.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

04.06.2004



Řekněme, že máte ve své RSS čtečce nějaký přehledový kanál, třeba GlobalRSS z Blogportálu. A řekněme dále, že vás určitý druh zpráv nezajímá, ba dokonce rozčiluje. Co s tím? Vyhodit to celé nechcete, ale už nesnesete ani slovo o nějaké zpěvácké soutěži... Co teď?

Odpověď je prostá: Filtrujte si ten kanál! Že to vaše čtečka neumí? Nevadí, je tu Online RSS Filtr, který tu práci udělá za vás! Alespoň do doby, než něco podobného budou nabízet agregátory nebo čtečky samy.

Stačí se jen zaregistrovat (není třeba nic zadávat, jen si vymyslete přezdívku a heslo). Po zaregistrování nebo přihlášení můžete definovat seznam slov, která se nesmí vyskytnout v titulku nebo popisu příspěvků (třeba jméno té soutěže), a také seznam adres weblogů, jejichž příspěvky ve svém RSS přehledu nechcete ani vidět.

V obou případech můžete zadat třeba jen části slov či adres ("perstar" nebo „neoblibenyweblog.cz”) a můžete jich zadat i víc, pokud je oddělíte čárkami ("EU, evropská unie, star").
Poslední věc, kterou si můžete nadefinovat, jsou RSS kanály. Můžete si jich definovat kolik chcete. Po registraci máte předdefinovaný jediný kanál, GlobalRSS. V tabulce vidíte vždy adresu původního RSS a vedle ní adresu filtrovaného RSS, kterou si můžete zadat do své čtečky namísto té původní.

Ovládání je (doufám) dostatečně intuitivní, ovšem pokud by někdo chtěl napsat návod nebo snad lepší CSS, bránit se nebudu...

Nějaké dotazy? {smile}


Zadal Arthur Dent, 04.06.2004 0:28:23, 4 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/920

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

tož - Alfa (web)
(04.06.2004 00:53:39)

už to zkouším... :o)
    


Nejsi Ty... - Tokugawa (web)
(04.06.2004 07:35:21)

...šikovnej? :o)
    


 - dgx (web)
(04.06.2004 08:38:30)

Arthur Dent občas přijde s něčím velmi užitečným, přitom tuze prostým ... jinými slovy: GENIÁLNÍM. Ať už jde o Hotlinks, nebo RSS filtr.

Smekám před Tvými nápady.
    

Re: - Arthur Dent (web)
(04.06.2004 10:29:40)

Děkuji, děkuji, (úklony úklony)...
    
HotLinks
Zpět na článek