.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

18.12.2003



Reklamy mají různý účel, nejčasteji ale propagovat výrobek nebo značku. Narazil jsem na jednu, která to podle mého nezvládla.

Nezvládla to přesto (nebo proto), že ji v televizi dávají tak často. Nevíte o kterou se jedná?

Přijde do prodejny elektrospotřebičů rodinka — táta, máma a dcera. Tatínek si stoupne před nějakou hi-tech ultra super extra TV a začne se chovat jak magor — diriguje orchestr, hraje na vzdušnou kytaru, jakoby podává při tenise... Dcerka se za něj stydí, kudrnatý prodavač na něj kouká jak na blázna. Dotyčný pak přijde k pultu, položí na něj ukrutné kapesní rádio a řekne: Dvě tužkové baterie...

Tak. Viděli jste ji? A pamatujete se, co ta reklama propaguje?

Já se přistihl před nedávnem při tom, že jsem zaslechl nezaměnitelný soundtrack té reklamy a říkal jsem si: „Á, zas ten magor s tužkovejma baterkama...” — ovšem zaboha jsem si nemohl vybavit, co je předmětem té reklamy. Věděl jsem jen, že to není reklama na Duracel.

Silný „příběh” (no, to je trochu silné slovo) před tím, než je divákovi sděleno o co vlastně jde, mi v mozku přebil vlastní sdělení. Pamatuju si toho exota, pamatuju si jeho gesto, s jakým ukáže oběma ukazováčkama na prodavače, jako by říkal: „Jo! Ty to jsi!”, ale nepamatuju se, jaký produkt je předmětem té reklamy.

(Tedy — teď si to samosebou pamatuju, protože jsem se na tu reklamu zaměřil...)

A jak jste na tom vy? Dokážete si při shlédnutí první části reklamy ihned vybavit o co jde?


Zadal Arthur Dent, 18.12.2003 10:54:46, 22 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/658

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Misha (web)

presne takhle reklama me sere asi nejvic. odhlednu od toho, Ze na nektere Zahranicni televiZi spot s naprosto stejnym nametem a pointou uZ pred nekolika lety beZel, ale presne jak pises - neustale opakovani naprosto prebilo jeji puvodni smysl.
    


Je to reklama na... - White Dog (web)

....splátkový porodej. Želbohu nevím, která splátková společnost se takto propaguje, tudíž reklama je to naprosto dementní.
    

Re: Je to reklama na... - saybye (web)

spotřebitelské úvěry ČSOB... ...jestli se nepletu (viz komentář pod)
    

Re: Je to reklama na... - jf (web)

já si myslím, že na kreditku, ale v bance se shodneme {smile}
    

Re: Je to reklama na... - Arthur Dent (web)

No, a teď ještě aby si tuhle diskusi přečetli kreativci od tý "agošky", co tu reklamu dělali... {smile}
    


zase telepatie... - saybye (web)

Zrovna o víkendu jsme to probírali s Malenkou. Oběma se nám ta reklama líbí ani jeden nevíme, co je reklamováno :o)

Já měl za to, že jde o reklamu na domácí kino... ...jen mi nešlo do hlavy, že tam není nikde vidět značka té aparatury :o))
    


 - Gino (web)

Kruci, já to fakt netuším {smile}
    


 - pixy (web)

Jojo, to je základní selhání. takových je bohužel víc než dost - výborný nápad, ale poslání reklamy je pr*** (v pdachu). Pro samý Styl a Cool nápad autoři úplně zapomenou na smysl svého dílka...

Podobných by se našlo... Vyřežte si okno (juhu-ú). Je to mobilní operátor, to vím. Ale který, netuším (ale určitě ne Oskar, jeho reklamy jsou nezaměnitelné a miluju je).

