozna {wink}
    


 - Kamil

Tohle je mnohem trapnejsi... Aspon tu autorizaci si mohl Robertek odpustit!

http://www.w-software.com/hlog/index.php?page=cely_clanek&id_clanku=265
    

Re: - Robert (web)

cernovlasko, ty jsi kamil ???
No to jsem nevedel, ze jsi oboupohlavni...
    

Re: - Kamil

Proc? Mel bych snad? Nebo to uz mas z Cernovlasky celej mozek zatemnelej?
    


Nic nového - White dog (web)

Nechci tímto komentářem říct nic nového. Jen bych rád, aby měl můj komentář pořadové číslo 100.
{big grin}
    

Re: Nic nového - Ota (web)

Whitedogu, někdo napsal 101. podkomentář někde výš, takže Tvé přání bylo skutečností pouze pár minut {smile}
Rád bych podotknul, že tato stránka brzy dosáhne 100kB-tové velikosti a už od brzkého odpoledne se docela pomalu načítá {sad}
    

Re: Nic nového - White dog (web)

Díval jsem se na počet komentářů a když se objevilo v počítadle číslo 99, tak jsem dopsal svůj. Poté se počítadlo asi na 30 minut zastavilo na čísle 100. Takže jsem přesvědčen, že můj komentář měl pořadové číslo 100. Což mě velmi těší {big grin}
    

Re: Nic nového - Kamil

Resite tu hovno, Cernovlaska vas opet prevezla - viz. clanek
    

Re: Nic nového - rony (web)

nic nepreviezla.

mohla sa usetrit tych obstrukcii {wink} toho cierneho petra v rukach ma nadalej.

to ze je teraz tak ako to malo byt hned po prvom upozorneni nevylepsilo jej osobnostny profil {wink}
    

Re: Nic nového - Kamil

Uz jsi tim Rony vazne na pest. Jsi proste magor.
    


Re: Nic nového - Kamil

Vis, proc jsi magor? Ze jsi ji akorat zvysil navstevnost stranek, ktery google okamzite zaznamena a prideli ji vetsi prioritu v pageranku a zase bude mit bezproblemu web mezi prvnimi odkazy. JEji osobu to neohrozi, i kdybys tu na ni kydal cokoliv, ona v ocich svych ctenaru bude stejne za tu hodnou, protoze ji znaji dele nez vy.
    

Re: Nic nového - Jerry (web)

Když si srovnám komentáře, tohle vážně vypadá, jako když to píše RP. Nejste z rodiny?{wink}
    

Re: Nic nového - Kamil

Uz tolik nehul!
    


Re: Nic nového - Jerry (web)

Jakej článek zase, proboha? Čtu to od vás už v druhé diskusi a link nikde.
    

Re: Nic nového - Jerry (web)

Aha.
No to je sice hezké, ale co to stálo námahy. Nic to nemění na skutečnosti, že si o ní po posledních dnech spousta lidí myslí, že je ... (doplní si každý sám{wink} ) A právem. Udělat něco s otráveným ksichtem až v okamžiku, kdy vás k tomu někdo s námahou dokope je činnost hodná pubertálního výrostka.
    

Re: Nic nového - Jerry (web)

Ale samozřejmě lepší něco než nic :o)
    


Re: Nic nového - Kamil

Myslis tech 20 ubozaku?
    


 - Mentor (web)

ad #100)
Nevím, jestli přinesu něco nového, ale Vosí Typologii podle platu vyšla před nějakou dobou tuším v MF Dnes s poznámkou, že se jedná o materiál převzatý z Vosy (odkud odjinud taky, když se jedná o web autora).
    


Co prosím Vás chcete ? :)) - japetus

Nebuďte bláhoví {smile} Co vlastně očekáváte od moderátorky TV Nova ? Nějakou seriózní žurnalistiku ??? A propos, všimli jste si například, že pokud přidáte ohlas na jejím blablogu, že se tam objeví IP adresa ze které jste odeslali příspěvěk ??? Docela zvláštní !!! Jinak si myslím, že černovláska se snaží spíše získat ostruhy pro případné "povýšení" do zpravodajství TV Nova, než, že by bytostně cítíla blogovat jako osobnost.V tom případě by její blog obsahoval více jejích vlastních postřehů, názorů a ne převzatých věcí a reklamy na "akce TV Nova".
    

Re: Co prosím Vás chcete ? :)) - Mers

MODERÁTORKY ?????????
To si děláš prdel, ne ?
Mers
    


Můžu se taky přidat... - Mers

i když s křížkem po funuse?
Já jen jednou napsala něco co mi řekla bývalá kamarádka jako příběh jejího partnera, napsala jsem to vlastními slovy s tím, že je to od kamarádky. Byla jsem však okamžitě upozorněna, že "toto letělo netem někdy loni" !
Ihned jsem se omluvila, kamarádku insultovala a od té doby už nikdy nenapíšu nic co by se mě osobně nestalo,nebo to sama nevymyslela.
Pokud bych k tomu byla nucena, což díky bohu zatím nejsem, je samozřejmostí, že bych napsala od jakého zdroje to je. Tečka, basta a fidly.
Merska
    

vo co pravdu go - anna (web)

Ahoj blogeři,
čtu si tu a divím se, že místo abyste blogovali, zvyšujete té černé eminenci návštěvnost. Když to takhle půjde dál, nebude vás "vo co vokrádat". Navrhuji VOSE, přidat na stránky dvě nové rubriky: ČASTO Kradené otázky a ČASTO Kradené obrázky oboje s podtitulem najdete u Černovlásky.
    


Textovy watermark? - Sicca (web)

Co takhle dat dohromady kod, podle ktereho by se do prvniho a posledniho odstavce textu vlozila znacka autora? Takova znacka by byla soucasti textu a dala by se precist podle jednoducheho klice (napr. prvni pismeno druheho slova, treti pismeno ctvrteho slova, pate pismeno sesteho slova), ale na jeji odstraneni by bylo potreba vynalozit pomerne zasadni usili ( minimalne prepsat prvni a posledni odstavec tak, aby obsahoval stejnou vnorenou znacku), coz by copypasterum kradeni textu znechutilo.
Znacky by zdarma prideloval nejaky identifikacni server, kde by bylo mozno zadat znacku a dozvedet se jmeno a mail autora - takze by se NIKDO nemohl vymlouvat. {smile}
    
HotLinks
Zpět na článek