.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

26.04.2003



Dívám se teď každý pátek večer na Primu, na pořad Telebazar, který má v podtitulu Nejlepší světové reklamy. Myslím si, že podtitul ani moc nelže. Reklamy jsou skutečně dobré — vypointované, s humorem, opravdové miniaturní příběhy. I moderátor Zdeněk Izer se snaží, jen ti hosté jsou v pořadu nejspíš proto, že „se to dneska požaduje”. Ovšem pořad má jednu zásadní vadu na kráse. Je přerušen reklamou!
Možná vám to připadá absurdní, že se pohoršuji nad reklamou v pořadu o reklamě, ale pochopíte záhy proč: Díváte se, během dvaceti minut vidíte zhruba deset reklam, které jsou opravdu špičkové a najednou střih a naperou do vás toaletní fetišistku MUDr. Hanu Suralovou, abstinenta Václava Bláhu, toho týpka co chodí už čtvrt roku šestkrát denně pro dvě tužkové baterie a několik dalších bezpohlavních reklam na pojištění, pivo, spoření a "tak to rozjeď, je čas na další akci". Je to podobný kopanec jako když jedete po dálnici sto třicet, krása, pohoda, pak chcete předjíždět a omylem místo na čtyřku přeřadíte na dvojku.
Nebo jsem nepochopil dramaturgický záměr a tenhle kontrast je schválně, aby lidem připadaly reklamy v Telebazaru ještě lepší než jsou.
Každopádně — pokud se nedostanete na Noc reklamožroutů, dívejte se na Telebazar a uvidíte, že reklama může být i vtipná, dobrá a ke koukání, ne jen příležitost k odskočení si od obrazovky.

PS: Ale kreativci v reklamních agenturách tvrdí, že za běsnou úroveň naší TV reklamy nemohou oni, ale zadavatelé. Oni prý klidně vymyslí výbornou reklamu, ovšem manažeři pak sáhnou po nějaké „osvědčené klasice”, protože se bojí riskovat. Buďme rádi za Dobrou Vodu a Český Mobil, že se nebáli.


Zadal Arthur Dent, 26.04.2003 17:15:57, 1 komentář...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/79

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

reklama - jana (web)

Ahoj,minulý rok jsem byla na AICP SHOW a chci se zeptat,zda se letos nekoná něco podobného,nemužu najít žádné info.Děkuji za odpověd,Jana.
    
HotLinks
Zpět na článek