.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

30.04.2003



Občas se v tisku (nejen odborném) podívám na inzerát který doporučuje ke koupi ten či onen počítač.
Jelikož dělám v oboru tak je pro mě důležité být v obraze.
Jedna věc mě ale zaráží. Větička která se objevuje u většiny inzerátů které nabízí nové počítače. Ta větička zní „Společnost XY doporučuje pro podnikání Microsoft Windows Professional” popř totéž, pouze místo slova „podnikání” je „domácí použití” a místo „professional” je „home edition”.
Nemyslím že by to prodejci nových PC mysleli upřímně. Spíše jde o reklamu. Společnost Microsoft řekne „dáte tam doporučení a my na vás budeme hodní, jinak bububu”. A prodejce poslechne.
K tomu mám jen dvě připomínky:
1) dobré zboží si cestu k zákazníkovi najde i bez stupidních doporučení
2) White dog na základě svých mnohaletých zkušeností z oboru rozhodně nedoporučuje produkty Microsoft, tím méně pak Windows.


Zadal White Dog, 30.04.2003 23:07:14, 4 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/92

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

To je fakt - Lendys

Jenže pokud v oboru nedělám a moc se v tom nevyznám, je pohodlnější slepě uvěřit stupidní reklamě. Ale souhlasím. Produkty Microsoftu -nebrat. Alternativ ale moc není. Možná snad Linux se začíná rvát víc o místo a je "zadara",že?{smile}
    

Re: To je fakt - Arthur Dent

K tomu jen drobnou poznámku: Zrovínka včera se nás v práci ptal jeden kolega, který není "od počítačů", kde sehnat Word, protože potřebuje psát texty. Když jsme mu řekli, kolik stojí, jen se zamyšleně drbal na bradě. Tak jsme mu nabídli OpenOffice. A jeho reakce byly po řadě tyto:
"Kolik stojí ten OpenOffice?"
"Zadarmo? To jste někde stáhli načerno, ne?"
"To je fakt na internetu zadarmo? To bude pěknej šmejd, ne?"
"Když je to dobrý a je to zadarmo, tak co je v tom za háček?"
"Jak to, že je něco dobrýho zadarmo? Určitě proto, aby si přitáhli co nejvíc zákazníků a pak to mohli pořádně napálit a lidi si to pak budou muset kupovat za těžký prachy!"

Když pominu fakt, že poslední reakce nápadně připomíná představy laiků o šíření toxikomanie, tak stejně nechápu jednu věc: Kde se v lidech tohle přesvědčení bere? A jak těmhle typům můžeme vysvětlit pohnutky autorů Opensource a Freeware? Dokážou někdy pochopit, že dobrá věc může vzniknout i díky nadšencům, kterým dělá dobře, že něco dokázali?
    

strašné - HUB

strašní lidi...
    


Ještě k těm doporučením... - Arthur Dent

Kromě toho taky výrobci praček (a Václav Bláha) doporučují Calgon, kočky by kupovaly Whiskas a čtyři z pěti opilců doporučují rum, jediný alkoholický nápoj, který rumizuje!
    
HotLinks
Zpět na článek