.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

27.02.2004



Slovenská firma Singularity spustila blogovací systém Blog.sk A co na to já, jako autor konkurence?

No, nejprve obecně: Poté, co jsem viděl diskusi u Kostěje, chtěl jsem se vyjádřit. Hlavně k větám napriklad to, ze nasa spolocnost nie je plagiatorska a nerada vyuziva tzv. engine nebo Prevziat a zmodifikovat je omnoho jednoduchsie, ako nieco vytvorit uplne nanovo!, které jsem nejprve pochopil jako útok na Bloguje. Ale pak jsem vychladl, vzal jsem to jako osobní útok na Ronyho a na radu Mahuleny jsem to přešel (ona mi tedy radila podstatně jadrněji).

Přeji tedy Blog.sk více štěstí než měl podobný projekt v Čechách, který také chtěl „nabídnout něco jiného” a teď živoří na okraji zájmu, i když se rozjížděl s velkolepými plány ("Tisíc lidí za šest měsíců!")

No a teď přímo k systému: I když autoři píší: „Nasou snahou bolo priniest nieco aspon trochu ine”, dovolím si prohlásit, že se podle mého názoru u Bloguje inspirovali — od detailů v menu (schválně si porovnejte menu třeba u pídžeje (bloguje) a u milovníka (blog)) po pravidla užívání, která se liší pouze v tom, že provozovatelé blog.sk si vyhrazují právo sbírat osobní údaje a použít je pro svoje účely a vyhrazují si právo zasílat maily s informacemi o službě blog.sk a dalších službách z portfolia, jinak jsou téměř doslova stejná včetně několika nelogičností, které jsem do nich napsal a stále ještě neopravil... {smile}

O CMS nemohu napsat skoro nic. V Mozille se mi nepodařilo do jejich okénka pro text vložit ani čárku, ale to, předpokládám, bude brzy opraveno.

Je vidět, že blog.sk je na začátku a má ještě spoustu věcí nedodělaných. Když si ale vzpomenu na začátky Bloguje, byly podobné... {smile}

Byl bych rád, kdyby v budoucnu oba projekty spíš spolupracovaly (vzájemná výměna globálních RSS je jen první krok) než aby se vůči sobě vymezovaly a na sebe nevražily. Ale to ukáže až čas.

Držím své konkurenci palce.

PS: Nepřeju si v komentářích flamewar CZ versus SK. Děkuji.


Zadal Arthur Dent, 27.02.2004 20:31:30, 7 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/779

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Flamewar - MEdvídekPú (web)
(27.02.2004 22:02:53)

kacířská myšlenka {smile}

Ono je na slovensku víc než tisíc uživatelů internetu?

{big grin}))
    

Re: Flamewar - Havran (web)
(28.02.2004 00:28:05)

Hej. Ja som tisicprvy {smile}
    


Re: Flamewar - Kelso (web)
(28.02.2004 10:51:42)

A ja som tisicdruhy!
    


Re: Flamewar - Arthur Dent (web)
(28.02.2004 12:09:18)

Jejda... Tohle Slovákům závidím, ten pořádek v připojení. Každý má své pořadové číslo... {big grin}
    


 - Kostej (web)
(28.02.2004 02:59:43)

Artu -spravny pristup,je hloupost sehadat a vysmivat,spoluprace ma cenu!!!
    

Re: - Mahu (web)
(28.02.2004 15:27:05)

Konec sveta nastal, ja souhlasim s Kostejem{big grin})
    


Spolupráce.. - HUB (web)
(29.02.2004 15:40:56)

KDyž jsem četl článek tak jsem přemýšell také nad spoluprácí s tímto blog.sk a myslel jsem si že to je blbosta že k tomu nikdo nepřistoupí, ale Kostěj to také navrhuje.. uvidíme co později..
    
HotLinks
Zpět na článek