.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

26.12.2003



Známý a populární zpěvák změnil jméno. Je to již nějaký pátek, ale nechtěl jsem o tom informovat dříve, než jsem sehnal dost informací o pozadí celé proměny. Dříve Miky Žbirka se najednou (již mnoho let) jmenuje Meky Žbirka . Proč?

Nebudu se zde dlouze rozepisovat o kariéře a tvůrčích počinech tohoto fenoména, který jednou vyrval vítězství ve Zlatém slavíkovi samotnému Kájovi božskému Gottovi. Na to už není nikdo zvědavý.

Jediné, co nás zajímá, je náhlá změna přezdívky, tedy nicku, jak se nyní říká. z Mikyho na Mekyho. Položme si tu základní otázku — proč?

Nevěřte žádným oficiálním prohlášením. Je to jen mlžení.
Důvody změny mohou být pouze dva.

Prvním je možná konverze pana Žbirky k Islámu. Pak by přezdívka „Meky” mohla znamenat zpěvákův vztah k posvátnému místu všech muslimů a mohla by znamenat Žbirkovu touhu vykonat pouť do Mekky. Tato domněnka je však špatná.

Ve skutečnosti je to trochu jinak. Slovo „Meky” zní totiž stejně, jako slovenské „mäkky” — tedy měkký.

Ano, pan Žbirka se přiznává, že má poněkud choulostivý problém. V intimním životě je totiž v těch rozhodujících okamžicích Meky, tedy vlastně mäkký .

Proč to ale tak vytrubuje do světa? Vždyť se jedná o problém, který se muži snaží skrývat.
Odpověď je jednoduchá.

Všimli jste si někdy, že v reklamě na prostředky na hubnutí vždy účinkují ti největší tlustoprdi a hrošice? Například pan Novotný nebo paní Pawlowská. Proč? Nejprve vypadají jako přežraní kapustňáci a pak „díky” nějakým dryjákům zhubnou. Hubená osobnost je k ničemu. Je třeba vybrat nejakého pašíka nebo bachyňku a na těch demonstrovat ůčinek preparátu.

A podle všech indicií se k něčemu podobnénu upsal i Miro „Meky” Žbirka. Nejprve bude nějakou dobu mäkký. Až se tato informace dostatečně rozšíří, tak si tento zpěvák pořídí nějaké podpůrné prostředky, vystoupí s nimi v televizi a změní přezdívku na Miro Tvrdoň. Pochopitelně je celá transakce dobře honorovaná. Jak nám zdělil důvěryhodný zdroj, který si nepřeje být jmenován (už jste se někdy setkali s důvěryhodným zdrojem, který by si přál být jmenován?), vydělá si na tom pan Žbirka tolik, mu nějaké zpívání může být ukradené.

A jestli ne? Nevěřte. Z Mikiho se Meky nestane jen tak.

Na závěr bych se chtěl omluvit všem příznivcům pana Mekyho. Nic proti němu nemám. Ale pravda musí vyjít najevo, ať to stojí, co to stojí.


Zadal White Dog, 26.12.2003 1:40:48, 10 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/671

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Vesničan (web)

Tak já se tedy přiznám. Nejmenovaný a důvěryhodný zdroj jsem já. Už to v sobě nemohu dál potlačovat. Musí to ven.
Už jenom proto, že White Dog zamlčel informaci, kterou jsem mu poskytl a pokládal ji za velmi důležitou, čiže podstatnou!
Změna nicku měla být původně takováto: Miky - Meky - Soft. Ale Žbirkův agent nakonec usoudil, že Soft Žbirka by znělo jako pitomý název nedůvěryhodné programátorské firmy, takže zůstane prozatím u Mekyho. Až po úspěšné reklamní kampani dojde k další změně, a to na Hard Žbirka. (Tvrdoň, to si autor, po bulvárním způsobu, vymyslel! Přece by člověk, jenž je napůl Angličan, nepoužíval tak hloupou přezdívku!)
    

Re: - White dog (web)

Jak jsem zjistil (byl jsem informován z důvěryhodného zdroje, který si nepřeje být jmenován), tak se Miky Meky nebude jmenovat Hard, ale Hardy Žbirka.
    


 - Trillian (web)

"ůčinek" ???
    

Re: - White Dog (web)

Himl laudón! Arthur mě na tu chybu (ů x ú) upozorňoval a já ji přesto neopravil.
Už ji tam nechám, aby si někdo nemyslel že Trillian blábolí nesmysly {smile}
    


? - George K. (web)

Má to bejt vtipný?
    

Re: ? - White dog (web)

Ne, rozhodně to nemá "bejt vtipný". Tobě to vtipný připadá? Mě rozhodně ne.
    


 - jan (web)

A jak jsi na tom ty, kdyz provozujes blog na adrese malý.cz?
    

Re: - Arthur Dent (web)

He he he he heeeee... Směju se, protože vím, jaké je White Dogovo opravdové příjmení... {big grin}))

A NENÍ to Malý, Malý jsem já.
    


hje - hranek (web)

pawlowská, zdělil...

btw co je s těma písničkama? (((:
    


 - pixy (web)

Ani nevíš, jak se pleteš. Jedná se jen o trapný omyl při transkripci, který se táhne už hodně let. Při jednom z prvních interview se skupinou Modus padla zpěvákova přezdívka Měkýš Mirka a byla intervijukem chybně zapsána... Pravda je ovšem ta, že ta přezdívka se v čase změnila, původně zněla Mikroš Mäkkýš a měla původ ve zpěvákově rodné angličtině...

(Ale pro úplnost a čistě formálně, Žbirkova přezdívka nebyla nikdy Miki, ale vždy Meky...)
    
HotLinks
Zpět na článek