.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

11.12.2003



Nic moc — tedy. Před čtrnácti lety jsme se zbavili závislosti na SSSR. A tak se musí najít někdo jiný, kdo bude říkat co máme dělat.

Nejsem odborník přes armádu ani přes letectvo. Nevím, jestli je lepší žádné stíhačky nepořizovat, nebo si je pronajmout, nebo koupit nové nebo koupit starší... Nemám prostě dost podkladů a tímto problémem se dlouhodobě nezabývám.

Nejsem ani odborník přes Irák nebo Perský záliv. Opět nemám dost informací.

Vím ale, co to je vydírání.

Podívejte se sem nebo sem .

Nemám vůči USA výhrady dlouhodobého charakteru. Bez nich by se těžko vyhrávala II. světová válka, oni bránili rozšiřování komunismu ve světě...

Proč je asi v čele této velmoci zrovna George Bush junior? Je to proto, že mentálně zaostalý člověk je lépe ovladatelný?

Mimochodem — znáte tento skvělý film?


Zadal White Dog, 11.12.2003 13:53:44, 13 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/647

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - myshpa (web)

k otazkam zbrojeni se vyjadrovat nehodlam, nicmene "diplomaticke doporuceni" ze strany USA/NATO bych s praktikami SSSR/Varsavske smlouvy nesrovnaval

co se tyce filmu Being there - vrele doporucuju
    

Re: - Vesničan (web)

Bohužel, je co srovnávat. A víc, než jsme ochotni si připustit!
    


 - Dima (web)

Podle mého, tak celá Evropa by se měla držet pohromadě jako jeden celek. A ne jako teď: NE a FR se bojuje protiv USA a drobné evropské státy se bojí nenakoupit něco vod USA. Nejsem politik ani žádný stratég a možná proto nechápu, na co vůbec ČR potřebuje stíhačky? Je sice v centru Evropy a není se čeho bát. Existuje však NATO a OON a bůhví jaké jetě organizace.
    


Názor - Rengen (web)

Nejsem v oboru vojenství nikterak znalí, takže možná (určitě) budu plácat blbosti.Ale není ta stíhačka spíše jen útočná věc ? Přece rychle přeletí na území jiného státu, shodí pár bomb a zase odletí. Můžu se zeptat, na co potřebuje ČR útočné zbraně ? Kdyby se za těch pár desítek miliard raději zvíšil počet tanků, zvýšil počet vojáků a žold, pořídili by se protiletecké střely a třeba i postavily nějaké protiatomové kryty ? Nebyla by to lepší příprava na válku ?
    

Re: Názor - Arthur Dent (web)

Není to co shazuje bomby bombardér a to co stíhá cizí letadla stíhačka?
    

Re: Názor - Roj (web)

To platilo do 2. svetove valky. Dnes neexistuji "stihacky" mimo muzea. Jsou "bojove letouny", schopne plnit vice ukolu, ne tedy jen "stihani" nebo "bombardovani".
Gripeny jsou o dve generace lepsi, nez F16, co nam vnucuje Velky Bratr.
    


Re: Názor - Vlk (web)

Ani já nejsem vojenský znalec, ale válka už asi nebude vypadat "frontálně" - spíše bych budoval jednostky rychlého nasazení. Ale ve spolupráci s jinými zeměmi - každý ať dělá hlavně to, co uí nejlépe. (Samozřejmě všichni budou mít nějaké minimum standardních vojenských sil).
    


hu! tu jsem jeeště nebylo! - pepa sádra (web)

poslal mě sem Vesničan, bo ten ma dobry odkazy. Nuže, k věci... usa je nutný zlo, usa potřebujem, bez usa by bylo huř než s usa, jestli by vůbec bylo... nicméně: Jirka Buš po vodě evidentně nechodí a ani o polnohospodářství nemá širší pojem, takže patrně jsou ještě nějaký jiný cesty...
    

Re: hu! tu jsem jeeště nebylo! - Arthur Dent (web)

Zato ja u Pepy asi třikrat bylo, poslal mě tam Phil Zoo... {smile}
    


 - Jiri Krakora (web)

Stíhačky potřebujeme, jako součást komplexní obrany státu. Zároveň je potřebujeme, jako plnohodnotný člen NATO. Ovšem jaké a kolik, to si neodvažuji ani představit. Je jasné, že nový Grippen je lepší, než repasovaná F-16. Ale zase takový Suchoj Su-37 - viz. [www.military.cz/russia/air/suchoj/Su_37/su_37.htm] - ten je zase mnohem lepší, než cokoliv jiného.
    

Re: - Roj (web)

A co naklady na provoz? Cena muze byt dumpingova, ale jak dneska breci vsichni, kdo si vzali Migy 29? {wink} Patri jim to {smile}
    


Re: - Mudd (web)

MiGy jsou možná technicky super, ale v tomhle případě být závislý zrovna na Rusech, no ... Nedávno nepřivezli náhradní pneumatiky a většina letectva stála.
Jinak celá úvaha na toto téma zde: [mudd.wz.cz/2003-10_211017.html]
    


Beeing there - TheONLY (web)

Film "Beeing there" TheONLY bohužel neviděl, ale pamatuje si na jeden úchvatný film na podobné téma - Vrtěti psem. Vřele doporučuje.
Názor TheONLYho je ten, že naše politické "osobnosti" jsou příliš slabé, takže si vůbec něco takového necháváme líbit {sad}
    
HotLinks
Zpět na článek