.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

28.04.2003



Pokud píšete nějaký větší projekt v PHP, časem zjistíte, že spousta věcí už je hotová a nechá se na internetu nalézt. Otázka je KDE HLEDAT? Dovoluji si vám předložit seznam svých oblíbených stránek, kde mé hledání vždycky začíná.
Jsou to Žhavé Skripty, Programátorské Nebe a Zdrojová kovárna. Tam najdete většinu toho, co potřebujete. Např. poslední skripty, které jsem hledal (a našel) byly skripty na výstup dat do formátu XLS a pro stahování a zobrazení RSS z cizích webů.
A ještě si udělám trošku reklamu:
Já sám chystám takovou malou sbírku osvědčených PHP skriptů a k tomu ještě online generátor různých pomůcek. Jako první věc chystám následující pomůcku (možná je to nanic, no posuďte sami):
PHP vždy přebíralo všechny hodnoty parametrů GET, POST, všechny cookie a session proměnné při startu skriptu do proměnných. Pořadí se nastavuje v PHP.INI. Od verze (tuším) 4 je toto chování defaultně vypnuto (v PHP.INI parametr register_globals) a je doporučováno se na parametry odkazovat přes globální pole $_POST (dříve $HTTP_POST_VARS) a $_GET (dříve $HTTP_GET_VARS). Tento krok má své opodstatnění, ale přináší jednu nepříjemnost: Programátor musí buď víc psát, nebo si na začátku skriptu musí převzít hodnoty z těchto polí do nějakých proměnných a pak s nimi může pracovat jak byl zvyklý. Já používám následující kousek kódu:
unset($neco); if (isset($_POST['neco'])) $neco=$_POST['neco'];
No a onen zmiňovaný nástroj dělá to, že mu zadám HTML text, on z něj vybere všechny formuláře, z těchto formulářů vypreparuje jména parametrů a vygeneruje výše zmíněný kód pro každý parametr. (Samozřejmě rozliší GET/POST.)
Není to všespasitelný nástroj, to ani náhodou, ale myslím si, že může ušetřit spoustu psaní. Spustím ho během týdne, uvidíme jak se osvědčí.


Zadal Arthur Dent, 28.04.2003 10:39:36, 2 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/83

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Freshmeat - Vojtěch Semecký

Ještě je jeden důležitý archív, kde se dají (mimo jiné) najít PHP skripty - Freshmeat.net ( http://www.freshmeat.net ). Jinak o tom, kde hledat PHP skripty jsem psal nedávno na WebDotu taky. Viz článek Kam na PHP skripty ( http://www.webdot.cz/article103 ).
    

Re: Freshmeat - Arthur Dent

Díky za tipy - jak na Čerstvé maso tak na Webdot.
    
HotLinks
Zpět na článek