.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

13.06.2004



Využijte jakéhokoli iracionálního strachu, například strachu z atomové elektrárny, a vyděláte balík!

O tom, že strach z atomové energie patří mezi strachy „z neznámého”, podobně jako třeba strach z hejkala, z lesa nebo z blesku, snad není sporu. Lidé se zkrátka bojí toho, čemu nerozumí. Pokud se ovšem téhle neznalosti chopí nějací ekologističtí aktivisté, začnou demonstrativně pobíhat s dozimetrem po poli u Týna nad Vltavou a pozvou si Fagana, je na hysterickou náladu zaděláno. V Rakousku se to povedlo. Předpokládám, že geniální odstraňovač atomové energie u nich bude velmi populární!

To je takový bazmek, který si strčíte do zásuvky a on odfiltruje energii ze zlého Temelína a nechá jen tu hodnou z vodních elektráren. Cílová skupina jsou nejspíš titíž, co kupují Kosmodisk, ale to pal čert. Jako nedostudovaného jaderného fyzika {smile} mě samosebou zajímalo, jak to funguje, protože něco o principech elektřiny vím. A kliknul jsem si tedy na odkaz Technik. To jsem si dal!

Směju se nahlas, mám skoro křeče bránice a řvu: "To je blbost!!!". Jak němčině nerozumím, tak je mi princip jasný z obrázků: Při rozpadu jádra U235 vznikne tachyonový impuls... Ten spolu s vyzářeným teplem přejde nejspíš do vody primárního okruhu, ve výměníku přejde do sekundárního okruhu, v turbíně přeskočí z lopatek na hřídel, po hřídeli doputuje do generátoru el. energie, odtamtud se po drátech dostane až k vám do zásuvky a tam ho odlapí Atomstromfilter. Skvělá věc, vsadím se že Dana Kuchtová má na každé zásuvce dva!

Kdepak, to je šikovné zařízení, takový detektor tachyonů. Pro ty co nevědí, što takoje tachyon: Tachyony jsou hypotetické částice, které se pohybují nadsvětelnou rychlostí, z čehož vyplývá několik zajímavých věcí, například to, že se pohybují jaksi „v čase nazpátek”, takže dopadnou na detektor dřív než vzniknou... Jejich existence se teoreticky připouští, ovšem v praxi nebyly prokázány, natož aby se jejich maličké detektory montovaly do elektrických filtrů.

Ovšem druhý obrázek, to je už doopravdy maso! Je na něm vyfocený ten filtr zezadu a jsou popsány důležité části. Například tři kovové ťuplíky (3 Stufen Tachyionen-Detektor), dva šrouby, neboli „Spannungsumkehrstabilisator” (tedy něco jako „stabilizátor vracení napětí”) a čtyři kruhové úseče, které tvoří Single Electron Reverse Unit, ve zkratce SERU. Jo, smíchy!

Za tisíc euro je to určitě slušnej vejvar. Vsadím se, že si to opravdu někdo, zblblý ekologistickou propagandou, koupí a věří tomu, že to takto funguje. Ovšem tato víra je podobná víře babičky Jamese Thurbera, která tvrdila, že když není v zásuvce nic zastrčené, tak z ní (z té zásuvky) na zem vytéká elektřina...

Další model Atomstromfilteru využívá toho, že „uran kmitá na rezonanční frekvenci 9GHz, kterážto frekvence moduluje kmity elektronů”. Kristovanoho!

Další „vědecké” vysvětlení je to, že elektrony z atomových elektráren jsou radioaktivní...


Jak známo, pro všelijaké zelené spolky mám většinou (ne vždy!) jen slova pohrdání či odporu (čest výjimkám). Ale teď musím volat: Skvělá práce, ekologisti! Výsledky a konsekvence vaší záslužné činnosti jsou vskutku ohromující. Hysterický iracionální strach umíte vybudovat dokonale!

PS: Nechce ještě někdo montovat speciální vzduchové filtry, které vpustí do domu jen svěží alpský vzduch a odfiltrují molekuly, co proletěly okolo Temelína?


