.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

21.03.2004



Existuje literární útvar, který se nazývá "Děkovný dopis". Jedná se o výraz vděku někomu, kdo pomohl. Chlubit se děkovnými dopisy na webu mi připadá trochu trapné. Obzvlášť, pokud se jedná o instituci s poněkud pochybnou pověstí. Naštěstí jsou děkovné dopisy zábavné a ukazují, jak je Policie ČR potřebná a užitečná.

Znám spoustu jednotlivců i institucí, které dostávají děkovné dopisy. I mě už se to přihodilo. Má ale policie zapotřebí chvástat se takovými ptákovinami?

Zcela náhodně jsem kliknul na jednu stránku, a dočetl se tohle:
Poděkování paní Semanské z Prahy
(16. 1. 2004)

...mockrát Vám děkuji za zaslání peněženky s doklady. Cikáni mi ji ukradli na Václavském náměstí. Už jsem myslela, že ji nikdy neuvidím. Mám radost hlavně z té peněženky. Ještě jednou moc děkuji...


Tohle myslí policie vážně? Vždyť je to politicky nekorektní! Smí se u nás vůbec říkat cikánům cikáni? Co na to ochránce lidských práv, ombudsman, parlament, vláda, Jihočeské matky, Greenpeace a sdružení Východočeských anonymních alkoholiků...?

Co je to za krávu blbou, že si nechá ukrást peněženku s doklady? Já se vyskytuji v centru Prahy obden, a nikdy mi nikdo nic neukradl.

Vzhledem k tomu, že Ministerstvo vnitra, tedy i Policie ČR, jsou instituce, placené ze státního rozpočtu, tedy z našich daní, žádám je tímto, aby okamžitě začali v rámci objektivity a vyváženosti na svých www stránkách zveřejňovat i dopisy kritické.
Jinak to poženu vejš!


Zadal White Dog, 21.03.2004 21:15:32, 12 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/807

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - binarniladin (web)
(21.03.2004 21:39:03)

A nebo ať tam spustí veřejně přístupnou debatu. To by ovšem museli odvolat z ulic další síly a nasadit je na mazání "nevhodných" příspěvků. A taky mě napadá, že jeden policista by je mohl číst a druhý psát (ty "vhodné" samozřejmě.
    


 - binarniladin (web)
(21.03.2004 21:44:54)

jééé teprve teď jsem se na tu stránku podíval pořádně a od občanů jsou tam vlastně jen tři dopisy, jeden je takový všeobecný od ředitele DP a jeden o ředitelky Musea policie , poděkování za přednášky. Přehlédl jsem ještě něco? Jsou tam ještě nějaké další?. Pokud ne, asi by vážně měl nějaký pověřený přílušník zasednout a pár jich napsat, protže takhle to ypadá, že se policie nemá čím pochlubit..o))
    

Re: - White dog (web)
(21.03.2004 21:46:31)

Tady je toho víc: [www.mvcr.cz/aktualit/dopisy.htm]
    

Re: - binarniladin (web)
(21.03.2004 21:47:59)

uff.. hned se mi bude klidněji spát..o))
    


 - Blanka (web)
(21.03.2004 21:55:58)

S názorom na ďakovné listy súhlasím.
Nenazývala by som však niekoho "blbou kravou" za to, že sa stala obeťou krádeže. Možno mala v jednej ruke nákup a v druhej malé decko, ktoré práve vtedy niečo pýtalo alebo soplilo, možno bola chorá, možno je to staršia žena, ktorá už nemá také pohotové reakcie. Ak ju okradli Rómovia a nazvala ich Cigánmi, tak sa o nich vyjadrila len tak, ako ich nazývajú všetci, korektnosť - nekorektnosť. Názov Rómovia sa používa len v oficiálnom styku, to je fakt, ktorý tu bude ešte dosť dlho. Ale nemyslím si, že to má niečo spoločné s rasizmom, je to skôr zvyk. Aj Eskimáci sa hnevajú, že sú vraj pojedači surového mäsa - no a koľkí ich nazývame Inuitmi? Celkovo je smiešne, že sa napríklad v rámci politickej korektnosti hovorí Afroameričania, Afričania, domorodci ap. namiesto černosi a pritom výraz belosi sa považuje za niečo normálne a nikoho to neuráža.

