.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

27.03.2004



Pozor! Příspěvek není určen čtenářům, kteří jsou právě po jídle, nebo kteří mají slabší žaludek.

Mnoho rodičů neví, že některými svými zákazy může ublížit svým potomkům!

Kdo se v mládí nerýpal v nose, že? Rodiče to neradi viděli. Jako bych to pořád slyšel: „vezmi si kapesník, ty prase!”

To ale nebylo to nejhorší. Mnohem prudší reakci způsobilo, když když dítě obsah svého rypáčku pojídalo. To leckdy hrozila i facka...

Abych se přiznal, tak jsem to nikdy nedělal... tedy to pojídání. Asi jsem ale dělal chybu.

Je s podivem, že jsem se dožil třiceti let, a to ve výborném zdravotním stavu.

Revoluční, převratný výzkum rakouského specialisty Friedricha Bischingera totiž naznačují, že kdo takzvané holuby z nosu nekonzumuje, škodí své imunitě.

Takže vážení lékaři, o Nobelově ceně za medicínu za tento rok je asi rozhodnuto.
Pacienti s poruchami imunity — i vy máte naději. A ještě ušetříte za jídlo.

Nebo že by se na Novinkách.cz definitivně zbláznili?

Je to dost pravděpodobné, u jejich článku mi (jako obvykle) dost chybí zdroj, ze kterého čerpali.

Dobrou chuť, a imunitě zdar!


Zadal White Dog, 27.03.2004 22:14:29, 19 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/814

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Petr Olmer (web)
(27.03.2004 22:27:08)

Též pít svou moč je prý zdravé, v podstatě ze stejných důvodů...
    

Re: - Mirek (web)
(29.03.2004 16:56:32)

No když si vezmu, že se "toho" moje tělo již jednou zbavilo... Tak proč "to" tam cpát znova? {wink}
    


Kde jinde imunitu získat?! - Vesničan (web)
(28.03.2004 15:37:19)

Většina lidstva nepatří k poslancům nebo senátorům PČR, kteří mají imunitu "ze zákona". Vzhledem k tomu, že imunita se vytváří po celý život, a to běžným stykem s patogeny, na jejichž výskyt okamžitě reaguje imunitní systém, je zřejmé, že sterilní prostředí a přeúskostlivá čistota posilování imunitního systému nenapomáhá. Teoreticky každý styk těla s patogenem je tělu, více méně, prospěšný. Proč tedy nejíst "holuby"?! Je tedy skutečností, že když jsem v první třídě viděl spolužačku, krásnou Magdalénku, jak namísto chleba s máslem, jako ostatní spolužáci, ke svačině baští "suché z nosu", blinkal jsem a svůj chlebík nedojedl. A dodnes, ač je to již více než čtvrt století, mám zásadní vzpomínku na ni tuto. Chybí-li dětskému tělu nějaký prvek, či sloučenina, dítě si jednoduchou náhradu najde. Místo hrnku mléka k snídani, zásadního to zdroje vápníku, olizuje děcko omítku. V hojných případech, při životě na vesnici, napráská si dítě teřich slepičím trusem, zdrojem vápníku ještě bohatším, než kravské mléko.
Ale to jsem odbočil. S imunitním systémem je to tak, jako s každým jiným předmětem obchodního zájmu. Nejprve si přehnanou čistotou a snahou o co nejsterilnější prostředí imunitní systém oslabíme, aby jiné koncerny do nás cpaly všelijaké neúčinné preparáty a tzv. potravinové doplňky, pro jeho opětovné posílení. A zapomínáme na přirozený styk s prostředím. Stejně jako v případě alergií.
Jen je třeba počkat, až nám opět nějaký badatel doporučí například olizování nemytých nohou, konzumaci nemyté zeleniny a podobně. A to možná v zájmu jakéhosi farmaceutického koncernu.
    

Re: Kde jinde imunitu získat?! - Arthur Dent (web)
(28.03.2004 21:18:41)

Což, na tom taky něco bude.

