.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

21.03.2004



odpovězte mi prosím na jednu prostou otázku...

Před dvěma lety, konkrétně 24.3. 2002 jste na svém serveru zveřejnil článek Nibiru — Zbývá už jen rok?, kde píšete o desáté planetě sluneční soustavy, o tolik oblíbené Nibiru.

Ponechme stranou konstrukce zabývající se tím, že tato planeta neobíhá okolo Slunce jako ostatní, ale že obíhá okolo Slunce a jeho vyhaslého dvojčete a že je hnědým trpaslíkem. Jsou lidé, co tomu uvěří a budou si připadat „zasvěcení do tajných nauk”.

Ale psal jste, že „už příští rok”, tehdy v době psaní článku to byl rok 2003, proletí Nibiru okolo Slunce, že ten „hnědý trpaslík” bude červeně zářit a prorokoval jste kdejaká kataklysmata.

Prosím pěkně — kdy to proběhlo? Že bych to byl býval zaspal? Nebo zaspala ta planeta a proletí až letos? Nebo zase za dva roky? A bude se ta předpověď každé dva roky posouvat, dokud něco opravdu nepřiletí?

Já vím, že jste tu chujovinu nepsal Vy, ale že jste ji převzal z nějakého „Magazínu záhad”. Každopádně byste mohl vysvětlit, popřípadě požádat autora dotyčného článku o vysvětlení toho, kde se to vaše blížící se Nibiru zatoulalo. Ono — prorokovat katastrofy, konce světa a za vším vidět spiknutí tajných služeb s mimozemskými civilizacemi je možná výbornej kšeft, ale měl byste si ho trochu víc posichrovat. Například tak, že zaručená proroctví, která se pak nevyplní, nějak věrohodně zakamuflujete. Nabízím Vám toto vysvětlení:

Planeta Nibiru opravdu loni proletěla kolem Země. Díky tomu, že je to hnědý trpaslík, nebyla zaznamenána žádnými přístroji. Rudá záře na nebi se nekonala, protože Nibiru letěla ve dne, kdy jeho záři překrýval jas Slunce. Každopádně určitě proletěla, protože neznámý domorodý kmen z Tasmánie zaznamenal zvýšený výskyt zemních červů, což zaznamenali naposledy před 3600 lety, kdy si to Nibiru šupajdila taky kolem Země. Samosebou, velmi negativní vibrace, spojené s průletem tohoto kosmického tělesa, byly příčinou války v Iráku, což nikdo se zdravým rozumem přeci nemůže popřít, a to jasně dokazuje existenci Nibiru! Q.E.D.


Děkuji, ale odpověď snad ani nečekám. Byl jsem kdysi na Vašem serveru označen za BB-istu, tedy člověka, který zoufale lpí na tzv. vědeckém poznání a odmítá postoupit na duchovní metalevel, no a jako takový těžko mohu Vaše, jistě sofistikované, vysvětlení pochopit.

S pozdravem...

(Díky Mirunovi za inspiraci.)


Zadal Arthur Dent, 21.03.2004 4:59:57, 6 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/805

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Vysvětlení - Mirun (web)
(21.03.2004 13:21:57)

je zcela prosté - pan Mašek po autoaplikaci homeopatického léku "Antinibirucillium" odtlačil Nibiru silou své senzibilní vůle nejen zcela mimo naší sluneční soustavu, ale dokonce až do galaxie M31 v Andromedě. Ovšem, pokud urychleně panu Maškovi nezaplatíme jeho energetickou újmu, Nibiru se vrátí a VŠECHNY NÁS SEŽERE!!!

Ne, pan Mašek není blázen, (je navíc nositelem prestižního ocenění "Bludný balvan"), pan Mašek totiž dobře ví co dělá, protože svými bláboly si vytvořil sekci loajálních zákazníků, kterým poté, co se přesvědčil že nic nenamítají proti těm jeho nesmyslům nabízí "duchovní služby" za 500,- Kč na hodinu ([www.slunecnikrystal.cz]).
A skoro bych řekl, dobře jim tak! {smile}
    

Re: Vysvětlení - dgx (web)
(21.03.2004 17:01:18)

"Příklady témat, na něž se můžeme ptát: smysl života" ... Arthure Dente, víš jaká je odpoveď? {smile}

Ale jinak Ivana Grmelová vypadá vyloženě sympaticky 8-)
    

Re: Vysvětlení - Erix (web)
(22.03.2004 04:33:03)

42! :D
    

Re: Vysvětlení - Erix (web)
(22.03.2004 04:34:03)

eeeh, tim vykricnikem jsem nemyslel faktorial...
    


Nibiru není blbost ... nebo ano? - IP:213.168.181.66 (web)
(22.03.2004 06:06:23)

Zdravím,
teď po přečtení tohoto článku jsem doslova zkopněl, protože jsem na toto téma psal článek také. Ovšem narozdíl, od tohoto nového apokalyptického gurua jsem se snažil nic neprorokovat je podávat informace. Kauza Nibiru je velmi dobře známá minimálně z dvou mytologií babylónské (zde se jmenuje Néberu nebo Marduk) a Mayské. Jen jsem chtěl prostě říci, že kvůlu nedobře zpracovanému tématu, neodsuzujme tento mýtus. Zajímal by mne tedy Váš názor na můj článek o Nibiru ([cody.mysteria.cz/magie/nibiru.htm]) - budu také podroben zdrcující kritice?
    

Re: Nibiru není blbost ... nebo ano? - Mirun (web)
(22.03.2004 09:23:34)

Na kritiku tu není moc místa a ani na ní není čas (a chuť), ovšem váš text je (se vší úctou) už při letmém přečtení skoro stejně hodnotný jako Maškovy výplody. Výčet nesrovnalostí a "rádobyfaktů" by obnášel objemově nejspíš více, než původní text a to rozhodně nejsem v dané problematice vzdělán.
    
HotLinks
Zpět na článek