.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

14.11.2003



Nejsem nijak náruživý hráč počítačových her. Přesto mám pár oblíbených, které mě chytly na několik dlouhých týdnů. Civilizace, Transport Tycoon, Sim City, Command and Conquer — Generals... Ale jedna hra, jakou bych si rád zahrál, stále ještě nebyla (asi) napsána. Nebo o ní nevím.

Vzpomněl jsem si na to teď, když jsem se díval na Novu (ano!), na film Midway. Když mi bylo mezi dvanácti a sedmnácti, tak jsem rád četl knihy Miloše Hubáčka Moře v plamenech a Pacifik v plamenech. Dodneška si pamatuju jeho popis náletu na Pearl Harbor, popis bitvy v Jávském moři, popis potopení Bismarcka, souboj britských křižníků u Severního mysu se Scharnhorstem, potopení Tirpitze a samosebou i velkolepou bitvu u Midway. Když jsem se díval na ten film, sama mi naskakovala jména jako James Waldron, Raymond A. Spruance, Čuiči Nagumo, Isoroku Jamamoto, Nobutaka Genda, Micuó Fučida...

Pravda, děj byl o něco zjednodušený, Japonci (ahoj Tokugawo) zmasakrovali mnohem víc vln, Američané vinou chyb nechali několik letek bombardérů bez krytí, zatímco stíhačky zbůhdarma kroužily o několik set metrů výš, co já vím tak z Midway startovalo také několik vln bombardérů, takže potopení Akagi, Kagy, Sorju a nakonec Hirju nebyla až taková selanka, jak to líčil film, ale nešť. Jinak to bylo hezké, Kusaka byl obtloustlý, Nimitz si byl podobný a když si odmyslím tu milostnou zápletku, která ve filmu byla jen proto, aby tam byla nějaká ženská, tak se mi to moc líbilo.

A teď se dostáváme k té hře, co bych si ji rád zahrál. Vidím to asi tak: Realtimová strategie ve stylu C&C Generals nebo Warcrafta III, ovšem odehrávající se na moři. S jednotkami jako jsou bitevní lodě, bitevní křižníky, těžké křižníky, lehké křižníky, torpédoborce, minonosky, minolovky, ponorky, letadlové lodě... To by přece pro ty maníky, co udělali Command and Conquer, neměl být až takový problém.

Pokud taková hra je, dejte mi vědět. Pokud není a někdo ji naprogramuje, tak mi fakt stačí jen 5% podíl z prodeje. {smile}


Zadal Arthur Dent, 14.11.2003 1:21:49, 10 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/583

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

JO! - Tokugawa (web)

Hráli bychom on-line {big grin}

Já už jednu takovou hru mám. Shogun - total war. Skvělá strategie ze starého Japonska v období sjednocení (1600). Perfektně vymakané, skvělá grafika. Akorát že se mi ji na svém compu nepodařilo rozchodit {sad} Ch jo.
    


 - nonsense

Tetris Ti uz nestačí? {wink}
    


Taková hra - White dog (web)

tak trochu existuje. Moje milovaná technologicko - šílená Totální anihilace má i možnost námořních bitev. Ale ta hra není pro každého - je to naprosto odlidštěný souboj robotů kdesi jinde. Real-time strategie dovedená k dokonalosti.
http://blog.maly.cz/pnc284.html&enhance=gamesa
    

Re: Taková hra - Jirka Kouba (web)

Naprosto s White Dogem souhlasim, Totalni Anihilace nema konkurenci! Vsechno ostatni je ve srovnani pouze pradodie na strategii!
    


chms - hranek (web)

jane's fleet command. jedna z mála originálek, které vlastním. na požádání mohu zapůjčit. nechodí pod winxp, ale možná bude existovat patch, nehledal jsem. ta hra mě původně hrozně chytla, pak přestala bavit, protože mi na starým počítači neběhala jak měla. na nový jsem neinstaloval...
    

Re: chms - CRW

Jane´s fight combat je zase moje nejoblíbenější... Na to, jak je to stará hra, mi připadá pořád nedostižná jak v grafice, tak v hratelnosti... Já prostě rád lítám v mustangu a dělám tatata na mezky, fokouše a létající tužky... a hlavně - neopakovatelný "spravedlnostní" alt+r a nekonečné zásobníky vyvažují schopnost nepřítele manévrovat líp než já... 8-)))

No dobře, občas sednu i do fokouše a rozprášim nějaký ten svaz B-17, no... 8-)))
    


Re: chms - 1maxx (web)
(18.03.2005 12:33:00)

Zhanam hru Jane’s Fleet Command.
Napis a dohodneme sa.
    


btw - hranek (web)

kde seženu tu totální anihilaci? podle webu se mi to líbí (:
    


Zůcastnil jdem se bitvy o Midway - DFly

v simulatoru WarBirds (simulator WW2 - ktery je pouze on-line) se na oficialnim serveru obcas poradaji i scenare dle skutecnych udalosti... (a nam Japoncum se ani tentokrat nepodarilo zmenit beh dejin)
zucastnilo se 200-250 lidi
    


 - Jiří Krákora

Kdyby to bylo ve stylu C&C, nebo W3, tak se tam bude neco tezit a z utrzenych penez se v docich budou real time stavet letadlove lode a vyhraje ten, kdo jich postavi a posle nejvic. No a kdyz budete hrat za Americany, tak pocitac(Japonec) bude posilat letadla po jednom az po peti, aby se daly lehce znicit. A vy si budete na pobrezi stavet mraky obrannych stanovist, ve kterych nikdy nedojdou naboje. V prubehu kazde mise budete znovu a znovu vynalezat nove technologie, jako je Patriot missile, nebo stealth bombarder a pro sve kouzelniky nova kouzla, jako treba promenit kriznik v prase a podobne. Tezit se bude ropa z morskych vrtu, abychom zustali pri zemi a mezi vami a protivnikem bude panovat nepsana dohoda, ze harvestry se nenici. No a jak se nad bojistem objevi drak, tak to vypnu a pujdu si dat sprchu.
    
HotLinks
Zpět na článek