.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

22.10.2003



Letos přišel Ježíšek nějak dřív a nadělil mi palmu. Teda Palma.

Míval jsem služební iPAQ. Hezký to bylo, to jo... Ale po měsíci a půl už ležel jen v kanceláři, protože jsem pro něj zkrátka neměl použití. Ve vlaku vytáhnout něco takového je nebezpečné (přecijen, není to úplně laciná záležitost) a musím přiznat, že mi ani aplikace pro Windows CE nějak nesedly. Sice bylo skvělé, že iPAQ dokázal přehrávat MP3 a AVI a že byl barevný, ale — po měsíci nudil. Synchronizace úkolů s Outlookem (NESNÁŠÍM Outlook) mi taky byla na pytel, ani správa Kontaktů mi nějak nesedla... Zkrátka jsme s iPAQ-em nebyli kamarádi.

Ani kolegovi nesedl. Kolega je přísný utilitarista a má rád věci, které jsou užitečné, které dělají to, co po nich chce a které nedělají něco, co nechce. (Nutno říci, že tento jeho pohled na věc se mi velmi zamlouvá.) Kolega chtěl po zaměstnavateli místo iPAQu něco malého, jednoduchého, kam by si mohl napsat kdy má kde být, co komu na kdy slíbil, co mu kdo řekl...

A vybíral, vybíral, až vybral. Když jsem v pondělí tu věcičku u něj viděl, a hlavně když jsem zjistil co stojí, přál jsem si ji tak silně k Vánocům, až mě Ježíšek vyslyšel. (Děkuji tímto svému Ježíškovi — Díky!)

Mám totiž zásadní problém — mám toho v hlavě moc! Telefonní čísla mám naštěstí v mobilu, ale milión dalších věcí mi straší v hlavě — například jdu po ulici nebo jedu vlakem, přemýšlím nad něčím, říkám si „Tohle nesmím zapomenout...” a ejhle — zapomenu. Jedu na jednání a pamatuju se, že mám jednání ve tři třicet, číslo popisné patnáct. Nebo ve tři patnáct, číslo třicet? Jdu po městě a říkám si: Musím se podívat na ZOPE... než dojdu někam, kde mám tužku, papír nebo internet, zapomenu a musím vzpomínat. Někdo mi řekne třeba svoje číslo ICQ, já si ho zapíšu do mobilu jako odchozí SMS, ale doma si ho zadám pouze tehdy, pokud si vzpomenu, že jsem si ho psal do mobilu...

A pro takovéhle lidi je ideální blbník. Odpoledne ho spojím s počítačem, zasynchronizuju a vidím...

Jo, já ještě nenapsal co to je? Tak je to Palm Zire, cena necelé tři tisícovky... Displej černobílý, bez podsvícení (jediná vada, ovšem vzhledem k plánovanému použití hlavně přes den zas nepříliš podstatná), dvě mega paměti (na adresy, kontakty, úkoly a pár aplikací pro PalmOS4 dostatečná), baterky vydrží týden...

Už jsem stáhnul vývojové prostředí, až budu mít chvilku, zkusím si napsat nějakou aplikaci pro PalmOS.

PS: Prosím nepište mi, že za cenu o mírně vyšší můžu mít tohleto a támhleto s támhletím a barevné a .... Já chtěl tohle! Kdybych chtěl něco jiného, tak si koupím něco jiného... {smile}


Zadal Arthur Dent, 22.10.2003 11:45:07, 16 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/531

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

:-) - Tokugawa (web)

Taky už se těším {smile}
    


Jezisek - pani Dentova (web)

Co by pro Tebe Jezisek neudelal, aby byl od Tebe "pokoj". Stejne bys ho premlouval, dokud bys ho neudolal. Btw nemas ty toho Jeziska nejak moc casto? Pro neinformovane: To takhle jdeme mestem a Arthur prohlasi: "Musim zajit do Kanzelsbergera neco OKOUKNOUT(!)." A ejhle behem par minut se nam umaze z karty cca 2.000,-. A to odchazime s informaci pro me, ktery knizky by jeste potreboval (chtel apod.). Priste uz budu vyzadovat slevu!
    


