.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

19.12.2003



Tentokrát nejde o žádný hlavolam. Jde o to, že nemohu sehnat kvalitní tkaničky do bot. Celý problém je dost složitý.

Mám několik párů bot. Stabilně nosím černé polobotky, hnědé polobotky a vícebarevné tenisky u kterých převládá tmavě modrá.
Myslím si, že do všech bot kromě hnědých se hodí černé tkaničky. Do hnědých bot hnědé. Možná to tak není, ale jedná se o můj pohled na barevné kombinace.
Tím jsem chtěl říct, že potřebuji tkaničky černé a hnědé.

Tkaničky mají také různou délku, jak jsem zjistil. Měří třeba 60 cm, 80 cm, 120 cm a podobně.
Do mých polobotek potřebuji tkaničky o délce 80 centimetrů, s přibližně deseticentimetrovou tolerancí. To už mám také zjištěné. Do tenisek metrové.

Kromě toho mají tkaničky různý průměr a tvar. Jsou tkaničky tenké a silné. A ploché a kulaté. Já preferuji tkaničky silné — aby se netrhaly. A pokud možno kulaté. Protože dírky na tkaničky jsou také kulaté.

Spotřeba tkaniček u mě je tak 6 kusů (párů) do roka. Prostě každé dva měsíce (v průměru) tento obuvní doplněk přervu. Někdy také přetrhnu.

Poblíž mého pracoviště mám obchůdek s obuví. Tak jsem se rozhodl zkoušet své tkaničkové štěstí tam.

Problém je v tom, že nikdy nemají ty tkaničky, které potřebuji. Buď jsou dlouhé nebo krátké, vždy tenké a většinou ploché. Na dotaz, jestli někdy mívají i tkaničky silné a kulaté, odpovídá paní prodavačka, že se jedná o nedostatkové zboží, prostě úzký profil. Dnes mi dokonce poradila, ať se zkusím zeptat po vánocích, že možná budou.

To jsme to tedy dopracovali! Čtrnáct let budujeme kapitalismus, a naši pracující, nebo spíše jejich šéfíci, nejsou schopni vyrobit dostatek tkaniček.
Vždyť přece zdaleka ne každý používá suchý zip.

Připomíná mi to jednu pasáž z knihy 1984 od Orwella. V té oficiální propaganda Oceánie (to je země, kde žije hlavní hrdina) tvrdí, že tkaniček do bot bylo vyrobeno o x procent nad plán. Přesto však není nic (ani tkaničky) k sehnání.

Můžete mi někdo poradit, kde seženu kvalitní, černé nebo hnědé, kulaté, silné, 80, 90 nebo 100 centimetrů dlouhé tkaničky? Nejlépe v Praze.

Před pár lety jsem si koupil kvalitní značkové boty nejmenovaného výrobce. Byly naprosto skvělé, vydržely mi neuvěřitelně dlouho. Ale trhaly se mi u nich... tkaničky. Říkal jsem si tenkrát, že kdyby nějaká renovovaná firma dělala značkové tkaničky, rád bych si je koupil. I za vyšší cenu. Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit levné... tkaničky.


Zadal White Dog, 19.12.2003 16:46:02, 16 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/661

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

pravda - Aredhel (web)

tkanicky se mi taky shaneji tezko, bohuzel se tedy vetsinou musim spokojit s plochymi misto kulatych a s jinou velikosti nez chci:o( ale na druhou stranu zase takovou spotrebu nemam:o)
    


Jo jo - gino (web)

Přesně... já se taky musím spokojit s tkaničkama na plocho {smile} Bohužel... White máš pravdu v tom, že jsou odvětví ve kterých jsme s tím fakt nepohli {sad} Jinak, kdes že to koupil ty "super boty" co ti vydrželi tak dlouho? Já jen, že si hodlám koupit nějaké pořádné kožené polobotky, které by fakty vydrželi. Na mě se ale taky docela blbě scháněj... mám číslo 46... no a v normálních obchodních domech končej většinou na 45 a v nadměrných začínají na 47, nebo 48 {big grin} To je taky ranec {smile}
    

Re: Jo jo - IP:212.11.114.147 (web)

Ty boty nebyly polobotky ale kotníčkové "trekkingové" Adidasky. Vydržely 3 roky, pak se na nich něco sedřelo, tak jsem je donesl k ševci, ten je za 50 korun opravil a já je nosil ještě další dva roky. Nosil jsem je skoro všude. Jiné boty jsem těch 5 let téměř nepoužíval. Tento model se již asi 7 let nevyrábí.
    

Re: Jo jo - White Dog (web)

Pardon,IP:212.11.114.147 jsem v tomto případě já, White Dog. Píšu z jiného počítače a nemám nastavené jméno.
    


Re: Jo jo - Gino (web)

No, tak to je celkem na nic {sad}
    


 - Freya (web)

Osobně dávám přednost plochým tkaničkám. To proto, že (ty silné) kulaté tkaničky se často skládají ze dvou vrstev - té pěkné barevné navrchu a vycpávkové zářivě bílé uvnitř.