Kdysi kdesi jsem četl, že za vzrůstající počet alergií a podobných neřádstev může to, že jsme "zdravější" a "sterilnější". A je to tak a je to tak logicky - v čistém omyvatelném prostředí, kde Hana Suralová vyhubila bakterie Brefem, nepřijde člověk s chorobou do styku jak je rok dlouhý. Tělo si pak na choroboplodné zárodky nemůže zvyknout a když nějakého potká, začne vyvádět.

S alergenama je to totéž.

A mé dva osobní postřehy:

1. Posledních 10 let mne každé léto trápilo astma. Loni na jaře jsme si pořídili psa a já s překvapením v létě zjistil, že se mi dýchá dobře...

2. Kdybych se imunizoval popsanou metodou, tak se zebleju. Bohužel, mám velmi bohatou představivost, takže se mi to málem stalo už když jsem ten Novinkální článek četl.
    

Re: Kde jinde imunitu získat?! - Roj (web)
(29.03.2004 02:59:14)

To s tou imunitou a jejim posilovanim obecne je fakt. To jen krava Souckova zasitena "prikazem EU" naridila balit koblihy do celofanu, zakazala gulas v bufetu a vubec nas zene do hrobu vsechny svinskym krokem.
Ale pochybuju, ze suchy z nosu muze nejak posilovat imunitu:
1) vetsinu toho stejne spolykame "zadem"
2) v zaludku je tak nizke PH, ze se to dost ucinne zdesinfikuje. Jen relativne nepartny zlomek mikroorganismu prezije pruchod zaludkem.
    


Re: Kde jinde imunitu získat?! - Lokutus (web)
(29.03.2004 11:19:25)

S nadměrnou dezinfikací a podobnými nesmysly je to bohužel pravda. Mám známou, která má čtyři děti. Je až úzkostlivě čistotná a hygienická. Chvílemi mi připomíná tu obrýlenou psychopatičku z té reklamy na Domestos. Všechno myje v Savu, děti chodí až úzkostlivě čisté, přestože žijí na vesnici. Nedávno jsem si dělal legraci, když jsem své přítelkyni říkal, že bych se nedivil, kdyby omývala i jablka v Savu. Neuběhl ani týden a dozvěděli jsme se, že se rozhodla vydezinfikovat studnu Savem. Rada zněla: nalít do celé studny maximálně jedno víčko toho svinstva. Jistě nebudete překvapeni, když vám řeknu, že tam nalila tu flašku celou, takže potom byla několik měsíců ta studna naprosto nepoužitelná. Ale proč o tom mluvím, děti této geniální a čistotné ženy trpí odmalička na různé alergie, vyrážky a chronická kožní onemocnění. Krom toho mají spousty speciálních diet, jako například bezlepkovou dietu apod. Ona si pořád stýská, jakou má s tím smůlu, ale když jí někdo řekne, že je to její blbost, protože to přehání s tou čistotou, tak odmítá poslouchat. To je vliv osvěty a reklam. Ty děti pijí každé ráno Actimel od Danone, ale jsou neustále nemocné a na svůj věk mají malou výšku a jsou célé nedorostlé, rachitické.

Moje babička žila vždy normálně, nekouřila a nechlastala, ale také to nepřeháněla s dezinfekcí, celý život jedla normální jídla, sádlem namazaný chleba k snídani a nikdy neměla problémy s cholesterolem. Celý život jedla hliníkovými příbory a na svůj věk je přirozeně inteligentní; nejsou na ní znát žádné znaky demence. Je jí 84 let a má se čile k světu.
    


 - Lokutus (web)
(29.03.2004 11:26:17)

Já se také dloubal v nose a jedl jsem holuby, když jsem byl malý, to se přiznám bez mučení. Možná proto mi to nevadí, když někoho vidím to dělat. Občas se dloubu v nose i dnes, ale už to nejím. {smile}
To víte, kapesník je sice kapesník, ale ty zaschlé, přilepené holuby si nejlépe vydloubnete malíčkem. Navíc si dodnes koušu nehty. Hlavně když jsem nervozní, čímž přivádím k šílenství svou přítelkyni. Ale jestli si tím vším podporuji imunitu, nevím. Je to možné, protože od svých osmnácti jsem nebyl nijak vážně nemocen a dokonce mi zmizelo dětské astma a všechny alergie. Osobně si myslím, že se tím dloubáním v nose nic nezkazí.
    

