.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

27.04.2003



Arthur Dent v jednom ze svých předchozích příspěvků dává agresivní reklamu (nejen) na webu za vinu zadavatelům, dokonce jednoznačně.
Bohužel to tak není.
Za agresivní reklamu nemohou ani tak zadavatelé jako spíš vlastníci domény.
Zadavatelé reklamy jen zkouší co jim vlastníci (provozovatelé) dovolí. Jsem na 120% přesvědčen že kdyby nějaký zadavatel — ať už reklamní agentura nebo jiný zákazník přišel za Arthurem že chce na úvodní stránku „Převážně neškodného blogu” dát obří hnusný banner tak ho tam Arthur nedá automaticky ale rozmyslí se. A to rozmyšlení je úkon, který ukazuje kdo může za odpudivé a agresivní reklamy nejen na Centru nebo Seznamu.


Zadal White Dog, 27.04.2003 19:53:28, 2 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/81

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

a co ak.. - rony

suhlasim a pokracujeme dalej:

ak som si s velkymi ocami vybudoval informacny ci iny server, a teraz celim otazkam:
ako zaplatim leasing mojho superfara (ako inak by prezil majitel velkeho portalu?), mam nakupenych x serverov, platim par ludi na nahananie reklamy, nejakeho toho webmastra, ktory zaroven dava bacha aby ten server nespadol.

tak na tu "dilemu" mam lahku odpoved a uvedene riesenie zadavatelovi aj ponuknem, dokonca tu reklamu aj zrealizujem.

je to teda otazka prezitia.

skusani su teda navstevnici: kolko vydrzia oni, taka reklama bude.

samozrejme je tu aj problem zamerne "zleho" vykladu ucinnosti reklamy, iste uz davno preslo ludmi zistenie, ze nikto nereaguje na klasicke bannerove pruzky, usudilo sa, poviem to ironicky, ze ludia netrafia na ten banner. Takze logika tohto uvazovania smerovala k zvyseniu agresivity vnucovania kliku. Priestor je este primerane volny, priklad agresivity pornoservrov je este hodne vzdialeny.
    


Jenze je tu drobny rozdil. - Arthur Dent

Blog jsme my, lidi, a nás to ani jednoho neživí. Velká firma reklamu potřebuje, aby přežila, a zadavatelé platí. A podle mne prodávají tyto servery plochu a je na libovůli zadavatele, co tam posle. Vymenne bannery funguji uplne stejne: Davam na sve solidni strance prostor, nad jehož obsahem nemám žádnou kontrolu, ovšem tomu, kdo tam nacpal nějakou hrůznost, nemohu nic udělat, protože on mi za to zaplatil....

Jinymi slovy - Já jako Arthur Dent se rozmýšlet můžu, blog je moje nevýdělečná aktivita a to co do ní investuji nemusím shánět po sponzorech. Ale kdybych byl řekněme na Seznamu, přišel sponzor (a ono jich moc nechodí) a řekl by "Dáme tam velkou skvělou interaktivní dynamickou našlapanou reklamu", tak ho asi těžko vyhodím, pokud s ním mám smlouvu...
    
HotLinks
Zpět na článek