Nevím, zda je to opravdu jenom má úchylka, ale na rozdíl od plochých ty kulaté v mých něžných ručičkách málokdy přežijí první dva týdny. A pak se "rozjedou" - koneček se nějak poškodí a přestane vrstvy držet pohromadě. Ta horní pěkná se buď shrne, nebo rozmotá a moje boty drží jenom díky ošklivé bílé vnitřní pevné vrstvě.

Na ploché tkaničky je spoleh - i kdyby to byl čínský výrobek příslovečné kvality, nerozpadnou se. Čínské výrobky příslovečné kvality se přitom dají sehnat kdekoli.

Problém tvaru děr neřeším. Pro mě je důležité jenom to, že konec tkaničky se tam dá nějakým způsobem nacpat. Nejsem detailistka {wink}
    

Re: - White Dog (web)

Jasně, vypadá to na vyřešení mého problému. Příště opustím pochybná estetická kritéria a koupím si tkaničky ploché.
    


Zajímavé - MEdvídekPú (web)

Fakt, zajímavé. Já jsem nikdy tkaničky kupovat nepotřeboval. Což bude asi tím že mi vydrží po celou dobu co boty ke kterým patří {smile}
    


podobne - rony (web)

mam podobne problemy, pred casom som kupil tkanicky za 200,-
vyzera, ze su znackove {smile} este drzia
ale maju jednu chybu {smile} su malinko kratsie ako by bolo treba.

Najviac sa mi pacia tkanicky, ktore su hladke a pri chodzi sa sami odvazuju, fakt vtedy zurim ako nikto..
    


 - Evžen (web)

Hm. Tak nevím.
Moje holka mi během tohoto týdne kupovala tkaničky dvoje, délka 80 cm a 130 cm, černé, kulaté, průměr cca 4-5 mm (od oka). Leží tu přede mnou - "druh 1, materiál 100 % bavlna, dodává VTR Rožnov p. R." - cena 11, resp. 15 Kč.
Takže vystrčte nos z Prahýýý a zajeďte si do Jindřichova Hradce {big grin})
    


;-) - allora (web)

Kdyz mi praskne tkanicka, rozpulim tu z druhe boty. Pak si vyptam od kamaradky, a a nahradim ji tu znicenejsi pulku. Kdyz odejde i ta min znicena pulka, rozpulim tu vyptanou. Pak si vyptam dalsi a nahradim ji tu znicenejsi pulku. No a tak porad dokola {smile} Kamaradka me ma rada {wink}
    


to u nás v bohnicích - hranek (web)

je krám (koukám na něj z balkónu), kde podobné tkaničky seženu poměrně bez problémů. cena okolo sedmnácti korun.
jinak já mám taky radši kulaté tkaničky, ale experimentálně jsem zjistil, že ty ploché skutečně vydrží o mnoho lépe. a když se nekoupí moc široké a dává se pozor na zavazování, pak ani nevypadají nijak zle.
to je asi tak všechno, co jsem chtěl říct...
    


Dlouhá - Jerry (web)

V úterý jsem kupoval tkaničky v krámu v Dlouhé, kousek před koncem ulice směrem ke Staromáku po levé straně (ale ne ta obuv úplně na konci, asi o dvacet metrů před), černé, kulaté, silnější, 90cm, 17,-Kč i s DPH {wink}
A vypadalo to, že mají celkem výběr, slečna tam měla škatuli různých barev a délek, určitě byly ještě černé 100cm a zahlédl jsem tam i hnědou barvu, byť nevím o jaké délce...
    


Tkaničky jsou v pohodě, - kaja (web)

jaktěživo se mě osobně žádná nepřethla. Pravda jednou jsem kupovala tkaničky mužíčkovi, ale tuším, že byly velmi dlouhé a černé do gládů. A placaté. Každopádně vydržely potom mnohem déle než samotné boty, které tehdy nevydržely ani půl roku a totálně se roztervaly. Nevím jestli je to jenom můj případ, ale i když by teoreticky měli tkaničky vydržet delší dobu než boty a to z důvodu použití poněkud pevnějších materiálů, mě osobně vydrží každé tkaničky mnohem déle než boty, jež jsou jejich nositelkami. Vždycky mi, ale opravdu vždycky mi rupne podrážka pravé boty.
Toť vše.
    


 - Filip (web)
(30.03.2004 00:21:53)

tkaničky všech druhů, barev a já nevím čeho ještě mají v Praze na Hájích, kousek od metra, směr pošta
    


 - Zorka (web)
(24.06.2004 12:53:32)

Moje drahá polovička si koupila ne zrovna nejlevnější boty a samozřejmě časem přerval tkaničky. Boty i tkaničky jsou v takovém šedozeleném odstínu. A takové prostě nikde nemají. Zkoušeli jsme do nich dát černé i hnědé, ale bohuže to vypadá dosti otřesně. A tak boty skočili ve skříni. Škoda, mohl je nosit ještě dlouhou dobu....
    
HotLinks
Zpět na článek