Zadal Arthur Dent, 13.06.2004 13:47:23, 35 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/939

Zpět na článek

HotLinks
Reakce na jiných stránkách (TrackBack)
Prevazne Neskodny...: Ta zlá a nebezpečná mikrovlnka!
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Trillian (web)
(13.06.2004 14:01:00)

kdysi dávno ve Francii vypukla fóbie z pohřbení zaživa... to bylo něco, prodávaly se příručky jak pohřbení zaživa předejít a jak postupovat pokud už jste tedy pod drnem a proberete se...
mimo jiné se do hrobů "instalovaly" provázky vedoucí na povrch a případný božtík za něj pak jen zatahal a zazvonil si o pomoc... samozřejmě, pokud byl někdo zrovna na doslech...
a pak služby pro opravdové fajnšmekry - třeba i týdenčekání u rakve jestli se neprobere a až poté zakopání...

to alespoň mělo nějaké opodstatnění a logiku, tohle je mírně řečeno paranoidní
    

Re: - Arthur Dent (web)
(13.06.2004 14:09:16)

Počkej, za to rouhání tě Jihočeské matky ekologicky upálí na ohníčku z biomasy! {smile}
    

Re: - Trillian (web)
(13.06.2004 16:17:05)

nechci skončit v pekle, takže neodvolám! :o)
    

Re: - Arthur Dent (web)
(13.06.2004 16:22:31)

Kdo nevěří v "Atomstromfilter" je kacíř, vůbec nemyslí na budoucnost naší planety a proto může za globální oteplení a hladomor v Zimbabwe! {smile}
    


Re: - Roj (web)
(13.06.2004 16:33:32)

Ty, Arture, kdyz jsme u te iracionality... Kdyz je pro tebe tento skvely vynalez argumentem PRO atomove elektrarny, co kdybych uvedl na trh jeste specielnejsi zarizeni, ktere by dokazalo z te hnusne obecne elektriny vyseparovat pouze tu pravou, cistou, temelinskou a jen tu pustit do Tvych spotrebicu?
Jihocesti tatkove by se o nej jiste porvali a Ty bys mozna naopak zacal premyslet vic o ekologii {smile}
    

Re: - Arthur Dent (web)
(13.06.2004 16:41:37)

Kdepak jsi objevil, že to beru jako argument PRO atomovou elektrárnu? Přečti si to prosím znovu, pomalu a třeba nahlas, i dvakrát, a zjistíš, že tvrdím pouze toto:

1. Elektřina v zásuvce je "nepodepsaná" a nelze zjistit její zdroj.

2. Výroba podobných zařízení je obchodování s deštěm, zkrátka podvod.

3. Nebýt antiatomové hysterie, tak nikoho nenapadne takovouhle ptákovinu koupit.
    

Re: - PavelB (web)
(13.06.2004 20:02:19)

Ve chvíli, kdy už podruhé utekla voda z reaktoru mi ta "hysterie" tak zbytečná nepřipadá ...
Vždycky si vzpomenu na Homera Simpsna.
(Bydlím 20km od Temelína na druhou stranu než Ty Arture.)
    

Re: - Arthur Dent (web)
(13.06.2004 20:19:00)

No, otázka je KAM vytekla a PROČ tam vytekla. Podle mých informací vytekla do zachytávače, který tam je právě pro tyto případy a vytekla proto, že je reaktor holt takto konstruován a děje se to ve všech jaderných elektrárnách, podobně jako se třeba upouštějí přehrady.

Takže se vlastně nic nedělo, jen ten únik podle dohody mezi rakouskými a českými bezpečnostními komisemi museli sdělit do 72 hodin do Rakouska. Ohlásili jim to 27 hodin po úniku, Rakušani nic nenamítali, ovšem někdo z komise to vynesl ven a neinformovaní aktivisté udělali haló. (Pramen: SÚJB)

Ale ta paralela se mi líbí... Hezoučký = Burns, Nebesář je v tom případě Smithers... {smile}
    

Re: - PavelB (web)
(14.06.2004 07:42:34)

V souvislosti s tou zbytečnou hysterií je spíš otázka PROČ to zveřejnili až po 27 hodinách, když je to tak běžná věc.
Že by se sami nejdřív ujišťovali, že jim to opravdu neuteklo někam kam nemělo?
Ale možná jsem opravdu paranoidní ...
    

Re: - Arthur Dent (web)
(14.06.2004 10:31:55)

Možnýá je lépe zavolat 27 hodin po odtoku a říct "Vytekla voda do sběrače, vše je OK" než volat pět minut poté a říkat: "Teče tu voda..."
    

