.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

17.04.2003



Dnes jsem se na novinkách dočetl že „Dráhy soupeří s letadly a autobusy o cesty na dovolené”. Podrobnosti se dočtete zde
No to jsem zvědavý. Vzhledem k tomu že denně dojíždím do práce 50 km tam a 50 km zpět si nedovedu představit že bych měl jet vlakem do zahraničí.
Důvody: u Českých drah se s železnou pravidelností setkávám se špínou, zpožděním, přeplněnými vlaky. Nechci domyslet kdyby se mi během cesty např. do Chorvatska chtělo na záchod. To bych v Chorvatsku skončil asi na kožnim.
V zimě se ve vagonech netopí, v létě se topí.
Nedovedu si představit že bych jel na dovolenou s hromadou zavazadel a užívat si těchto „služeb”.
ČD kromě toho sděluje že bude možno převážet výhodně např. kola a auta. Jednou jsem poslal vlakem kolo. Pak jsem ho musel opravovat. Co by se stalo kdybych poslal auto si neumím představit.


Zadal White Dog, 17.04.2003 18:05:01, 3 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/62

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

dodatek - Lendys

Podobné zážitky má asi většina z nás, a tak bych asi jen dodala, že se nikdo konkurence ze strany ČD nemusí obávat:-P
Ta nemůže letadla ani budy ohrozit
    


 - vrabcak

Tak nevim, kdy jel autor naposledy vlakem, ale pokud se denne setkava se spozdenim, tak mozna bude zpozden on sam. Ja najezdim rocne vlakem i autobusem tisice kilometru a s uvedenymi problemy (zpozdeni, spina...) se obcas take setkavam, nutno ale rict, ze mnohem casteji u autobusu nez u vlaku. A srovnavat cestu na delsi vzdalenost autobusem a vlakem snad ani nejde. Zatimco ve vlaku clovek muze pracovat, cist, odpocivat a v luzkovych vozech i spat, z autobusu vystoupi rozlamany a musi se po ceste 2 dny rekreovat. Nacestoval jsem toho po Evrope spoustu a musim rict, ze rozhodne nejpohodlnejsi cestovani je vlakem. Potom je letadlo, kdyz clovek potrebuje byt nekde rychle (a casto bohuzel i levneji nez vlakem), pak autostop a autobus je rozhodne ta nejhorsi alternativa. Obrovska nevyhoda vlaku v zahranici je jeho vysoka cena, to se ovsem zrovna zminovaneho vlaku do Chorvatska netyka.
    

Re: vrabcak - White dog

Milý vrabčáku, ptáš se kdy jsem naposled jel vlakem. Kdybys četl můj příspěvek tak bys to věděl. Mám pro tebe radu - než budeš reagovat na příspěvek, tak si ho přečti.
    
HotLinks
Zpět na článek