.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

22.05.2004



Novým návykům a dovednostem se učíme různě. Je důležité, aby proces učení byl pestrý a skládal se z mnoha způsobů získávání nových poznatků. Vzdělávání nekončí školní docházkou — pokud se chceme pracovně realizovat, musíme se zdokonalovat i po zapojení do výrobního procesu.

Učit se můžeme z učebnic, z přednášek, ale hlavně z praxe. Pokud se potřebujeme stát správným byznysmenem nebo managerem, je třeba mimo teoretické části sebezdokonalování sledovat při práci již hotové experty, na jejichž úroveň bychom se jednou rádi dostali.

Nebudu to příliš rozpitvávat, tuto problematiku velmi důkladně rozebíral již někdo jiný.

Přesto se mám stále čemu učit. Naposled jsem zjistil, že pokud chci dobrým a řádným byznysmenem býti, čas k relaxaci bych si měl najít. A co v tom čase dělat? Třeba si pohrát se skleněnou figurkou . Zde je odkaz na krásné stránky, kde je podobných manažerských fotek, které nám ukazují jak se správně manažersky chovat, přehršel.

Pod touto konkrétní fotografií je popis: Smiling Businessman Looking Down at a Toy Bull on a Table and Imitating Its Horns
V překladu: Smějící se byznysmen čumí na stůl, kde je figurka býka, a napodobuje jeho rohy.

Rozhodnuto. Hned v pondělí, ještě před nástupem do práce, navštívím obchod, kde zakoupím podobné figurky. Nejen býčka, ale i slona — na toho můžu ve chvílích relaxace napodobovat troubení chobotem, psíka — na toho budu vrčet a štěkat, oslíka — na toho mohu hýkat, a možná i další zviřátka.

Pokud se budou kolegové ptát, co to proboha tropím, tak jim vysvětlím, že na rozdíl od nich cvičím své obchodní dovednosti.

Jen se bojím jejich závisti — až si uvědomí, jaký byznysmen se ze mě stává, jistě se mě budou chtít zbavit. Pochopí totiž, že troubením na sloníky, trkáním do býčků a hýkáním na oslíka se ze mě stává tak výkonný pracovník, že celé obchodní oddělení naší firmy zvládnu obsloužit sám, a na ně čeká fronta na pracáku.

Mezi skotskými střiky a uklidňujícími injekcemi v psychiatrické léčebně budu mít čas přemýšlet, jestli jsem neměl být vůči svým kolegům ostražitější...


Zadal White Dog, 22.05.2004 21:10:24, 2 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/895

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Error - Hlodi (web)
(22.05.2004 21:34:44)

Chtel bych White Doga upozornit na chybu: způsobů z!ý!skávání nových poznatků. I to se stava. {smile}
    

Re: Error - White dog (web)
(22.05.2004 21:57:27)

Stává, ale nemělo by. Dík za upozornění, už je to opravené. Stalo se to takhle: příspěvky píšu v "Poznámkovém bloku". Pak je přes "copy+paste" přenesu do Wordu, kde mám kontrolu pravopisu, a podobné chyby jako "zýskávání" odhalím. No a tento mezikrok jsem dnes bohužel vynechal.
    
HotLinks
Zpět na článek