.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

10.06.2004



V tomto krátkém příspěvku se napsoledy vrátím k Ručníkovému dnu. K možnostem využití ručníku přidám další, a hlavně: poprvé v dějinách sám a dobrovolně zveřejním na webu svoji fotografii! Znamená to snad, že jsem překonal fobii? Čtěte dále...

Co je to Ručníkový den není jistě třeba pravidelným čtenářům těchto stránek připomínat.

Spisovatel Douglas Adams popisuje ve své geniální knížce Stopařův průvodce po galaxii mnoho nesporných a vynikajících vlastností hyperultra užitečné věci, zvané ručník.

Pro nedůvtipné a neznalé: Proč ručník?
Citováno ze Stopařova průvodce po galaxii:

Ručník je skutečně kolosálně užitečná součást výbavy hvězdného stopaře. Především má značnou praktickou cenu — můžete se například do něj zabalit, aby vám nebylo zima, když poskakujete napříč chladnými měsíci planety Jaglan Beta. Můžete na něm ležet na zářivých, mramorovým pískem vystlaných plážích Santraginu V a vdechovat opojné výpary z jeho moří. Můžete na něm spát pod hvězdami, jež tak rudě září na planetě pouští, Kakrafúnu. Můžete ho použít jako plachtu, až poplujete na maličkém voru po proudu drsné řeky Moth, můžete ho namočit pro boj zblízka, nebo si jím zahalit hlavu, abyste necítili jedovaté pachy žravé obludy Blátotlačky z Traalu a nestřetli se s jejím pohledem (je to nepředstavitelně tupé zvíře, myslí si, že když ji nevidíte, nevidí ani ona vás — blbá jak tágo, ale značně žravá). Když jste v úzkých, můžete jím signalizovat o pomoc. No, a samozřejmě se jím také můžete utřít, pokud vám po tom všem ještě připadá dost čistý.

Co je však ještě důležitější, je obrovský psychologický význam ručníku. Tak například když nějaký paďour (paďour = ten, kdo není stopař) zjistí, že stopař má ručník, automaticky předpokládá, že vlastní rovněž kartáček na zuby, žínku, mýdlo, krabici sušenek, čutoru, kompas, mapu, klubko provázku, sprej proti mravencům, výbavu do deště, skafandr atd. ap. A nejen to. Rád stopaři půjčí kterýkoli ze jmenovaných předmětů nebo cokoliv jiného, co stopař nešťastnou náhodou „ztratil”. Onen paďour si totiž pomyslí, že ten, kdo dokázal stopovat napříč a našíř celou galaxii, žít v drsných podmínkách a za pár šupů, porvat se s osudem a přeprat ho, a kdo přesto vždycky ví, kde má ručník, je zřejmě člověk, s nímž je nutno počítat.

Tento obrat ostatně pronikl i do stopařského slangu. Lze například říct: „Hele, sasuješ toho húpyho Forda Prefecta? To ti je teda frúd, kterej fakticky ví, kde má ručník.” (sasovat = znát, brát na vědomí, seznámit se s, poznat po sexuální stránce; húpy = opravdu děsný frajer, frúd = opravdu děsně správný frajer).

Tolik Průvodce...

Já však objevil další využití, i když jsem přesvědčen, že možnosti využití ručníku jsou v podstatě neomezené. Takže lze nové možnosti využití objevovat neustále.

Moje využití: Pokud se opravdu neradi fotografujete, ba přímo máte z fotografování hrůzu, můžete se ručníkem zakrýt. Protože pak nejste vyfotografován(a) vy, ale ručník, který celou tíži hrůzného zážitku zvaného focení nese sám.

A jak to dopadlo?
Takhle:

Foceno samozřejmě během Ručníkového dne.

Věčná sláva ručníku!!! S ním mi moje focení nevadí!


Zadal White Dog, 10.06.2004 10:58:20, 7 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/932

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

dobry - jerry.hadr (web)
(10.06.2004 13:09:55)

neumel jsem si te predstavit, tak ted aspon vim, jak vypadas{wink}
    

Re: dobry - griffin (web)
(10.06.2004 14:08:12)

ja jsem, myslim, jednou WDa videl na fotkach z PraBlogu. takovej ten onej s temi strasne kratkymi vlasy. ... ale nerad bych se mylil
    


Dobrá rada - Jamesek (web)
(10.06.2004 17:08:40)

Ale ještě bych doplnil, že při takovémto focený je třeba brát zvýšený zřetel na kvality spodní části těla. Pokud totiž už samotný ručník nebude dost kvalitní na upoutání divákovy pozornosti, schytá to plnou parou právě spodní část těla... :D
Takže ponožky upravit, katě povytáhnout, brřicho zastrčit ... atd. {smile}
    

Re: Dobrá rada - Roj (web)
(10.06.2004 19:31:05)

Nahodou mu ten rucnik dost sekne {smile}
    


Re: Dobrá rada - Arthur Dent (web)
(11.06.2004 01:02:05)

Nesmysl. Na fotce ŽÁDNÝ břicho není, tam jsou jen nohy v kraťasech a o kus vejš ten ručník... Závěr: White Dog je od pasu k ručníku průhledný! {smile}
    


 - ailyn (web)
(10.06.2004 19:28:18)

no teď nám nezbývá nic jiného, než tiše obdivovat white dogovy nohy...{smile}
    

Re: - jerry.hadr (web)
(11.06.2004 01:47:14)

proc tise? muzem NAHLAS a SBOROVE: WD ma krasne nohy !!!{wink}
    
HotLinks
Zpět na článek