.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

25.06.2004



Neuvěřitelné se stává skutkem, a já zanedlouho (v půlce příštího týdne) odjíždím na dovolenou. A to rovnou na jižní Moravu.

Takže, pokud vás to zajímá, pojedu tam na kole (asi 250 kilometrů), cestu mám naplánovanou na 2 dny, přičemž první den potřebuji ujet 200 kilometrů. A to pojedu přes Českomoravskou vrchovinu, takže samé kopečky. Vzhledem k mé nehubené postavě a k bagáži, kterou sebou povezu, půjde o čin přímo hrdinský. Proč si sakra musím pořád dokazovat, že něco zvládnu? Vždyť existuje spousta dalších způsobů, jak se na místo určení přepravit — namátkou třeba vlak, autobus, auto... Zalíbilo se mi však anglické rčení „no pain — no gain”, moje mnohaleté zkušenosti říkají, že jde o rčení platné, takže vzhůru za utrpením {smile}

Cílem mého putování je krásné městečko Mikulov. Zde se zdržím asi 6 dní, hlavně proto, že tam bude probíhat akce, na kterou jedu. Doufám, že si najdu čas i na výlety po okolí, rozhodně si chci zajet do Břeclavi na ostré jídlo, díky za tip, dgx, určitě budu referovat, jak mi chutnalo a jestli bylo jídlo ostré i podle mých náročných kritérií.

Dále se asi podívám pár kilometrů na sever, do míst, kde kdysi řádili Věstoničtí Venoušové Kopčem s Veverčákem. A v každém případě se chci podívat aspoň na pár hodin na kole do Rakouska.

Také mám zamluvené 2 návštěvy ve sklípku, doufám, že se neopiju, ale budu si víno vychutnávat jako civilizovaný člověk {smile}

O všem neobvyklém a zaznamenáníhodném budu pochopitelně referovat.

Létu zdar!


Zadal White Dog, 25.06.2004 9:22:08, 13 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/956

Zpět na článek

HotLinks
Reakce na jiných stránkách (TrackBack)
Prevazne Neskodny...: Sportovní odpoledne (a večer)
Prevazne Neskodny...: Časopis, burčák a tak vůbec
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - IP:145.254.183.116 (web)
(25.06.2004 10:14:33)

    


Vysocina je dost sirokej pojem. - Roj (web)
(25.06.2004 12:33:45)

Takze nemuzu poradit pak konkretnich kopecku, ze kterych cykliste sili.
Napriklad z Jihlavy smerem na Brtnici (Trebic). Kopec se jmenuje Kolibl, zezola vubec nevypada jako kopec, s prostredka vypada jako rovinka a ty mas dojem, ze se ti zadrely vsechny loziska a nechapes, proc to nejede {big grin})
    


Židovský hřbitov - JMH
(25.06.2004 12:43:50)

V Mikulově doporučuji navštívit překrásný židovský hřbitov. Není běžně veřejnosti přístupný, osobu, která má klíče v držení si už nepamatuju. Popátrej na místě nebo na Googlu{wink}
    


 - adam
(25.06.2004 12:57:10)

Že by Mistrovství republiky v deskové hře GO 1. - 7. 6.?
    


 - allora (web)
(25.06.2004 13:01:14)

Heleďme se, neškodní jeden za druhým míří na jih?{wink}
btw: dgx má s tím tipem pravdu, ale vím ještě o lepším{wink}
    

Re: - White Dog (web)
(25.06.2004 13:28:54)

O lepším? Hm, to bych si nechal líbit, doufám, že si to nenecháš pro sebe.
    

Re: - allora (web)
(25.06.2004 14:00:15)

Nenechám.
    


hmm... - Ebo (web)
(26.06.2004 17:47:22)

Břeclav.. Mikulov.. Hodonín.. tam někde je i větrný mlýn.. {smile}

Jinak já jsem v pohodě jel cca. 300Km s naloženým horským kolem od 16:00 hod. jednoho dne do 10:00 hod druhého dne s mezizastávkou na tatranku a něco k pití {big grin}

Pravda, pak jsem asi dva dny spal {big grin}
    


ostré jídlo - dgx (web)
(29.06.2004 05:10:23)

tak jen upřesním, že Salvatoreho restaurace se jmenuje MISTIKO a sídlí na Čechově 19. Objednej si pikantní těstoviny (nevím přesně název) a nezapomeň dodat, že ostré máš skutečně rád. Pro případný doprovod, který neholduje chilli papričkám, vřele doporučuju Spaghetti Carbonara.

Jo, a v neděli Salvatore nepremává! To jsem ke své lítosti zjistil předevčírem, když jsem po čtvrt roce navštívil Břeclav.
    

Re: ostré jídlo - allora (web)
(01.07.2004 14:07:56)

A kdybys měl víc času, věděl bys, že Salvatore už přes rok tuto restauraci nevlastní, zbyl tam po něm jen název a pár nedořešených maličkostí.
Vařil v Sedmě a teď zmizel docela.
    

Re: ostré jídlo - dgx (web)
(01.07.2004 23:51:35)

Před třemi měsíci jsem tam jedl vynikající špagety ostré jak žiletky a pizzu diavola, tak to tak dramatické nebude {smile}

P.S. Je jedno, jestli to tam ještě vlastní, nebo je jen zaměstnán, těstoviny dělá pořád nejlepší.
    
HotLinks
Zpět na článek