Re: - Roj (web)
(29.03.2004 12:10:18)

A jak to chutnalo? {smile}
Na malicku je ale potreba mit delsi nehet, aby to fungovalo. Tim padem musis resit problem - neokousat si ho {wink}
A funguje to i do ucha {wink}
    

Re: - Arthur Dent (web)
(29.03.2004 12:35:23)

Tyvole fuj! Voba! {big grin}

Do ucha! {big grin} Naše učitelka dějepisu na ZŠ to dělala permanentně... BLEEEE! Proto vím z dějáku pendrek!
    

Re: - NZNamy (web)
(29.03.2004 13:02:31)

Musím říct, že já si dlouhým nehtem čistím ucho taky (je to daleko lepší než ručníkem), ale rozhodně to pak nestrkám do pusy!!! :o)
    


Re: - Lokutus (web)
(29.03.2004 14:07:28)

Já vím z dějáku taky pendrek a to se naše učitelka nikde nešťourala. {smile}
    


Re: - Lokutus (web)
(29.03.2004 13:36:03)

O uchu mi ani nemluv. Tam si s oblibou strkám lžičku. Samozřejmě tím úzkým koncem napřed. Důvod: strašně mě tam občas svědí a prst tam nevrazím. Tak buď strčím prst až kam se vejde a třesu s ním, anebo tam vrazím lžičku a drbu se až do krve. Problém nastal vloni, kdy jsem si to ucho uvnitř rozškrábal, pak jsem se šel vykoupat do Podolí a něco jsem do toho ucha chytil. Během dvou dnů jsem neslyšel, na pravé straně hlavy bouli, jak blázen a bolelo to, jako tisíc čertů. Od té doby si tam nic nestrkám a snažím se spokojit s tím třesením prstem. Příjemné je, dojít si na výplach ucha. U nás na ušním používají takovou vysokotlakou vodní pistoli a tím mi v tom uchu krásně podrbou. Chodím tam tak dvakrát do roka.
    

A tohle znáš? - Vesničan (web)
(29.03.2004 13:42:04)

"Ty vole, šťourám se hřebíkem v uchu a najednou.......ticho."
    


Re: - HUB (web)
(29.03.2004 19:22:09)

Aha, nu, mě jednou zalehlo na 2 dny v uchu a také jsem měl z hodin matematiky houbelec... Ale pak mi ho vypláchli a když jel po mé levici autobus tak jsem se dokonce vylekal že jede za mnou! Opravdu šílený pocit..
    


Re: - Lokutus (web)
(29.03.2004 13:40:09)

A dlouhý nehet fakt nemám, než mi stačí vyrůst, tak si ho okoušu. Řeším to tak, že si do toho nosu nacpu malíček a palec a holuby jima tahám ven, jako hřebíky kombinačkama.
    


Teda pánové...! - Vesničan (web)
(29.03.2004 13:39:15)

Já nechci zacházet do podrobností, ani nikomu sahat do svědomí, ale zkuste si uvědomit, co všechno už jste lízali! A například Lactobacillus Doederlieni je poměrně užitečná bakterie, narozdíl od bičíkovce jménem Trichomonas vaginalis.
    

Re: Teda pánové...! - Lokutus (web)
(29.03.2004 13:41:45)

Nevím sice, co je Lactobacillus Doederlieni, ale Trichomonas vaginalis jsem si jednou užil. Léčil jsem se tři týdny. To mě naučilo používat kondom.
    

Re: Teda pánové...! - Roj (web)
(29.03.2004 22:02:35)

Samozrejme kondom ANO, to je jasna vec! Ale na jazyk se blbe navlika {smile} Nastesti sliny obsahujou dost definfekcnich latek samy o sobe {smile}
    

Re: Teda pánové...! - Lokutus (web)
(30.03.2004 09:30:46)

Kór když se nejdříve spapá pár holubů. {big grin}
    
HotLinks
Zpět na článek