Re: - PavelB (web)
(14.06.2004 13:32:32)

Lepší zoologickou vystěhovat, dokud je voda před Prahou než pak muset zastřelit slona.
    

Re: - Arthur Dent (web)
(14.06.2004 13:53:17)

Proč stahovat kalhoty když brod je ještě daleko?
    

Re: - PavelB (web)
(14.06.2004 14:34:39)

To nesedí - přes brod můžu, před povodní musím.
Je pořád řeč o té hysterii? Moje původní myšlenka byla: pokud budou jednat na rovinu (jestli to vůbec jde) nebude hysterie. Pokud budou mlžit holt se na tom občas někdo přiživí - přes kšeft i přes politiku.
Howg
    

Re: - Arthur Dent (web)
(14.06.2004 14:53:00)

Sedí to na situaci s únikem vody rozhodně víc než povodeň {smile}

Hysterie je možná všude tam, kde se sejdou tři faktory:

1. Něco, co je dostatečně neznámé
2. Málo informovaní lidé
3. Někdo, komu stojí za to neinformované postrašit.
    

Re: - PavelB (web)
(14.06.2004 17:36:54)

moment - tady mi něco nesedí ...
Ty si opravdu myslíš, že radioaktivita není nebezpečná?
    

Re: - Arthur Dent (web)
(14.06.2004 18:57:12)

O radioaktivitě řeč není, jde o atomovou elektrárnu.

Třeba benzínové výpary jsou bezesporu nebezpečné a přesto se používají spalovací motory. Já tvrdím, že pokud vyteče radioaktivní voda tam, kam vytéct má, tak na tom není nic nebezpečného.
    


Re: - Roj (web)
(13.06.2004 23:57:00)

Dobra dobra, ale vyznelo to tak {wink}

Jinaxi ale myslim, ze to cele je mineno jako for, overit si to nemuzu, pac ta jejich stranka mi nejak nefunguje {smile}

Pravda to bejt nemuze, protoze atomova elektrina se v kazde zasuvce pozna jen a pouze podle toho, ze smrdi po atomu {smile}
    

Re: - Arthur Dent (web)
(14.06.2004 00:10:24)

Copak to... Ale někde v diskusi, když jsem tohle hledal, jsem našel i to, že elektřina z neodsířené elektrárny smrdí po síře {smile}

Já se právě bojím, že to není fór a spadá to do rodu všelijakých "lapačů snů" (=drátěné ramínko) a "rušičů hrubovlnných vibrací"
    

Re: - griffin (web)
(14.06.2004 14:01:03)

silne mi to pripomelo ironicky vykon Jiriho Grygara, astronoma, ktery kdysi v televizi povidal, jak uvarit polevku z holubich stinu. Recept byl zhruba nasledujici. > na sluncem osveleny sporak polozime hrnec s 2 litry vody a mirne osolime. Vodu uvedeme k varu a do okna povesime dva mrtve holuby tak, aby jejich stin dopadal do hrnce. varime asi dve hodiny. posleze mame polevku z holubich stinu. <
mozna je tento recept popsan i nekde na sisyfofskych strankach
    

Re: - griffin (web)
(14.06.2004 14:02:16)

jeste jsem zapomel dodat, ze je to pry vyborne homeopatikum. vrele doporucuji
    


Re: - Hlodi (web)
(13.06.2004 17:53:16)

A jeste ho ozari "radioaktivnim"{smile} elektronem z Los Alamos! {big grin})))
    


He.. - Ebo (web)
(13.06.2004 20:43:47)

Já bych potřeboval něaké zařízení na odhánění práce v práci {smile} a nebo na násobič bankovního konta .. že by mi začly naskakovat bankovky 100.. 1000.. a více Kč.. měsíčně na konto {big grin}

Ti němčouři musí být pěkně "vypatlaní", když si něco takového koupí {big grin}
    

Re: He.. - Arthur Dent (web)
(13.06.2004 20:49:55)

Každá doba má svoje... Před sedmi sty lety by ten člověk, co to prodává, jezdil po Evropě a prodával "zaručeně pravé" trny z Ježíšovy trnové koruny proti posedlosti ďáblem.
    

