.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

21.12.2003



Nedalo mi to a po čase jsem navštívil koncert podle mého gusta. Jasně. Každý má jiný vkus a každému se líbí něco jiného. A mě se líbí zrovna to, co jsem si šel poslechnout v pátek.

Jednalo se o nějakou soutěž JimBeam music, nebo co. Hlavně tam byl ale Pražský Výběr, jakožto speciální host. Jako zkušený pardál jsem si koupil lístek předem a na koncert dorazil o hodinu později. Schválně. Dobře vím, že koncert takového rozsahu nemůže začít včas. Bohužel ani moje hodinové zpoždění nebylo dostatečné. Nicméně pauza mezi mým příchodem se ukázal být právě tak akorát dlouhá na zakoupení občerstvení.

Co vám budu povídat — kapely hrály pěkně. Nejprve Bludy. Nebylo to špatné, podle mého názoru se zpěvačka snažila zpívat jako Lenka Dusilová, ale třeba se mi to jen zdálo. Zajímavá muzika, ty Bludy. Docela jim to šlapalo.
Pak nastoupili jacísi drsňáci, co si říkali Cocotte Minute, pozor, jejich HomePage je hrozná, otvírá se tam nějaké intro nebo co. Ovšem hudebně se mi to dost líbilo. Tvrdá muzika, nevím, jak se tomu říká, jestli hardcore nebo nu-metal nebo jak. Vzhledem k tomu že nesnáším jakékoliv škatulkování je mi to však jedno. Hráli tvrdě a měli dva zpěváky, což se jen tak nevidí, a byli dobří.

Nakonec obě kapely hrály asi jen 20 minut a pal udělali prostor Pražskému Výběru. (Chtěl jsem zalinkovat, ale nenašel jsem dostatečně reprezentativní web).

Tuto legendu (Pražský Výběr) nechci hodnotit. Každé hodnocení by bylo velmi subjektivní. Prostě byli skvělí. Někdy se mi zdálo, že Kocábovi vypadl text, nebo se všem trochu rozjel rytmus, ale buď to byl záměr nebo mi to stejně nevadí. Podstatný byl dav nadšených posluchačů.

Trochu mě zklamala jedna drobnost — v areálu se špatně hledaly záchody a na občerstvení byly velké fronty (to ale už tak bývá).

Jinak ale jedno velké nadšení.

A pár drobných postřehů:

Za prvé by mě velmi zajímalo, proč se ten areál, kde se koncert konal, jmenuje Brumlovka. Tento název ve mě vzbuzuje velmi zajímavé asociace. Vždy, když slyším název Brumlovka, si vybavím (nevím proč) medvěda {smile} . Brtníka. A jak jsem zjistil, tak nejsem sám!

A dále — v tomto areálu jsou stěny upravené na takové to lezení. Tedy ke stěnám jsou přišroubované různé kameny. Zajímalo by mě, proč si všichni, kdo procházeli okolo, zkusili, jestli ty kameny skutečně drží! {smile} Držely.

Dále bylo zajímavé, jak rozdílně vypadá sál když v něm jsou nebo nejsou lidé. Tedy, pokud je prostor plný lidí, zdá se být mnohem větší. Jinak je to jen taková větší tělocvična.

A nakonec ta závěrečná a zásadní poznámka. Proč je pražákům hej?
Je to jednoduché — aspoň z mého pohledu. Stále se tam něco děje. Teď to byl Pražský výběr, v pondělí se chystám na Monkey Business, kdykoliv je možné na cokoliv zajít do divadla, pořád jsou tam nějaké výstavy, v kině všechno uvidím jako první a nemusím čekat až film dorazí na venkov.
Pravda — každá sranda něco stojí. Ale i kdybych byl v Praze nikam nechodil, pořád mám aspoň možnost. Když si představím, že bych chtěl jet na podobný koncert a byl třeba ze Vsetína nebo z Břeclavi, nevím-nevím co bych dělal.

Mimochodem — z Prahy nejsem {smile}



Zadal White Dog, 21.12.2003 19:44:43, 6 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/663

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - allora (web)

Ještě kdesi schovávám jejich staré gramodesky {smile}
    


 - mig (web)

jsem si nesáh {big grin}. Byla to nádhera, jen nechápu že to začalo v osm když na lístkách bylo od sedmi. Do Prahy to mám padesát km a Pražákům závidím. U nás pošla šelma psovitá.
    

Re: Já - White dog (web)

Tak to nic není {smile}
Já si sáhnul hned několikrát (myslím na ty přišroubované kameny), bydlím 51 kilometrů od Prahy a pražákům závidím zhruba to, co jsem uvedl v příspěvku. Jinak život v hluku, smardu a špíně (ano, taková mi bohužel Praha připadá) jim nezávidím.
    


kdybys byl ze vsetína - SuE (web)

četl by sis o tom v Převážně neškodném {smile}
    


brumlovka - griffin (web)

nepříliš dlouho jsem přemýšlel, proč Ti, White Dogu, Brumlovka připomíná medvěda brtníka. je to přece tak prosté. když Tě rodiče učili jak dělá pejsek...haf haf, jak delá kočička...mňau mňau, jak dělá tučňák...linux linux(takto tučnák dělá pouze poblíž sídla MS) a jak dělá medvídek...brum brum...brum-lovka. no a v našich krajích je nejznámější asi medvěd brtník, že? takže... tramtadadáá. jen mi neříkej, že je to jinak.
    

Re: brumlovka - White dog (web)

Je to tak {big grin}
    
HotLinks
Zpět na článek