Jezisek podruhe - pani Dentova (web)

Aby to nevypadalo, ze neni Jezisek k Arthurovi stedry (cely rok byl prece tak hodny!?), prinesl mu pred tydnem jeste novy pocitac. A na otazku, co dostane manzelka, jsem se dozvedela, ze ten pocitac je prece i pro me, aby se mi lepe prekladalo (na vysvetlenou: dostala jsem novy case a to v nem a podedila Arthurovo 17" monitor - proste to nejak namichal). Ale kdyz me vcera nasel pred svym novym 19" monitorem, tak se me jal vyhanel se slovy: "Ze ti tam dam zpatky tu strasnou 15!" Tak nevim, priste uz mu na to ("spolecny" Jezisek) neskocim a budu tvrde vyzadovat darecky jenom pro sebe.
    

Re: Jezisek podruhe - Arthur Dent (web)

A to mam za svou dobrotu! {smile} Zatímco jiná manželka by dala nevímco za to, že ji manžel dá nový počítač, tak paní Dentová remcá. {big grin}
    

Re: Jezisek podruhe - Tokugawa (web)

Jak jako od manžela? Copak on Ježíšek není?
    

Re: Jezisek podruhe - Arthur Dent (web)

No víš, on Ježíšek sice je, ale nosí dárky jen malým hodným dětem, a aby to dospělým zlobivým nepřišlo líto, tak si dávají dárečky sami. (Odpověď mojí kolegyně její dceři...)
    

Re: Jezisek podruhe - Tokugawa (web)

Ahá!
    


Re: Jezisek podruhe - Ota (web)

Od té doby, co manželka zjistila, že na mém PDA si může číst noviny, detektivky a dobrodružnou literaturu, skoro se k němu nedostanu. Prý, ať jí to taky koupím. Tak nevím, asi spíš jí to nechám a pořídím si sám něco jiného.
    

Re: Jezisek podruhe - Ota (web)

Jo, a ještě taková jedna její hláška: "Táto, synchronizuj!" {big grin}
    


Palmisto - HUB (web)

Palm je super...mnoho lidí si myslí že je to jen drahá věc pro manažery kterí mají tolik schůzek..já si to také myslel, ale teďka jsem rád že si na něco s palmem vzpomenu...BTW: Hry jsou také k něčemu{wink})
    

Re: Palmisto - Radek

Jasně, Bejewelled! White Dog tady psal něco o lidech, co nedělají nic - já v těhle situacích hraju Bejewelled. No a různé poznámky atd. Taky mám černobílého - m105.

Mám velmi silný dojem, že si Microsoft myslí, že lidi používají jeho produkty úplně jinak, než je tomu ve skutečnosti. Viz CE, kdy místo normální "Plochy" s ikonkami jako Palm má nějaký přehled schůzek a podobně, a přes všechno se musíte prokousat tlačítkem Start. Vzhledem k tomu, kolik pro CE existuje různých "Launcherů", asi nebudu sám, komu to na WinCE vadí.
    

Re: Palmisto - Richard H. (web)

Bejeweled nepřipomínat! Příšerný žrout času!! {smile}
    


technický dotázek k viditelnosti - SuE (web)

su slepejš, jak je to tam s viditelností? existuje i s podsvícením? barevnost mě nezajímá ale kontrast a jas ano, jde zvětšit písmo ?
(ta cena mě docela oslovila {big grin}
    

Re: technický dotázek k viditelnosti - Arthur Dent (web)

Kontrast změnit jde, jas ne. Písmo zvětšit asi taky jednoduše nelze...
    


 - JM

Ahoj, Palm/palm mám asi 30 let, časem se rozšířil dle hesla "když jseš blbej, kup si notes, já má dva", ale vážně, je to paráda a dokonce estetičtější, než ty moje papírky "vždy a všude (pokud je nezapomenu doma na stolečku/lince atd.)"
m.
    


 - Petr (web)

Zrovna mi přišel do schránky letáček - Zire v akci. Přes neděli si to rozmyslím a v pondělí si ho koupím. {smile}
    
HotLinks
Zpět na článek