.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

15.05.2004



shiny boots of leather... aneb Masochistická minerálka.

Občas je dobré podívat se na reklamu trošku jinak. Nekoukat CO se snaží prodat, ale JAK to dělá a co k tomu používá.

Ondyno White Dog objevil dezorientované trubce v reklamě nějakého mobilního operátora. (Aspoň je vidět, jak byla „zapomenutelná”, když si ani nevzpomenu který to byl. Jen vím, že to nebyl Oskar, jeho reklamy jsou snadno identifikovatelné.)

Dneska jsem viděl (asi) novou kampaň na Mattoni. Je to obdoba té předchozí: Nějaká ženská shání Matonku, chlapík ji někde sežene (to je samosebou nelehké, protože „Mattoni už není”) a pak je záběr na tyhle dva a rotující lahev. A k tomu hraje hudba.

A o tu právě jde. V pozadí totiž hraje skladba Venus in Furs od Velvet Underground. Dokonce i nějaká slova padnou. Pokud jsem dobře slyšel, tak je to začátek třetí sloky: Kiss the boot of shiny, shiny leather. {smile}

Pokud to snad někomu nic neříká, tak vězte, že Venuše v kožichu (též „v kožešinách”) je nejznámější dílo Leopolda von Sacher-Masocha, člověka, po němž byl pojmenován masochismus. (Chtěl jsem odkázat na BDSM.CZ, ale je teď dajaké nedostupné...)

K té reklamě (odehrává se na „dekadentním” večírku) se tahle hudba hodí. Pokud si tedy nespojíte minerálku s představou ženy s bičíkem a líbáním vysokých kožených bot... {smile}

Při té příležitosti ještě dva texty písní, které byly použity v reklamách: Loni o Vánocích to byla píseň Song 2 od Blur v reklamě na Eurotel (děkuju Adamu Javůrkovi za identifikaci). A před pár lety to byla píseň Roam od B-52's v reklamě téhož operátora (tenkrát začínal roaming, tak asi proto Roam).

No a tato slova z reklamy na pivo snad znáte všichni... {smile}


Zadal Arthur Dent, 15.05.2004 19:59:08, 3 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/883

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - maja
(17.05.2004 11:11:16)

o víkendu jsem tu reklamu na mattonku rovněž viděla a rovněž jsem u ní zůstala trčet v otazníkách. velveti, upírka nápadně podobná nicole kidman, kokainové příznaky - co to má společného s minerálkou? asi bych si měla pořádně přečíst na flašce, co do toho dávají.
    


Celá ta reklama mi vrtá hlavou - Neonka (web)
(11.06.2004 15:27:44)

Asi vznikla při nějakém divokém brainstormingu reklamní agentury. Píseň ve mně vyvolává lecjaké vzpomínky na mladá léta, ale žádný z těch drobných střípků se netýká minerálky, jó, to tenkrát šlo o daleko divočejší věcičky...

Ale i tak je to podivné - jak řekla moje babička (74) - to je ta hnusná reklama, jak jí vyflustne tu vodu do huby.

Líp bych to neřekla.
    

Re: Celá ta reklama mi vrtá hlavou - Arthur Dent (web)
(11.06.2004 15:42:59)

Jojo, takovej "minerálkovej šotgan..."

Ale ten efekt rozjíždějících se panenek... Mydriáza jako kola vod vozu... že by do Matonky přidávali trochu amfetaminů?
    
HotLinks
Zpět na článek