Já se snad naučím vařit. - White Dog (web) (17.02.2004 16:39:24) Už mě to stravování po hospodách nebaví... Jen kdyby to vaření nezabíralo tolik času. Ale ono u toho jde těžko dělat něco jiného. Třeba když smažíš bramboráky (umím nejlepší bramboráky v této galaxii a je to jediné jídlo, které vlastně umím uvařit - usmažit) tak není možné číst si nebo venčit psa, protože bys to prostě připálil ![]() Ještě tak poslouchat rádio - ale nesmí jít nic zajímavého, abych se nezaposlouchal. | |
Teda Arture... - nonsense (web) (17.02.2004 16:49:41) to se vážně nedá číst!!! Takovýhle články... myslíš Ty vůbec na chudáky hladové čtenáře-navíc s bohatou představivostí? Jako by nestačila zmínka o Nivě-eště specifikuješ rozměr, takže moje představy jsou už velmi přesné, pak šištičky (takové zvukomalebné, mazli/avé), o čabajce nemluvě a nakonec eště cítím ty pečený brambory.... proč mi to děláš? DOSTÁVÁM Z TEBE HLAD! ![]() | |||||||||
|
kecas... :) - janicka (web) (17.02.2004 17:26:33) chces-li mluvit o muznych experimentatorech v kuchyni, nenech se nachytat tim, ze na sebe proflaknes, ze si pises recepty. ![]() asi jsem, co se kuchyne tyce, "chlap" - pokud by to bylo nutny zlo, vemu si chleba s necim a papejte co chcete. ![]() btw ta poznamka o sefkucharich (a pricinach jejich sefkucharovani) by byla na delsi debatu, ale necham nekoho jinyho (nejakou jinou?), at si zarejpe. | |||||
|
To je mi teda náhodička... - pixy (web) (17.02.2004 17:49:45) ... akorát dovařím, utřu si ruce, sednu si ke kompu a ejhle: Arthur taky vaří... ![]() Já jsem to dneska pojal sofistikovaněji - inspiraci jsem viděl kdesi kdysi ve vařícím pořadu dopoledně na Nově (poslední dobou jsem si zvykl když to vyjde si kvůli tomu tu Novu pustit - je to obyklem kolem 11. dopoledne a dají se tam potkat zajímavé nápady)... Koupil jsem kotletku (vykoštěnou, asi kilo) - většinu jsem nakrájel do mrazáku a pár plátků nechal na vaření. K tomu jsem taky koupil pár jablek, pivo, smetanu, jablečný džus/mošt a brkaši v prášku (jsem líný). Plátky kotletek jsem trošku naklepal, osolil, opepřil a posypal mletou rozmarýnou. Asi 2-3 jabka (nevím přesně, ujídal jsem je při tom) jsem nakrájel na čtvrtky, vykrájel jádřince, čtvrtky rozkrájel ještě na menší měsíčky. Na velkou pánev jsem dal rozehřát trochu oliv. oleje a kousek másla a na to jsem vrazil ta jabka (naplocho). Až po chvíli začla hnědnout, otočil jsem je a osmažil i z druhé strany. Až to bylo, vyndal jsem je na misku a na olej hodil ty kotlety. Osmaží se z každé strany do hněda, až začnou tmavnout hrany. Pak jsem je taky vyndal na misku (když se nechají chvíli odležet, pěkně změknou). Nakrájel jsem jednu střední cibuli na proužky a ty vrazil na ten tuk po mase. Zprudka osmažil, přidal tam zpátky jabka a zalil asi 1-2 deci piva a stejně jablečné šťávy (vysvětlím: v originále byl totiž použit cider, který nemám. Tak jsem "jablečné pivo" vyrobil takhle. A není to věrzu špatná náhražka). Nechal chvíli povařit, trošku dosolil (fakt jen trošku) a nalil do toho smetanu. Pod poklicí jsem to nechal asi dvacet minut lehce pobublávat, až to trošinku zhoustlo. Mezitím jsem do toho ještě slil šťávu, kterou zatím v misce pustilo maso. Teď si jdu uvařit tu brkaši (trochu hutší). K ní si položím plátek kotletky a poliju tou jablečnou omáčkou. Záviďte, už jsem to chutnal, stojí to FAKT za to... ![]() | |
|
mam hlad - kombajn (web) (17.02.2004 21:42:46) Vyborny.... Fakt skvely... Deset hodin, vecerka zavrena, doma nic k jidlu a ja blbec kliknu na tenhle clanek... Ve ctvrtek bude adamm experimentovat s .... (nemuzu to rict, treba to ma byt prekvapeni = nechci aby me ZABIL) a jsem pozvan, takze uvidime... a propo... nevarim jen kvuli tomu ze nemam mycku a sam jsem fakt linej... A doma to NIKDO jiny neumyje | |||||
|
rýpnutí - Freya (web) (17.02.2004 22:56:37) Nedá mi to a trochu si zarýpu: znám spoustu mladých žen /holek/, které vaří, stejně jako já, pouze svátečně a pouze tehdy, když mají na vaření náladu. A experimentují s úplně stejnou vervou jako ty ![]() Takže můj všeobecný závěr je spíš takový, že odvážným experimentátorem se může stát osoba libovolného pohlaví, která se nenechá okolím vmanipulovat do role kuchyňského nevolníka a neznehodnotí si tím přístup k vaření. | |||||||||
|
Zvedavost - strejce knimra (web) (18.02.2004 11:11:23) Mnam, sbihaji se mi sliny a do obeda daleko... Ale z hecu a ze zvedavosti jsem klikl na link debil.cz a veru, debilnicek, na nejz je tam odkazovano, neni spatna utilita - vyzkouseno ![]() Diky, Arthure! | |
- moussa (web) (18.02.2004 13:19:20) byla jsem s dětmi několik let na mateřské a musela jsem každodenně vařit a to potom člověka přejde chuť nejen na experimentování, ale na vaření vůbec, stane se z toho protivná povinnost, nějaký čas již doma nejsem a nemusím každý den vařit a chuť do experimentování a i vaření se vrátila zpět, krom toho jsem slyšela hodně mužů vyprávět o tom, jak skvěle muži vaří, ale vařit jsem jich viděla jenom zlomeček, jestli ona to není jenom taková pověra. Ale už se těším na článek "Jdi radši od toho . . . . ". | |||||||||||||
|