.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

13.01.2004



Občas mívám takové divné stavy depersonalizace, zmatenosti a úzkosti, nejčastěji večer mezi sedmou a osmou hodinou. Dnes jsem vypozoroval, čím to je: Tou dobou se dívám na zprávy!

Před pár dny spadlo letadlo nějaké egyptské společnosti, zahynuli všichni co v něm byli. Následně se profláklo, že ta společnost měla celkem dvě letadla, která ve Švýcarsku (a nejspíš i v dalších zemích) neprošla kontrolou a měla zákaz přistávat (nebo taknějak podobně, nevím jak přesně). Zkrátka — létali se šrotem.

Dnes Velká Británie zveřejnila seznam leteckých společností, které mají zakázáno létat do Velké Británie právě kvůli zoufalému technickému stavu svých letadel. Potud vše v pořádku.

Ale co nechápu je to, že se ostatní evropské země brání tomu udělat podobný krok a hájí se tím, že by něco takového mohlo takto jmenované společnosti ekonomicky poškodit!

Ježišmarjá, když někdo vozí lidi s verkem v dezolátním stavu a ohrožuje tím životy nejen pasažérů, ale i lidí na zemi, nezaslouží si nic jiného, než aby zkrachoval! Tak jaké ohledy??? Krucinál, to jsou nějaká „ekonomická hlediska” přednější než životy lidí?

To se už opravdu nesmí o šlendriánu říct, že je to šlendrián a lumpárna, aby to náhodou lumpa ekonomicky nepoškodilo?

Já jako zákazník snad mám právo vědět, jestli společnost, se kterou hodlám letět, nemá letadla v dezolátním stavu. A pokud někdo takové informace má a utajuje je, tak tím ohrožuje životy lidí. Je to jako by potravinářská inspekce řekla: „Víme, kdo prodává zkažené maso, máme je na seznamu, ale nikomu to neřekneme, abychom dotyčné prodejce ekonomicky nepoškodili.”


Zadal Arthur Dent, 13.01.2004 19:35:21, 6 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/703

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - NZNamy (web)

Žel bohu je to tak... :o(((
    


= - - Lukyn.cz (web)

Je to hrůza. Dneska se všechno točí jen kolem peněz a sexu. {sad}
    


bez citu - griffin (web)

podivej se na to takto, Arthure. Bez citu (s dlouhym u). lidi na zemi je azaz. z toho vypliva, ze pasazeru je take azaz. no a kdyby v Egypte zkrachovala tak obrovska spolecnost jako je nejaky egypt-airlines (spolecnost jsem si prave vymyslel) a propustila by mnoho lidi, kteri by nemohli sehnat praci, klesl by HDP a zivotni uroven by trosku poklesla. mohli by zacit demonstrace, nepokoje, vlada by to prestala zvladat a muselo by to zachranovat staty, ktere zasedaji v MMF a to bz se zase nelibilo antiglobalistum a to, ze demostruji atiglobalisti (ikdyz 98% z nich nevi proc demostruje) a zacnou nadavat, jako vzdy. no nevymenil bys tohle za "par" lidskych zivotu. lidi je dost. zemekoule nestiha. je katastrofalne prelidnena.

tento tak trosku katastrofalni a bezcitny scenar vyplodil griffin

PS: nejsem bezcitny
    

Re: bez citu - griffin (web)

safra, uteklo mi par slov:

...ze demostruji atiglobalisti (ikdyz 98% z nich nevi proc demostruje) - by se nalibilo "neuvedomelym" obcanum - a zacnou
    


Re: bez citu - White Dog (web)

Ta úvaha, kterou jsi zplodil, se vyznačuje jednou zvláštností: je totiž správná.
Dávat do souvislosti pád letadla / krach aerolinek / snížení životní úrovně (třeba) v Egyptě / pomoc od jiných států / demonstrace antiglobalistů / kdovíco ještě... takhle to opravdu je. Používá se výraz "efekt motýlích křídel", který platí i jinde než v meteorologii, kde vznikl.
    


Re: bez citu - Arthur Dent (web)

Samosebou úvaha je to správná, necito! {smile}

Je mi opravdu naprosto jedno, jestli letadlo Tramtaria Airlines s pěti sty Tramtárijci na palubě létá jen díky usilovným modlitbám celé posádky. Ale chci vědět o Tramtaria Airlines, jak na tom jsou, abych se jim popřípadě vyhnul. Myslím, že na takové informace mám právo.

Když pojedu někam do čarokrásné exotické země, tak mám právo vědět o tom, jestli se tam neválčí, jestli tam nejsou běžné únosy turistů atd.

A píšeš: "musely by to zachranovat staty, ktere zasedaji v MMF"... To je další věc, které nerozumím, ale rozebírat to nebudu, mohl bych se rozčílit.
    
HotLinks
Zpět na článek