.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

18.06.2004



Znáte ten starý vtip, ve kterém kdosi říká: „Já si hodím korunou, jestli půjdu do hospody. Když padne orel, tak jdu, když panna, házím ještě jednou!” Tak na ten jsem si dneska vzpomněl.

To takhle vláda má dvě možnosti, co udělat s nemocenskou. Možnost A, která nemocenskou zvýší (ta se líbí Škromachovi, Spidelmanovi a odborářům, tedy těm, co peníze konzumují) a možnost B, která nemocenskou sníží (pro jsou Sobotka z financí a Urban za průmysl, snad proto, že v jejich resortech peníze vznikají a shromažďují se).

Vláda jedná, jedná, celý večer celou noc, a nakonec schválí možnost B. Jenže Škromach se Špidlou se hnedle po ránu slezou a usnesou se, že se bude jednat znovu, tak dlouho, dokud neprojde možnost A. Dokonce si jsou tak jisti, že Špidlín posílá SMSky nějakýmu odboráři a píše „Klídek, my nakonec schválíme áčko!”

Jojo... Dokud nepadne orel, tak házíme znovu. Kéž by nepadl ani orel ani panna, ale tahle blbá vláda.

(Viz Novinky)


Zadal Arthur Dent, 18.06.2004 9:19:08, 9 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/951

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

No jo no.. - Ebo.. (web)
(18.06.2004 09:33:16)

špidlistán ...
    


Nejsem ekonom a používám jenom selský rozum - Neonka (web)
(18.06.2004 09:38:41)

Myslím si, že drobné podnitele rozhodně rozjaří ta část návrhu, podle níž budou svým zaměstnancům vyplácet první dva týdny nemocenskou. Zvlášť když už teď vyplácejí závratné sumy na sociálním pojištění... Taky mě nějak nenapadá, jak to budou řešit neziskové organizace - jak zahrnout do rozpočtu náklady na nemoc zaměstnance? Nebo je nezahrnovat a tiše doufat, že všichni budou zdraví? Pak stačí jedna kvalitní chřipková epidemie a nebude na zaplacení provozu...
Navrhuji (pro začátek) sociální pojištění úplně zrušit, peníze si může šetřit každý sám - alespoň za mnou tedy pořád lezou pojišťováci, kteří nabízejí vyplácení podpory v případě nemoci či pobytu v nemocnici.
    

Re: Nejsem ekonom a používám jenom selský rozum - px30 (web)
(18.06.2004 14:06:56)

Drobní podnikatelé to budou řešit tak, že nemocenskou budou strhávat zaměstnanci z prémií. Vřele s tím souhlasím - nevidím jediný důvod proč by zaměstnavatel měl sponzorovat zaměstnancovu rýmu. Zaměstnanci (pravděpodobně zastoupení odbory, nebo jak se ta sebranka jmenuje) by měli proti takovému chování exekutivy protestovat, protože to snižuje objem aktiv jejich zaměstnavatele a slouží k úhradě *předplacené* služby.

Jenže bohužel odborářům nejde o vlastní zájmy, ale o to, aby svým ovečkám mohli říci, že svou dojnou krávu zase o trochu oškubali...
    


 - saybye (web)
(18.06.2004 10:10:54)

To mi nedělej Arthure! Tyhlety články o Špidlovi, Škromdovi a podobných exotech...
...nebo dej alespoň na začátek vždycky varování, abych včas přesatl číst :o)
    


 - Petr Olmer (web)
(18.06.2004 10:43:29)

Jasně, to je přeci už léty ověřená metoda: Uděláme referendum a když dopadne nevhodně, tak ho zopakujeme...
    


 - Gino (web)
(20.06.2004 14:04:06)

Já jen... Arthure... ty si vážně myslíš, že jiná vláda by byla lepší? Snad nemyslíš vážně. Vždyť už se jich tu vystřídalo a co dokázali? Nikodo nic, jen napakovat sami sebe.
    

Re: - Arthur Dent (web)
(20.06.2004 15:13:26)

Samosebou. Libovolná vláda, kde nebudou tihle socanský ***** ani komunisti logicky bude lepší. Muselo by jí dát hodně práce, aby byla horší.

Jinak - nesouhlasím s tím, že žádná vláda nic nedokázala. Kdyby nic nedokázala, tak teď pracuju v národním podniku Špuntana a na dovolenou jezdím k Balatonu.
    


 - Gino (web)
(20.06.2004 14:04:54)

Nehledě na fakt, že vláda prosadí jen to, co jí zbytek dovolí... takže stejně v tom mají prsty všici. Tak o co jde? Padne, tak padne... přijde jiná, stejná.
    

Re: - Arthur Dent (web)
(20.06.2004 15:15:59)

Zkus střízlivě a racionálně porovnat dvě libovolné vlády, například tuhle Špidlovu stvůrnost a GerontoBoys nebo GerontoBoys a Tošovského úředníky...

Pokud na to nahlížíš jen optikou "všichni si chtějí nahrabat", tak je jasné, že vlády vypadají jedna jako druhá. Když se ale zamyslíš nad tím, jak pocítíš vládnutí jednotlivých vlád ty sám, tak uvidíš, že rozdíly jsou...
    
HotLinks
Zpět na článek