BTW, všimli jste si někdo manželky toho pana Tužkovýho Baterky? Je tam (při příchodu, při odchodu, skoro mimo záběr). Tomu říkám role, takováhle stafáž...{wink}
    

Re: - Arthur Dent (web)

Ad mobilní reklama: Vylučovací metodou - vidíš v tom okně Lenertovou nebo Agassiho? Nevidíš! Tak je to Errortel! {smile}

Ad Paní Tužková - Baterková: Není malých rolí!{wink}
    


 - Freya (web)

Vím, že ta reklama má něco společného s půjčováním peněz a splátkami, jak už tu bylo řečeno. Nedá se říct, že by neměla nápad, ale hodně mi vadí. Kvůli tomu, že je mi vždycky trapně za toho chlapa...
Snadno si zapamatuju, že tahle reklama je na sýr, tahle na auto - ale často si nedokážu vybavit název té konkrétní firmy nebo výrobku, takže investice společností do reklam přijdou v mém případě vniveč. Jediné, co se může stát, je, že bych u toho třeba dostlala na sýr chuť. Ale stejně si koupím ten konkurenční {wink}
    


 - Vesničan (web)

Stejně je to s reklamou, v níž trouba v marketu volá domů, co že má koupit. "Sýr, jo sýr." Ale o tom už tu řeč byla. Nechápu reklamu na ČEZ. Já mám snad volbu? Ta reklama je totiž čistý sponzoring.
    

Re: - griffin (web)

ano, reklama na cez je asi stejne tak uzitecna jako reklama na dehydratovane polevky <a href="[www.vitana.cz/]">vitana</a> pred patnacti lety.
    


fakticky... - Joker (web)

opravdu netuším, na jakou společnost ta reklama je... ale je to na splátkový prodej nebo úvěr, nebo tak něco... na konci je heslo něco jako "když něco chcete, tak proč si to nekoupíte?"
    


Vy, kteří tvrdíte, že - Jura (web)

...to je reklama na spotřebitelský úvěr, tak máte pravdu. Vy, co se navíc ještě domníváte, že je od ČSOB, tak máte tuplovanou pravdu.{smile}
    

Re: Vy, kteří tvrdíte, že - saybye (web)

Nechci se nějak vytahovat, nebo nedejbože tvrdit, že jsem machr, ale tvrdil jsem to já! :o)
    


 - johnny (web)

Tahle reklama mi zrovna docela padne a tudíž si i výjimečně pamatuju na co je {smile} Ale u jiných je to problém, fakt.
    


baterky - marek (web)

Je fakt, ze az tedka, kdyz nam dopravaji druhe (nebo kolikate) kolo tehle reklamy jsem si vsiml na pulte vedle prodavace letacku CSOB.
Jinak tvrdim, ze tato reklama nedava smysl: pan si prisel koupit dve tuzkove baterky a taky si je koupil...
    


 - HoP (web)

A taky se mi líbí ta reklama, jak jde malá holčička s tatínkem řezat stromeček a mluví o zlatém prasátku na zdi {big grin} A taky si teď za boha nevzpomenu, na co je to reklama.
    


 - HoP (web)

A ještě přidávám zajímavý článek z Reflexu o sexuálním zneužívání mužů v reklamě: [www.reflex.cz/Clanek26520.htm]
Je to zajímavé, s tím tvrzením, že být to opačně, tak se feministky po...
Ale na druhou stranu, zdravě myslící člověk se těm reklamám snad jen zasměje...
    


Všichni vedle ... - Phil Zoo (web)

jak ta jedle. Je to reklama na novou síť barů, kde můžete tančit a předvádět pantomimickou karaoke v kulisách obchodu s elektronikou. V Japonsku je to obrovský hit a teď to dorazilo k nám.
    

Re: Všichni vedle ... - Arthur Dent (web)

Myslíš něco jako karaoke?
    

Re: Všichni vedle ... - Phil Zoo (web)

PANTOMIMICKÁ karaoke. Novinka. Místo zpěvu k hudbě předvádí amatér pohyby podle zvuku. A o tom je ta reklama.
    
HotLinks
Zpět na článek