.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

15.01.2004



Tak mi po delší době zase přišel mailem vtipný textík. Jmenuje se to „Mám dost třetího tisíciletí protože: ". Myslel jsem, že již před rokem se nenašel nikdo, kdo by to neznal...

Tenhle kdysi možná vtipný blábol obsahuje patnáct tvrzení typu „na pivo zvu kolegu, co sedí vedle mě, mailem” a podobně.

Potíž je v tom, že jsem tento mail dostal již asi 157x , naposled asi tak deset měsíců zpět.

Když jsem ho četl poprvé, trochu mě pobavil. Nyní mi připadá trapný. Asi jako by mi na potkání říkal každý, koho znám, nějaký slabý vtip.

Možná existuje nějaké nutkání, kvůli kterému musí ti, kteří internet užívají jen zřídka, posílat každý vtipný textík, obrázek, básničku... na všechny adresy, které mají v adresáři.

Tito posílači se vyznačují mimo jiné i tím, že nepochopili význam volby „Bcc” u odesílané pošty. Proto si můžu přečíst, kdo kromě mě dostal tento žertovný text.

Těm, kteří tyto texty k popukání posílají, to snad ani nemohu mít za zlé. Kdo se v počítačích vyzná, tak to nedělá.
Pokud bych ty odesílatele, kteří neznají význam Bcc (nebo ho znají ale nechtějí ho z nějakého iracionálního důvodu používat — i takové znám) a posílají texty, které jsou poprvé vtipné. ale po stopadesáté jsou otravné, měl charakterizovat, použil bych pěkný výraz ťululum. {smile}

Před chvílí mi od kolegy přišel mail s textem "Dvacet pět příznaků dospělosti...". Mail přišel z pobočky jedné velké nadnárodní společnosti, pochopitelně bylo vidět komu všemu byl odeslán.
Ach jo...


Zadal White Dog, 15.01.2004 18:18:12, 17 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/709

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

To znam - Mudd (web)

ale mam uz jeden uspech: jednoho kamarada jsem presvedcil, at se pred odeslanim nekterych vyzev za zachranu nemocnych rakovinou a pod. nejdriv podival na [www.hoax.cz]
Ale jinak je to marna nadeje. Kdybych sbiral adresy, pro spamovani, uz jich mam tisice.
    


 - Michal (web)

K tomu nepoužívání Bcc - to bych považoval spíš za klad. Takhle každý příjemce vidí, že jsem mail dostal i já a tímpádem mi ho už nepřepošle. To jen tak na okraj dne.
    

Re: - Arthur Dent (web)

Jojo, nojo... A když budu nechávat při odchodu z bytu klíč v zámku zvenčí, tak mi aspoň nikdo nevyrazí dveře... {smile}
    

Re: - Michal (web)

to Arthur a Rony: Přiznávám, že jsem tak trochu počítačový analfabet, ale já měl na mysli ty adresy, které příjdou jako součást mailu, ne jako součást textu - myslím tím, adresy těch, kteří tento mail dostali od téhož odesílatele jako já. Pokud se v tomhle shodujeme, pak bych tedy odporoval.
To Rony: V případě, že byl v takovémto emailu uvedený seznam adresátů, nestalo se mi ještě ani jednou, že by mi přišel víckrát. Narozdíl od případů, kdy kopie skrytá byla. To ovšem může být způsobeno tím, že mám inteligentní přátele a nikdo jiný moji emailovou adresu nemá (přoč taky, že?). Tedy kromě spolupracovníků, kteří ovšem nemají zapotřebí něco takového posílat. No a přátelé jsou natolik inteligentní, že si opravdu přečtou, jestli už nejsem mezi postiženými i vynechají mne z dalšího kola.
To Arthur: Promiň, teď ti tak trochu nerozumím. Myslíš tím, že nepoužívání Bcc tě v tomto případě zbavuje jednoho zla za cenu zla jiného? Pokud ano, tak bych k tomu rád podotkl, že se jedná spíš o nahrazení většího zla menším a daleko přijatelnějším zlem. Asi je to tím, že nechápu, co je zlého na tom, že ti s takovým mailem příjde i spousta adres. Většinou přece už na podle názvu poznáš, že je to jeden z těch "vtipných textů", takže ho s lehkým srdcem smažeš a k adresám se vůbec nedostaneš [teď ovšem zapracovala moje počítačová analfabecie(anlfabeta? jak je to vlastně správně?) takže pospisuju pouze situaci kterou znám já - server email.cz].
    

