.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

03.12.2003



Evropská unie mi pije krev už dlouho. Opět jeden neobjektivní, nevyvážený a vůbec špatný článek, ani ho nečtěte!

Před chvílí jsem koukal na zprávy a na to, jak rakouský parlament hlasoval o přijetí. Zase vedli řeči o Benešových dekretech, o té hrůze, jak nějaká Němka v roce 45 šla do nemocnice a odmítli ji ošetřit — „I takové krutosti se tenkrát děly!” — a o tom, jak je potřeba se podívat na své dějiny i když jsou nelichotivé... Koukám, že tlustá čára po válce byla opravdu tlustá a dějiny některých států v tomto ohledu končí rokem 1914 a opět pokračují v roce 1945. Nebo snad vy jste slyšeli od Německa nebo Rakouska slovo omluvy za léta 1914-18 a 1938-45?

Mno — a teď k nadpisu: V EU existuje něco, co se nazývá Pakt stability a růstu. Má to být mechanismus na dosažení fiskální stability Eurozóny a jako výkonná část se mohou používat sankce ve výši 0,2 — 0,5% HDP na země Eurozóny, jež dosáhnou nadměrného deficitu veřejných financí (přes 3% HDP). Tenhle pakt prosadilo především Německo s Francií.

Problém je teď s tím, že Německo a Francie už třetí rok dosahují nadměrného deficitu veřejných financí. Takže se sešli ministři financí eurozóny a tam jim bylo dohodnuto, že žádné sankce vůči těmto zemím uplatněny nebudou. Ovšem pouze teď a pouze vůči těmto zemím. Ani nápad, že by se snad to nařízení zrušilo... Takže i nadále platí pro každého, jen už se ví, že Německo s Francií nejsou holt každý.

Zkrátka — o tom, kdo a jak si je roven rozhodují vždy ti nejrovnější. {smile}


Zadal Arthur Dent, 03.12.2003 21:28:24, 3 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/629

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Presne - Mudd (web)

Taky jsem o tom chtel napsat, ale nejdriv jsem se chtel trochu uklidnit {wink}
Na jedne strane to neprekvapi, na druhe strane to nas**. {sad}
    


Omluvu od Nemecka - pankreas (web)

neslysel jen ten, kdo nechce nebo kdo zije na jiny planete, nez je Zeme.

P. S.: Proc mi nejde odkliknout button, kdyz pouzivam Firebird?
    

Re: Omluvu od Nemecka - Arthur Dent (web)

Neslyšel jsem. Kdy a kde byla? Kde ji mohu nalézt? Velmi jasně si naproti tomu pamatuju omluvu Havla na začátku 90. let za odsun (navíc dohodnutý vítěznými mocnostmi).

PS: Nevím, mně to ve FireBirdu funguje. Není to žádná vyfikundace, je to běžné SUBMIT, ptejte se u svého dodavatele. {smile}
    
HotLinks
Zpět na článek