.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

19.01.2004



Stává se vám, že bloumáte po různých diskusích, tu komentujete, támhle komentujete a druhý den, když si chcete přečíst jestli vám někdo neodpověděl, si už nevzpomenete, kde to bylo? Snadná pomoc, od toho tu jsou HotLinks!

Je několik možností, jak si zapamatovat to místo, kde jsem to vlastně komentoval. Zaprvé — ukládat si to do oblíbených. Tahle cesta nikam nevede. Je to sice jednoduché, ale za týden či čtrnáct dní budete mít v Oblíbených naprostý hokej.

Zadruhé — přidat si komentářové RSS do své čtečky. Když odhlédnu od toho, že za chvíli bude ve čřtečce stejný hokej, je tu další nevýhoda: Komentářové RSS jsou společné pro celý blog a vy budete hledat, který to byl článek...

Zatřetí — napsat si to na papír.

A konečně čtvrtá možnost jsou HotLinks. Daly by se nazvat „dočasnými bookmarky”. Jak to celé funguje?

Jakmile přijdete na úvodní stránku, je vám automaticky vytvořen účet a informace o něm jsou pomocí cookie uloženy do prohlížeče. Na úvodní straně je důležitý bookmarklet. Klikněte na něj pravým tlačítkem myši a vyberte možnost Přidat odkaz k oblíbeným... To je celá instalace. Nemusíte zadávat žádné jméno, vymýšlet heslo, nic takového. Musíte mít samosebou povoleny cookies a JavaScript (kvůli bookmarkletu).

Když teď budete psát někam komentář, tak po přidání komentáře vyberete z Oblíbených položku Přidat do HotLinks. Otevře se malinké okénko, za chvíli se zase zavře a odkaz máte uložený. Když se opět podíváte na úvodní stránku HotLinks, uvidíte tam odkaz na dotyčný článek. Ten odkaz zůstane v paměti čtyři dny, po té době zmizí, pokud ho ručně neprodloužíte.

Takže si takto můžete poznamenat několik stránek se svými komentáři a když budete chtít, najdete všechny odkazy na jednom místě.

Pokud se chcete přihlašovat i z jiného prohlížeče (z práce / ze školy / z domova...), můžete. Stačí, když si poznamenáte adresu, která je napsána v kolonce Identita. Když na jiném prohlížeči zadáte tuto adresu, načtou se do něj informace o vašem účtu. Můžete teď ve škole komentovat a z domova kontrolovat, zda nepřibyly odpovědi atd.


Pro usnadnění jsem ke komentářům zde přidal malé ikonky. Když na některou z nich kliknete, přidá se odkaz na dotyčnou stránku s komentáři do vašeho HotLinks účtu. Pokud ho nemáte, bude vám automaticky založen... Co víc si ještě přát?

Aktualizace 19.1. ve 14:04 — Čeština opravena, ti co už jsou zaregistrováni by si měli znovu uložit bookmarklet. Díky...

Aktualizace 19.1. ve 21:18 — Pro uživatele IE a spol. jsem dodělal možnost přidat si odkaz na HotLinks do kontextového menu (to je to co se objeví při stisku pravého tlačítka myši). Máte tak HotLinks stále po ruce a můžete si je prohlížet a přidávat odkazy velmi snadno třeba i ve FeedReaderu.


Zadal Arthur Dent, 19.01.2004 4:19:40, 14 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/715

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Dave G (web)

To vypadá na skvělý nápad! Už to zkouším.... narazil jsem na určitý problém s Unicode, třeba "Pomůcka pro chronické komentátory" se ukazuje v HotLinks jako "Pom%u016Fcka pro chronick komenttory". Chtělo by to v PHP provést konverzi z %u016F na ů (16F hex = 367 dec).
    


A je po poezii! - Vesničan (web)

Vždyť kolikrát člověk narazi při hledání svého komentáře a ohlasů k němu na článek, či příspěvek, který ještě neokomentoval! A mohl by!
    


 - Ota (web)

Myslím, že tady pomůže do toho bookmarkletu místo funkce escape() dát funkci encodeURIComponent a prohlížeč to pošle vždy v unicodu, resp. utf-8. Dělám to tak v Citátoru a je to bez problému
    

Re: - Arthur Dent (web)

Už se stalo, viz Aktualizace...
    


... - nebko (web)

Kdy vyčerpáš studnici svých nápadů?{smile} Doufám, že nikdy, fakt super věc...
    


co dodat - lummox (web)

jednoduché a geniální
    


Squele! - Marek (web)

Fakt, ale fakt dobry.
    


 - Petr Olmer / chinin (web)

A poznám v HotLincích, že nějaký komentář přibyl? {smile}
    

Re: - Arthur Dent (web)

Koukneš a vidíš {smile}
    


Jenom testík - Arthur Dent (web)
(05.08.2005 12:28:04)

Jen test...
    


perla!!!... - e.t. (web)
(11.08.2005 16:24:08)

v soukromé licenci:

"Text této licence podléhá jejím pravidlům."

nádherná formulace - maně jsem si vzpoměl na "názory v této rubrice nemusejí vyjadřovat stanovisko redakce" {big grin}
    

Re: perla!!!... - Arthur Dent (web)
(11.08.2005 16:28:54)

A co je na tom perlivého? Licence vyjadřuje soukromé vlastnictví a moc autora nad ním. A její text je rovněž soukromým vlastnictvím, nad kterým má jeho autor absolutní moc.
    

Re: perla!!!... - e.t. (web)
(12.08.2005 12:42:37)

Ale já to nemyslel zle! "Perlivé" mi na tom přišlo to že:

když "text licence podléhá JEJÍM pravidlům" tak dovozuju že pravidla jsou formulována v textu licence resp. spíš textem licence. Takže kdyby text licence pravidlům nepodléhal protiřečila by si licence. Takže nadchlo mě to, co jsem pochopil jako zdůraznění vážnosti pravidel textu.

btw - jestli sem zase mimo mísu tak s tím asi nic nenadělám - mimozemsťani holt často viděj věci v původcem nezamýšlenejch kontextech{big grin}
    

Re: perla!!!... - Arthur Dent (web)
(12.08.2005 12:47:30)

Ne nutně... Kdyby text licence nepodléhal jejím pravidlům, tak by to šlo taky, např. "Text této licence je veřejný, jedná se o návrh k obecné diskusi..." {big grin} Ale to není...
    
HotLinks
Zpět na článek