.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

17.01.2004



Zprávu s tímto titulkem přinesl server iDNES.cz Že by Pámbu konečně dopustil...? Marie Součková je IMHO nebetyčná ..., ale obávám se, že tady naprosto platí, že každá změna je k horšímu! (upozornil Nebko)


Zadal Arthur Dent, 17.01.2004 18:16:24, 11 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/712

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - nebko (web)

Nevím jestli za tím stojí Pánbůh ale je to potěšující zpráva{smile}
    

Re: - Arthur Dent (web)

Nejsem zas tak jednoznačně nadšený.

1. V české politice platí, že má-li politik pochybnosti o sobě, "dá hlavu na špalek" a dočká se pochvaly od nadřízeného, jak jsou všichni spokojeni s jeho prací. Tím je vyřešeno, chmury se rozplynou a on se o to pohodlněji posadí v křesle.

2. Jak může mít zdravotnictví nějakou koncepci, když ten který ministr na to má dva roky, pak je odvolán a jeho nástupce všechno zruší a začne dělat totéž znovu, aby mu za dva roky vypršel mandát a přišel další, který opět začne dělat svou koncepci...
    

Re: - nebko (web)

1) Špidla před časem vyjádřil nespokojenost s její prací a vzhledem k tomu, že chce do vlády dostat Kalouska, tak by mohl sfouknout více změn naráz.

2) To je pravda. Ale návrhy paní Součkové (zvlášť při mojí nemocnosti) mě moc nezaujali. Nechtěl bych pořád někde něco platit, jen aby se dělali stále dražší vyšetření a stavěly se další nemocnice. Vždyť si jen vem, kolik je v Českých Budějovicích velkých zdravotnických zařízení a kolik pacientů?! To není dlouhodobě udržitelné a proto má zdravotnictví takové finanční problémy. Je třeba omezovat, zavírat a propouštět, toť celá koncepce...pak bude peněz dost na všechno.
    

Re: - Jerry (web)

On Kalousek ví něco o zdravotnictví? Nebylo by to z deště pod okap?
    


Hrozba - White dog (web)

Podle serveru iDnes "Součková pohrozila rezignací". Tak tomu se opravdu říká hrozba! {smile}
    

Re: Hrozba - Arthur Dent (web)

Tebe to snad nevyděsilo??? {smile}
    

Re: Hrozba - radek oblog (web)

Jsou i lidi, kterým je to jedno. Já si třeba už x let neplatím nemocenské, neboť jsem "dlouhodobě v zahraničí", lékaře nepotřebuji, a i kdyby jo, srazilo mě třeba na "dovolené v ČR auto", tak akutně mě ošetřit musej... Sponzorovat naši socialistickou vládu, a natož Součkovou se mi fakt nechce{wink}
    

Re: Hrozba - pixy (web)

Á, pán je komunista... Ujišťuji tě, že nic není zadarmo a že když tě to auto opravdu srazí, tak tě skutečně ošetří - ale rozhodně ne zadarmo. Když zjistí, že nejsi pojištěný, naúčtují ti to cash (což může být taky pár set tisíc až melounů...) A buď si jistý, že to po tobě budou vymáhat třeba soudně.
    


Re: Hrozba - Vesničan (web)

Myšlení poněkud na úrovni nepřizpůsobivých spoluobčanů.
Bude legrační, až po vstupu do Unie bude kancelář Asociace zdravotních pojišťoven zjišťovat, u kteréžeto zdravotní pojišťovny byl jedinec v průběhu "dlouhodobého pobytu v zahraničí" v tom zahraničí pojištěn. A penále, vypočítávané úrokem z úroku nabývá leckdy astronomických částek.
    


 - NZNamy (web)

Možná mi nebudete věřit, ale nikdo dneska nepřizná, že za stav našeho zdravotnictví můžou i pravicové vlády hned po listopadu. Do té doby u nás fungovalo zdravotnictví určitým systémem, který byl nejpodobnější Národní zdravotní službě v Británii. (Pokud si vzpomenete na seriál Sanitka - Britové se k nám jezdili poučit - ano, seriál byl i propaganda (jako ostatně všechno), ale jezdili sem, porovnávali a tím se učili a to je fakt.)
Jenže po revoluci hurá se vším pryč, ať žije Amerika - opravdu se používá již téměř oficiální termín amerikanizace zdravotnictví - doktoři začli být hodnocení dokonce podle konkrétního bodového výkonu... A teď už se to jen zoufale plichtí na všechny strany.
Je statisticky doloženo, že máme nadbytek lůžek akutní péče a naopak velký nedostatek lůžek dlouhodobé péče. Další podstatnou věcí je, že je nadbytek nemocnic - ač se to nemusí zdát, ale nezapomeňme, že za Komančů jsme se dopnuli k tomu, že každé okresní město mělo svou nemocnici.
Jenže rušení nemocnic - to je občas téměř nerozlousknutelný oříšek - a to i u našich západních sousedů (všech).

Takže jediný problém na reformě současné paní ministryně je v tom, že levice ji (už z definice svého programu) podporovat moc nechce a pravice jakožto opzice ji radši rovnou umrtví než aby ji pomohla vylepšit a pohnuli jsme se aspoň někam.

Zatím směřujeme bohužel furt stejným směrem... :o(
    

Re: dodatek - NZNamy (web)

A ještě jsem nedodal, že 98% návštěv u lékaře končí předepsáním léků.
A kolik jich nakonec končí v koši?

Kde začla zdravotnictví tlačit bota nejdřív? A proč asi?
    
HotLinks
Zpět na článek