.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

24.11.2003



Pokud se zapojíte do nějakého byznysu typu letadlo, tak si dávejte velký pozor na to, abyste se nezbláznili. Jako se to stalo jednomu muži z Bohumína.

Ten na ulici a v obchodě tvrdil, že má v kufříku bombu a hrozil jejím odpálením. K velkému překvapení se zjistilo, že tam má místo výbušniny peníze v nemalé částce šest a půl milionu korun.

Nikoho asi nepřekvapí, že toho pána odvezli do tohoto blázince.

Ten šílenec ty peníze v kufříku údajně vydělal v nějaké pyramidové hře, tzv. letadlu.

A vydělal těch peněz tolik, že se z toho zbláznil.

Tolik zpráva. A co z toho vyplývá?

Pozor na letadlové hry! Zblázníte se z nich.

Jen velmi krátce pro připomenutí — o co v tomto businessu jde: pokud se do letadla zapojíte, zaplatíte nějaký vstupní poplatek a vaším cílem je sehnat co nejvíce dalších lidí, kteří ten poplatek zaplatí také. Vy z těch lidí, které seženete, získáváte provizi.

Vtip je v tom, že na světě je jen omezený počet lidí, a tak každé letadlo musí nutně skončit krachem. Zbohatne jen ten, kdo se zapojí mezi prvními.

Tato letadla existují klasická, kombinovaná, hloupá, mazaná a vychytralá. Často ani nemusí být na první pohled zřejmé, že jde o pyramidovou hru.

Takže pokud vyděláte peníze, můžete se zbláznit z toho, že jste bohatý. A pokud peníze proděláte (to je mnohem pravděpodobnější), tak se můžete zbláznit, až si uvědomíte, jak jste blbý (blbá).

Přestože penězi zrovna neoplývám, dovolím si otázku. Je šest a půl milionu dost peněz na to, aby se z nich člověk zbláznil? Mě se to nezdá. Za tyto peníze koupíte pěkný barák, solidní auto, a už vám příliš nezbude.
To vyhrát třeba 650 milionů, to bych už pomatení pochopil.




Zadal White Dog, 24.11.2003 10:14:30, 3 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/607

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

IMHO - Mirun (web)

se zbláznit můžeš třeba ze sto tisíc. Většinou záleží na tom, s jakými částkami běžně přicházíš do styku, tam se ti stanovuje hranice. Myslím že i u nás existuje poradna pro "postižené" výhrami apod.
    


:-) - rony (web)

dneska mi sypalo. tiez som sa skoro zblaznil.

ale boli to iba mejly.

preco?
    


Zblánit se je OK, ale co pak s těma peněZma? - Misha (web)

pro všechny potenciální bláZny s kufříky peneZ: mama shodou okolnosti pracuje v onem Zminovanem blaZinci, kam toho pana Z Bohumina priveZli. S panem nebyl problem, normalne jej prijali na leceni, ale nastal velky problem, co s tema peneZma. VZit si je meZi pacienty nemohl, cenne veci se tam brat nemaji. ale kam je dat, kdyZ to bylo v patek vecera rediteluv treZor nemel kdo Zpristupnit? hlidka PČR, která nešťastného podnikatele přiveZla s tim nechtela mit nic spolecneho a nechat to na vratnici taky neslo. Nakonec museli vypomoct chlapici Z soukrome ochranky arealu, kteri kufrik pres vikend vZali do ochrany na centrale a v pondeli uloiZili do banky. Proto vZkaZ pro potencialni blaZny Z peneZ: Zajistete si prosim uloZeni hotovosti pred tim, neZ Zacnete svou psychickou poruchu projevovat, pripadne se ZblaZnete primo Z peneZ na nejakem uctu, vsichni pracovnici psychiatrickych leceben vam podekuji {smile}
    
HotLinks
Zpět na článek