    

Re: - White dog (web)
(21.03.2004 22:00:06)

No dobrá, s tou hloupou okradenou jsem mohl zvolit mírnější výraz. A ohledně výrazu Cikán / Rom jsem se už kdysi dávno vyjadřoval zde: [www.blog.maly.cz/pnc146.html]
Názor jsem za těch 3/4 roku nezměnil.
    


 - ghostdog (web)
(22.03.2004 08:35:28)

Pokud by ses na to podíval z marketingového hlediska dá se říct, že děkovné dopisy fungují. Zkus se podívat na teleshoping, na advertorialy propagující pomůcky či přípravky na hubnutí nebo na dopisy čtenářů v časopisech. Reklama využívá formu děkovného dopisu trochu sofistifikovaněji (tzv. testimonialy), ale základ je stejný - žena se rozplývá nad tím jak je mýdlo Dove šetrné k její pokožce etc.
    

Re: - White Dog (web)
(22.03.2004 08:45:56)

Existuje spousta SOUKROMÝCH firem, které uvádějí tzv. reference. Což není nic jiného, než děkovné dopisy spokojených zákazníků.
Na tom nevidím nic, nad čím by se bylo třeba pozastavovat.
Ale u Policie ČR... je to trochu nevyvážené a trapné. Aspoň to tak cítím.
Obzvlášť ty dopisy, které je možné číst na stránkách MVČR, to jsou sice děkovné dopisy, ale mají dost slabou úroveň.
    

Re: - ghostdog (web)
(22.03.2004 11:51:57)

Mno jo musime si zvykat, ze i statni instituce nejak komunikuji s verejnosti...Driv bylo taky nemyslitelne aby v reklamnim bloku bezel spot na lesy CR nebo na trideni odpadu...Ted se nad tim uz nikdo nepozastavuje...Treba prijde doba kdy bude jednim z mych klientu Policie CR (teda snad ne...to bych fakt nechtela)
    


 - Delphy (web)
(22.03.2004 13:04:52)

Třeba nevypadáš na to, že bys v tý peněžence něco měl...{smile}
    


 - Mirek (web)
(22.03.2004 17:30:57)

Koukám , že jste to na tom odkazu nečetl dál , když jste se u první děkovačky rozčílil , ten druhý dopis je opravdu pecka , sžíravá ironie která mě opravdu rozesmála (a nahlas). Sedím tu u PC a ještě se chechtám . Mrkněte tam znovu v klidu , stojí to opravdu za to . Takže kritický dopis se vlastně objevil hned pod tím , na který tu poukazujete a v jak nevinném hávu , hodně dobré jdu tam zpátky číst dál , třeba jich esenbáci nepochopili víc .
    


 - Mirek (web)
(22.03.2004 17:33:15)

Já to sem zkopíruju , aby to tam náhodou nezmizelo .

Poděkování pana Bc. Martina Souška z Prahy 4
(15. 1. 2004)
… v úterý 6. 1. 2004 jsem způsobil v 18.25 dopravní nehodu v Praze 6, v Socháňově ulici. K prošetření této dopravní nehody byla přivolána, pomocí linky 158, Policie ČR, konkrétně oddělení dopravních nehod ze Správy hl. m. Prahy v Kongresové ulici.
Vzhledem k tomu, že se v poslední době dovídám ze sdělovacích prostředků, jak údajně špatně Policie ČR pracuje, tak bych Vám chtěl alespoň touto cestou upřímně poděkovat za práci policistů, kteří tuto dopravní nehodu šetřili. Od volání na linku 158 uběhlo přesně 55 minut do příjezdu policie a to vzhledem k povětrnostní situaci, která tou dobou v Praze panovala (silné sněžení, mráz a náledí), považuji za velmi překvapivý výkon, který mě jako řadového občana velmi překvapil a potěšil. Průběh vyšetřování dopravní nehody byl podle mého názoru na velmi profesionální úrovni a chování Vašich podřízených bylo naprosto korektní. Doba, po kterou se dopravní nehoda vyšetřovala, byla také zanedbatelná a podle mého mohla být ještě rychlejší, kdyby byl výjezdový vůz Transporter VW vybaven psacím strojem nebo ještě lépe přenosným PC s tiskárnou, ale zde se jedná nejspíše o problém financí.
Závěrem bych chtěl ještě jednou moc poděkovat a byl bych rád, kdyby se podařilo identifikovat přivolané policisty a když už nic jiného alespoň jim předat tento děkovný dopis.
S pozdravem a přáním, aby bylo více takových policistů…
    
HotLinks
Zpět na článek