.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

23.04.2004



Cyril Svobodů odhlasoval změnu DPH z invalidního vozejku za asistence lékaře. Kolikpak nás to stálo?

Fakta jsou známa: Cyril Svoboda pospíchal za něčím státnicky důležitým, tak jeho řidič jel jako prase a vyboural se. Svobodu odvezli do špitálu (všimli jste si podoby slov „špitál” a „Špidla”?) pomláceného jak zákon káže (však je to zákonodárce!), o řidičovi nevím nic.

Jenže to byla čára přes rozpočet (doslova) pro Vladimíra Premiéroviče, který potřeboval protlačit daňové čachry parlamentem a hlas Svobody by mu chyběl. Tak zkrátka nechal milého Cyrila přivézt vrtulníkem do ÚVN ve Střešovicích s krátkou odbočkou na Malou Stranu, Cyril tam zmáčknul to stranicky správné tlačítko a pokračoval do Střešovic.

Při té příležitosti mě napadá: Co říká zdravotní pojišťovna na to, že někdo v pracovní neschopnosti jde na chvíli do práce? Udělat to Pepa Vonásek, seberou mu nemocenskou! Jenže Cyrda holt je ten rovnější.

No a pak jsem si na iDnes přečetl, že:


Mluvčí policejního prezidia odmítla iDNES sdělit, kolik bude převoz veřejného činitele stát. „Ze zákona nejsme povinni tuto informaci sdělovat,” oznámila Kosinová do telefonu.


No to teda kruciprdel jsou! Pokud byl převoz C.S. hrazen z „prostředků ministerstva vnitra”, tak mám takový neblahý dojem, že jsme to zaplatili všichni. Nevšiml jsem si, že by policajti po večerech pletli košíky a jejich prodejem získávali pro MV nějaké peníze... A když za mé peníze dělají extrabuřty, jako že domlácenej ministr přijede hlasovat na vozejku za lékařské asistence, což nějakou tu korunu stojí, tak o tom chci něco vědět, aspoň aby mi slušně řekli Milý daňový poplatníku, stálo tě to tolik a tolik.

Pominu to, že když já budu ležet ve špitále s něčím podobným a můj šéf řekne, že musím nutně jít do práce na poradu, tak se mu vysmějí... Jo, není nemocný jako nemocný...

No a protože máme slavný zákon 106 o svobodném přístupu k informacím, tak jsem nelenil a napsal na MVČR, PSP a úřad vlády:


Vážení,

v souladu se zněním zákona 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím vás, jako povinný subjekt podle §2 odst.1 tohoto zákona, tímto žádám o poskytnutí následujících informací vztahujících se k vaší působnosti:

1. Jaké byly náklady na převoz ministra zahraničních věcí Cyrila Svobody z brněnské nemocnice na schůzi PSP ČR dne 22.4.2004

2. Z jakých prostředků byl tento převoz hrazen (zda z rozpočtu MVČR, z rozpočtu parlamentu, vlády či z jiných zdrojů).

Děkuji
datum a podpis


Nepředpokládám jinou odpověď než „Trhni si nohou, otrapo” vyjádřenou slovníkem úředníků. Alespoň budu vědět, k čemu ty zákony jsou...


Zadal Arthur Dent, 23.04.2004 22:42:36, 9 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/843

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Lokutus (web)
(23.04.2004 22:47:13)

Arthur Dent je programátor, nebo advokát? Takhle sypat z rukávu zákony, kdo to kdy viděl. Vždyť ti úředníci si ten zákon nejdříve budou muset najít, aby věděli, o čem je vlastně řeč. {smile}
    

Re: - Arthur Dent (web)
(23.04.2004 22:52:35)

Arthur Dent čte občas noviny a dělal nějaký ten pátek na úřadu programátora, takže ví, jak vrchní úřady trvají na tom, že ty nižší úřady musí tento zákon dodržovat... Ale skutek utíká...

Ale někdy opravdu funguje: [blog.maly.cz/pnc382.html]
    


Tak to ne, - Alfa (web)
(23.04.2004 22:59:53)

jak by to vypadalo, kdybychom se takhle ptali všichni a na všechno, co se děje s našimi poplatky, to by byl pěknej nepořádek!
V našem státě přece panuje příkladná rovnováha - poplatník platí a přiznává každou korunu a každou židli, kterou si koupil a na druhou stranu stát bere a nepřiznává nic. Státní úředníci si berou příklad také z matičky přírody, kde silnější sežere slabšího. A tak to má být.
Arthur tady chce určitě rozvracet společnost a nastolit chaos!
    

Re: Tak to ne, - Silvestr (web)
(23.04.2004 23:06:48)

Promiň Alfičko, raději chaos než policejní stát a různé klasifikace rovnějších až nejrovnějších.
    

Re: Tak to ne, - Arthur Dent (web)
(23.04.2004 23:08:49)

Pokud doložím, že jsem chaos pořídil za peníze, které jsem řádně zdanil, tak v tom nevidím problém! {smile}
    


Re: Tak to ne, - Arthur Dent (web)
(23.04.2004 23:07:56)

A jak známo, republiku si rozvracet nedáme a kdo seje vítr, sklízí bouři...
    


Drzim ti palce, - Sniff
(24.04.2004 01:05:20)

ale je to boj s vetrnymi mlyny... Ja jsem pozadoval informace podle stejneho zakona nekolikrat. Odpovedet v zakonnem terminu nebyli schopni urednici z Uradu vlady ani napr. z CTU. Na Ministerstvu informatiky ani nevedeli, ze nejaky takovy zakon existuje (komunikace z 1.namestkem byla opravdu "lahudka"). Natoz aby z nekoho nakonec vypadla nejaka informace {sad}
Mimochodem, kdyz jsme u tech penez - byl jsem minuly tyden na bernaku. Venku asi 16 stupnu, na chodbach topeni rozhavene do ruda jak o Vanocich. A aby se tam dalo dychat, vsechna okna na chodbach otevrena dokoran. Kolik to asi stoji....?

A to nikdo nezminil, v jakem "zpusobilem" stavu k pravnim ukonum byl Svoboda, ktery byl v dobe hlasovani de facto pod drogama.


    

Re: Drzim ti palce, - Arthur Dent (web)
(24.04.2004 01:23:48)

Nad drogama pod drogama nikdo nesmí stát, jinak nebudu hlasovat! {smile}

Ale to je dobrej postřeh... Co hovoří zákoník práce o vlivu návykových látek (předpokládám, že Svoboda v sobě měl alespoň Dolsin)? Na druhou stranu - byl pod lékařským dohledem... Takovej Kott byl pod vlivem a taky hlasoval! (I když vlastně i on měl s sebou lékařský dohled).

A k ouřadům: Není jiná možnost než se jich ptát a ptát a ptát... A když se budeme ptát častěji a neodbytněji, nenecháme se umlčet nějakým "na to nemáte právo" a "my to nesmíme sdělovat", tak se možná naši vnuci dočkají toho, že úředník bude opravdu "sloužit lidem".
    

Re: Drzim ti palce, - Lokutus (web)
(25.04.2004 19:42:20)

Mám obavy, že od doby, kdy byla vytvořena pracovní pozice zvaná "úředník", ať už to bylo ve starém Egyptě, nebo Římě, se lidé snaží, aby jim ten úředník sloužil. Avšak celé ty tisíce let je tomu naopak. Jeden by řekl, že už je pomalu načase výše uvedenou pozici zrušit a nahradit ji nějakou jinou, která bude sloužit svému účelu.
    
HotLinks
Zpět na článek