Re: - Arthur Dent (web)

Problém je v tomto následujícím:

Řekněme, že kromě mne bude poslán ještě dvaceti dalším. Všichni tihle uvidí mou adresu. Z těch dvaceti ho polovina přepošle svým patnácti známým... To je 150 lidí, co mají teď moji adresu. 150 lidí, z nichž nikoho neznám, takže je velká pravděpodobnost, že někdo z nich má třeba zavirovanej počítač. Je velká pravděpodobnost, že takhle se můj mail dostane do nějaké spam databáze... Atd.

Nejde mi o to, že já vidím jejich adresu. Mně jsou jejich adresy ukradené, protože to mažu. Jde mi o to, že oni uviděj moji adresu a pošlou ji dál! O to jde! Já tady vymejšlím kdejaký fígle, dávám svou soukromou adresu jen známým, a pak nějakej debil z nich ji takhle rozešle do světa! (To se mi, bohužel, reálně stalo!)
    

Re: - Michal (web)

Aha, takže mi pointa napoprvé přece jen unikla (vlastně i napodruhé). Popravdě mně vůbec nenapadlo ubírat se v myšlenkách tímto směrem. Uznávám, že to je velice nemilá záležitost. Tady se pak nabízí jediné "řešení" - dát svou adresu jen a pouze spolehlivým, prověřeným, nejbližším, kteří podobné vylomeniny nehodlají uskutečňovat. Což je ovšem technicky neproveditelné, nehledě na to, že komunikovat je potřeba i s ostatními. Takže nic.
    


Re: - Arthur Dent (web)

Tady jsem o tom už psal:

[blog.maly.cz/pnc389.html]
    


Re: - rony (web)

ty si myslis, ze tie trupky si tie zoznamy poctivo prechadzaju? naivko {wink}

akurat preroluju tie nekonecne riadky (sranda, vsimate si to? oni to preroluju tu to vedia ale neustale mi niekto pripomina ze ludia na webe nevedia ako sa roluje obrazovka!)

a ked docitaju iba preposlu dalej.

ak uzivatelia vedia preposlat mejl s nekonecnymi zoznamami adries, nemozu mi nikdy v zivote tvrdit, ze ich intuitivne nenapadne na webe alebo v inej aplikacii rolovat "stranku"...
    

Re: - rony (web)

borim sa tym aj vo firme, ludia proste neroluju, ako ucinne sa mi javilo iba jedno, urobit z toho hru:

ak chcem aby si stranky rolovali, vzdy naspodok, do stredu proste nahodne vlozim nejaky boxik s obrazkom alebo vtipom {wink}
to velmi rychlo vsunu do hlavy vyznam PgDn {wink}
    


OFF TOPIC - Roj (web)

Vite, ze je tento blog slavny? Je citovan v Louci!!
[www.louc.cz]
... a to je zatracena pocta!
    

Re: OFF TOPIC - nonsense (web)

Docela chabej pokus o "reklamu"!
    

Re: OFF TOPIC - Roj (web)

Mas-li, "nonsens", pocit, ze Louc potrebuje reklamu v teto diskusi, mas opravdu nezavidenihodny zebricek hodnot. {smile}
    


test - IP:193.179.161.10 (web)

test
    

Re: test - Arthur Dent (web)

Vysvětlit, prosím!
    


nemá smysl - Raven (web)

Myslím, že i když budete dávat e-mail jen těm nejpotřebnějším lidem, tak prostě přijde chvíle, kdy ti tenhle mail přijde... :D to je ověřené a nedá se s tím nijak bojovat... bohužel... {sad}
    


Buzeranti!!! - KUBIK (web)
(23.07.2004 23:09:35)

Jděte s Vašimi SMS na Oskara ,slušně řečeno do PRDELE!!!
Neobtěžujte slušné lidi.
Čau.
    

Re: Buzeranti!!! - Arthur Dent (web)
(23.07.2004 23:34:52)

Budu rád, když tenhle vzkaz vysvětlíte.
    
HotLinks
Zpět na článek