Re: He.. - Ebo (web)
(14.06.2004 22:11:49)

No tak na trny by mně teda nedostal .. {big grin}
    


imho - bubak (web)
(14.06.2004 00:54:08)

To neni o hysterii, ale klasicky pripad lidske blbosti (pokud si to opravdu nekdo koupi).

Stejny (podobny) pripad jako kdyz soustruznici v bilych plastich prodavaji babickam ty jedine zdravotni periny po 17000 Kc (nase babka si jedny koupila, holt uz nam asi senilni), jako kdyz si lidi koupi za desitky tisic krabici do baraku ze jim vysaje vlhkost na nejaky geocosi bazi ... (viz video archiv novy)

Jde jenom o blbost, lidskou, vsudypritomnou, vecnou.

To ze jsem volil zeleny (i kdyz s nima v hooodne ohledech nesouhlasim {smile} s tim nema co delat {big grin}
    


a chystají i další věci - Mamlas (web)
(14.06.2004 09:52:04)

Na jejich stránkách jsem našel upozornění na bzké uvedení dalších užitečných přístrojů : DER TRAGBARE GEN-FOOD-DETEKTOR a DER BSE-WARNER. Nemohl by mi to, prosím, někdo (až to tam bude) přeložit? Jako dneska jsem se už dlouho nepobavil.
    

Re: a chystají i další věci - ptr (web)
(15.06.2004 12:52:40)

Řekl bych, že ten BSE detektor musí reagovat na každého, kdo si jej koupí.
    


Tady nejde... - Tokugawa (web)
(14.06.2004 12:50:57)

...o hysterický strach. Tady jse o vychcanost obchodníků a tupost prostých lidí-konzumentů.
    

Re: Tady nejde... - Arthur Dent (web)
(14.06.2004 13:03:41)

Nepíšu "hysterický strach". Píšu o "iracionálním strachu", který jde ruku v ruce s hysterickou náladou.

Něco jako na začátku 20. století v Polné. Tam jedni kázali o krvavých židovských rituálech, aniž by o židovství věděli něco víc než jen to, že Židi choděj do synagógy s pokrývkou hlavy. No a druzí to poslouchali a báli se na Žida jen podívat, aby jim "něco neproved". (Být tam tenkrát ten obchodník, tak nabízí určitě nějaký prostředek proti Židům...)
    


 - ptr (web)
(15.06.2004 12:51:11)

Vy si tady povídáte o atomové elktrárně a oni zatím nabízejí za 1000 euro detektor tachyonů!!!!! Ptám se: proč po tom neskočí naše Akademie věd?
Ale stejně tvrdím, že v Liptákově měli něco podobného už v 19. století...
    


 - braggart (web)
(15.06.2004 16:57:49)

Já bych chtěl zareagovat na to zvolání: <b>Skvělá práce, ekologisti!</b>

Tady funguje pouze jeden faktor, lidská blbost. Pokud si lidi neumějí srovnat fakta, která jim kdokoli předkládá, tak to není problém předkladatele, ale těch lidí. Troufám si tedy tvrdit, že kdyby to ekologům nikdo nevěřil, tak by to neříkali. Tedy, příčina je v lidské blbosti a ne v ekologistech!

Osobně bych si taky přál vymyslet nějakou totální kravinu, jejíž výroba by stála pár korun a lidi by ji za drahý prachy kupovali, jenže mě pořád nic nenapadá {sad}
    


Lapač závadných elektronů se úspěšně prodává už minimálně rok - saybye (web)
(14.07.2004 00:58:02)

Mě spíš víc zaujalo to, že jsi, Arthure, nedostudovaný jaderný fyzik... Jak to mám chápat? (pokud to neni příliš osobní otázka) :o)
    

Re: Lapač závadných elektronů se úspěšně prodává už minimálně rok - Arthur Dent (web)
(14.07.2004 01:06:00)

Je to prosté - studoval jsem Fakultu jadernou a fyzikálně-inženýrskou a nedostudoval ji. {smile}
    

Re: Lapač závadných elektronů se úspěšně prodává už minimálně rok - saybye (web)
(14.07.2004 01:27:33)

Já jsem si to hned myslel... sám už se tam nějaký ten rok trápím :o)
    
HotLinks
Zpět na článek