.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

23.04.2003



Teď na dovolené v arabské zemi jsem si uvědomil, co mi vlastně tak vadí na spamu, manažerech, Arabech a reklamě.
Je to snaha prodat mi něco, co nechci. Jsem natolik při smyslech, že si svoje nákupy rozmýšlím. Takže pak vím zcela přesně co chci, ale kromě toho také vím, že NECHCI něco jiného. A já jsem holt taková nátura, která se brání tím víc, čím víc ji někdo něco nutí.
Vadí mi přesvědčování typu: „Je to výhodná koupě, to snad vidíš!” — možná vidím, ale je mi to jedno, protože já TU VĚC prostě nechci.
Vadí mi akce jako „kup si tři, dostaneš jeden zdarma!” — ale já nechci ani ten jeden.

Pokud jde o mně, jsou tyhle akce, reklamy a nabídky vyhozenými prostředky. Ovšem — vysvětlujte to „manažerům” a Arabům, kteří jsou přesvědčeni, že nakupování je lidská přirozenost a že „všichni přece chtějí nakupovat”. Já ne!

A spam do téhle kategorie řadím proto, že v 99% případů se jedná o nabídku nějaké služby/produktu, o který naprosto nestojím. Proboha, to si ti autoři neuvědomují, že budu-li jejich produkt chtít, tak si ho najdu?! Vždyť jsem svéprávný!

(K napsání tohoto příspěvku mne donutil další spam na mou soukromou adresu, následné zablokování veškerých mailů s adresou .com a diskuse s WhiteDogem, zda opravdu nesměřuje internet k tomu, že díky spammerům začnou lidé zahazovat všechny maily, které přijdou od někoho, koho nemají v adresáři. Já to docela silně zvažuju.)

PS: Jo a — dřív, než mi začnou nějací čtenáři psát, že nechápu systém fungování ekonomiky a že reklama je nezbytná a že bez ní by nebyly třeba freehostingy a blablabla — upozorňuji, že tohle není žádný fundovaný rozbor. Je to jen můj názor na věc. Rozumím tomu, že „to tak muší bejt”, ale vadí mi to a jediné co s tím mohu dělat je stěžovat si. Tak si stěžuju.


Zadal Arthur Dent, 23.04.2003 16:20:41, 4 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/70

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

"Nemuší to tak bejt" - Jirka

Rozhodně je dobré rušit zastaralé a evidentně nefunkční mechanismy. Ono opravdu není potřeba nabízet dámské vložky mužům či dětem. S televizí je problém, ta je zneužívaná obecně. Na internetu je to jednodušší - dobrým řešením je třeba to, co dělá Google. Reklama je cílená a přidává se jen tam, kde to má smysl.
    


spam - rony

ja nechapem bohorovnost niektorych spamerov, nechapem co myslia tym, ze mi presne v jedinej minute na jedinu adresu vygeneruju presne 20 spamov naraz. Oni si myslia, ze som debil?
(samozrejme kazdy z tych 20tich sa tvari ako osobny mail).

Spameri su rozni, ale zablokovanim Ciny sa zbavite vacsiny spamu.
    

Re: spam - Arthur Dent

Ciny??? Ja zablokoval zatim .com, ale premyslim nad dalsimi top-level domenami - zadny z mych znamych nema adresu .com, .org, .biz... a ti, kteri tuhle adresu maji, mi mohou psat na jine, "verejne", maily.
    

Re: spam - rony

podla pozorovani jedneho znameho z fidonetu, je 90 percen spamu generovanych z mailservrov ktore vlastnia cinania. Takze ked zablokujes iste ip adresne priestory na postovom serveri, ubudne ti kopec spamu (a aj tak ti nikdy nic ine odtial nikdy nepride).
    
HotLinks
Zpět na článek