Variace - pixy (web) Ne tak přímo variace, ale hodně společného to má - dělal jsem předevčírem k obědu: Asi dvě hrsti mražených fazolových lusků (jako dítě jsem je nesnášel, ale co vařím sám, jsem je nedávno objevil jako něco, z čeho se dá udělat docela dobré jídlo) se hodí do zapékací mísy, na to houby (pixla žampionů, já měl v mrazáku staré hříbky), na to se rozkydne jeden střední rajský protlak. Pixlu od protlaku jsem na to ještě vypláchnul vodou (tím jsem to podlil). Nic se nemusí míchat. Na to jsem položil tři rozpůlené kuřecí stehenní řízky, osolené, opepřené a posypané sušeným česnekem. Zasypal jsem to vrstvou zeleniny (použil jsem mraženou směs paprik, rajčat a cibule). Mísu jsem zakryl a nechal rochnit v troubě asi 45 minut při 210 °C. Pak jsem to odkryl, vyndal napůl udušené maso, směs zamíchal a maso naskládal nahoru a vrátil do trouby na další asi půl hodiny (běhěm toho jsem maso ještě asi třikrát obrátil). K tomu se v mikrovlnce udělala rýže - znáš recept? X dl rýže + 1,5X dl vody + X pidilžiček soli = 2X minuty naplno + 7X minut napůl. Vaří se zakryté v mikrovlnce (nejlépe ve skle). Všechny se přímo úměrně násobí množstvím rýže, jen poslední údaj se může při větším množství redukovat - já obvykle dělám plný hrnek (2,5dl), na to hrnek a půl vody, 2,5 lžičky soli, 5 minut naplno a 17 minut napůl. | |||||||||
|