.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

13.06.2004



Pixy napsal o možnosti levně si pořídit počítač Apple. Měl bych k tomu jen pár postřehů. Vzhledem k tomu, že u Pixyho článku je aktuálně 40 komentářů, věnuji tomu místo zde...

Probíhá nějaká akce (jmenuje se to Trade-In), při které můžete koupit počítač eMac za 28640,- Kč včetně DPH.
To je na počítače značky Apple dobrá cena. Existují i levnější modely (počítače Apple se dodávají v předem daných konfiguracích). Já jsem dokonce schopen ten eMac za 28640,- Kč prodat ještě o pár korun levněji — protože si dávám pozor na to, aby co nejméně lidí vědělo, kdo jsem, tak to prosím neberte jako reklamu {smile}

OK, všechno v pořádku. Na závěr píše Pixy, že si nepřeje Flamewar Mac vs. PC. Což naprosto totálně absolutně a jasně chápu. Nikam to totiž nevede, a hlavně — vše podstatné již bylo řečeno. Proto mě trochu překvapilo, že se našli komentátoři, kteří si flame neodpustili. To mi připomíná situaci, jako kdyby třeba na sraz milovníků motorek Harley-Davidson přijel někdo na japonské motorce, řekněme značky Honda, a začal přítomné Harlejáře přesvědčovat, že jeho Fireblade je jasně lepší než H-D, protože jezdí rychleji a má kdovíjaké parametry lepší. Takový motorkář by byl v lepším případě za blbce, v horším by dostal po tlamě, s doporučením ať neprovokuje.

Pokud se někdo chce zapojit do diskuse, jestli je lepší Mac nebo PC, má příležitost třeba zde.

Ceny počítačů, a obecně produktů značky Apple, byly u nás vždy větší než v EU, a s cenami v USA se to nedalo srovnávat už vůbec. Nyní se ceny dost srovnaly, a dokonce si dovolím polemizovat i s obecně vžitým názorem, že se vyplatí si pro některé notebooky doletět do států.

A co za počítač používám já? V práci Mac, doma PC. A musím konstatovat, že mi tato schizofrenie naprosto vyhovuje.

Pokud některé moje myšlenky někomu připadají jako vykradené z diskuse u Pixyho článku, tak se omlouvám, celou tuto diskusi jsem nečetl, a jedná se shodu čistě náhodnou.


Zadal White Dog, 13.06.2004 1:38:01, 10 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/938

Zpět na článek

HotLinks
Reakce na jiných stránkách (TrackBack)
pharmacy: pharmacy
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Zásadní otázka - Arthur Dent (web)
(13.06.2004 02:16:52)

Vznikne tu taky flame? {smile}
    

Re: Zásadní otázka - binarniladin (web)
(13.06.2004 02:50:10)

Jasně...Jedině Harley-Davidson..:o))
    


Re: Zásadní otázka - rADo2 o::blog (web)
(13.06.2004 04:12:26)

Nikoliv. Naopak se zde budou prezentovat schizofrenici, co mají jako hlavní stroj WinXP (na P-IV/3GHz) a jako notebook Powebook G4 s MacOS X a plně jim to vyhovuje {big grin}
    


Re: Zásadní otázka - Roj (web)
(13.06.2004 09:38:08)

Na sraz harlejaru prijel borec na jamaze. "Pekna jamaha!" pravili uznale harlejari. "Kolix za ni dal?"
"Dve ste dvacet ticic"
"Dveeeeeste dvaaaceeet!!" zahalekali harlejari mezi sebou.
Jeden z nich vylil obsah sve nadrze na jamahu a vyslednou smes zapalil. Zbyli harlejari mezitim vybrali mezi sebou onech dvestedvacet a dali je majiteli jamahy.
"Cau!"

No flame, pliz {big grin}
    


Pecko i Macka - Alraune (web)
(13.06.2004 04:03:01)

Na pecku píšu (pro redakce je stravitelnější klasický pc word a já neblokuju G4 psaním povídek), když dělám grafiku, dělám ji na macku a tohle rozdělení mi připadá efektivní.

Chvíli jsem uvažovala, že budu u Pixiho flejmit, ale některé argumenty, které padly, byly natolik absurdní, že jsem uznala, že to nemá smysl.
    


 - Lukáš Hroch (web)
(13.06.2004 11:31:55)

Tak například v sousedním Německu stoji onen eMax Combo 849euro, což je při dnešním kurzu cca 27,5kkč tj. o 3 tisíce méně, takže si nejsem jistý zda se vyplatí jet k sousedům. V US stojí 799dolarů, což je cca 21,5kkč tj. hned o 9 tisíc. Prostě dokud u nás bude po macích malá poptávka, tak cena bude vyšší. Zajímavé ale např. je, že eMac Combo je levnější i na Slovensku (21,5kkč - což je super cena) a Maďarsku(28,5kkč).
    

Re: - Arthur Dent (web)
(13.06.2004 12:15:07)

Z toho co já vím bych soudil, že je to naopak "logické". Když se k nám Macy vozej přes Budapešť...
    


Bude flame :-) - Ebo (web)
(13.06.2004 20:18:21)

Nejlepčí je stejně Power PC s procesory Motorola {big grin}
    


Nadpis: - px30
(14.06.2004 10:29:08)

Pixyho článek jsem četl po ránu. Ve chvíli, kdy jsem viděl větičku "no flame plz" a pod tím 60 komentářů, tak jsem poklesl na duchu a od třetího komentáře se mi nálada opravdu nezvedla.

Legrační na tom, je, že spousta lidí, kteří se do flame zapojili neví nic o té druhé straně - někdo si tam skládá pecko z dílů z horní dolní s. r. o. a vykládá, že má stejný výkon jako na Macu za polovinu ceny, jiný vykřikuje, že má Mac a Wintel ani zadarmo... Trochu mi to připomíná diskuse vi vs. Emacs.

Já jsem měl PowerMac 601 a dělal jsem s ním 3 roky, poslední MacOS, který jsem důvěrně poznal byl ten s číslem 7. Nikdy (skoro {smile} )jsem si nestěžoval.

Teď mám v práci Lintel a doma Solaris na SPARCu a jsem se svou schizofrenií rovněž spokojen, ale přemýšlím, jestli doma nevyměnit střičkou Blade workstation za G5 - opravdu se mi líbí - nemá ji někdo, že by sdělil dojmy?
    

Re: Nadpis: - White Dog (web)
(14.06.2004 10:58:18)

G5 máme v práci a ochotně ji zde předvádíme zákazníkům. Pokud chceš, pošli mail a klidně si ten počítač můžeš prohlédnout a vyzkoušet.
Nechci si zde dělat reklamu, takže nebudu uvádět, kde že je ta G5 k vidění. Vše mailem {smile}
    
HotLinks
Zpět na článek