.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

15.05.2004



Tak tu právě projíždím soutěžní WWW stránky základních a středních škol a porotcuju...

A jak tak projíždím, tak se občas dostanu i na seznam pracovníků. Před chvílí jsem se zrovna díval na zaměstnance jedné ZŠ a zarazilo mne, jak málo učitelů mají. Z třiceti osmi pedagogů jsou jen čtyři muži, zbytek ženy.

Je to docela bída. Vždyť je známá věc, že muž-učitel bývá míň hysterický a mívá větší autoritu (lidskou i „odbornou”) než žena-učitelka.

Ale na druhou stranu se tomu nedivím — pokud má chlap přinést domů nějaké peníze, nemůže být učitelem.

A perlička na závěr: Podívejte se na samotný konec té stránky... Je sympatické, že škola na svých stránkách uvede, kteří zaměstnanci jsou správní! Předpokládám, že byly vybráni hlasováním dětí v anketě na téma „Kdo ze zaměstnanců je správnej?” {smile} Ta čeština je kouzelná, že?

PS: Správňáci jsou i jinde


Zadal Arthur Dent, 15.05.2004 16:37:01, 5 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/882

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Se nediv ... - Egi (web)
(16.05.2004 00:16:43)

... tez jsme za nejvetsiho spravnaka povazovali na gymplu skolnika, kterej byl sice linej jako to prase, ale tudiz bylo za nej treba udelat spoustu prace, ke ktere jsme se mu nabizeli misto nepopularnich pisemek, on byl fakt tak shnilej, ze nas z hodiny radsi omluvil, nez by sahnul treba na vymenu vypinace :o)
    


 - Ota (web)
(17.05.2004 12:39:07)

Zaujala mě správná zaměstnankyně školnice a topička Dana K., Kolikpak dětí už asi utopila?
    


 - jazzy (web)
(18.05.2004 16:08:33)

"Vždyť je známá věc, že muž-učitel bývá míň hysterický a mívá větší autoritu (lidskou i "odbornou") než žena-učitelka."
Mno, mně tato věc známa dosud nebyla. Učila jsem na škole s hysterickým češtinářem a s muži, kteří neměli autoritu ani doma, natož ve třídě. takové machoidní generalizace jsou tedy hdoně přehnané {smile}
Jinak nevím, proč si myslíte, že peníze nosí domů jenm chlap. Ženská si snad nosí kapesné? Víte v kolika rodinách už dneska ženská vydělá víc než chlap? Znamená to, že ten chlap je to míň chlapem? Houbeles {smile}
    

Re: - Arthur Dent (web)
(18.05.2004 16:33:31)

Útočíte hezky, ale na blbou osobu...

Do psychologického rozboru se pouštět nebudu, ale hlubší mužské hlasy jsou obecně lépe přijímány než vysoké ženské. I burácení bombardéru je snesitelnější než jekot stíhačky.

A k těm penězům: Nevím, já si to nemyslím, vzhledem k tomu že moje žena vydělává víc než já, tak s tím problém nemám.
    


PS - Arthur Dent (web)
(18.05.2004 16:35:28)

Notabene jsem nepsal o tom, že "jen chlap nosí peníze"... Psal jsem, že má-li přinést nějaké slušné peníze, nemůže být učitelem.

A u nás je stále na muže nahlíženo jako na živitele, s tím těžko něco naděláte, alespoň do doby, než budou muži rodit a zůstávat na mateřských.
    
HotLinks
Zpět na článek