.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

27.06.2004



Dnes někteří známí odjeli na karneval. Včera jsme se bavili o tom, jakou masku zvolit. Nikoho nic originálního nenapadalo, až pak jsme na to přišli. Ostatně — nebyli jsme první, ve filmu to bylo již několikrát zpracováno.

Prostě — po několika přiblblých nápadech typu „nechám se ostříhat dohola a pudu za skina”, „natužim si číro a pudu za pankáče”, popř. „vemu si na sebe pláštěnku a pudu za *cenzurováno*” někoho napadlo, že by mohl jít za Hitlera. Hahaha, to jsi nás pobavil. Není to první nápad tohoto druhu, vzpomeňme třeba vynikající epizodu ze seriálu South Park. Pokud mě mí informátoři nelžou, tak se motiv „maškarní bál a maska Adolfa Hitlera” opakuje i v jiných uměleckých dílech, konkrétní však nebudu, nevím to jistě.

Tak jsem se přidal, že bych si mohl sehnat vojenskou blůzu, čepici s rudou hvězdou, dýmku, nalepit si knír a jít za Stalina. To by byla bžunda, Hitler a Stalin na jednom maškarnim bále.

Jak by to asi dopadlo? Nechci si hrát na proroka, ale předpokládám, že ten, kdo by šel za Hitlera, by možná i od někoho uvědomělého dostal po tlamě. A třeba by se vyskytlo i trestní oznámení ve smyslu § 260 a § 261 trestního zákona. Rozhodně by byla maska Hitlera chápána jako velká provokace.

A co maska báťušky Stalina? Zřejmě by se mnozí zasmáli, leckteří by ani nepoznali, o koho jde. Nedovedu si představit, že by někdo kvůli masce komunistického diktátora podával trestní oznámení.

Zásadní rozdíl mezi těmi dvěma byl ten, že jeden z nich patřil po druhé světové válce mezi vítěze, druhý mezi poražené.

Dost mi vadí, že přestože podle zákona jsou si ideologie obou pánů, tedy Hitlera i Stalina, rovny, hlásání jedné vás dostane před soud, zatímco hlásání druhé vám dá přes 20% hlasů ve volbách.


Zadal White Dog, 27.06.2004 2:28:30, 11 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/960

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - rADo (web)
(27.06.2004 02:36:31)

Arthure, tvoje výrazně pravicové zaměření je v této době poněkud nepraktické, aby někdo "nedal do huby tobě", kdo má málo do huby{wink} A ne pro toho Hitlera.

PS: to má být ironie, můj extrémně pravicový názor by se dal shrnout do 2 vět: (1) svobody není NIKDY dost, (2) kapitalismus funguje, akorát jej ještě nikdo nikdy nevyzkoušel. Bohužel. :/
    

Re: - allora (web)
(27.06.2004 03:12:07)

Ehm...není mezi Arthurem a autorem článku jistý rozdíl? {wink}
    


 - Arthur Dent (web)
(27.06.2004 08:27:30)

2 rADo - ne, tenhle článek jsem nepsal já, i když s ním souhlasím.

Jinak - je to přesně to, o čem jsme se bavili ondyno v autě: Kdejaký sedmnáctiletý chuj má tričko s "Čegevarou" a je za děsnýho hrdinu (oba, jak on tak Che Guevara). Che byl stejný "revolucionář" jako, řekněme, Reinhard Heydrich, ovšem na prvního máje nikdo anarchistu s "Čegevarou" nezatkne, ale vytáhnout tričko s nápisem "Reinhard" a s Heydrichovou fotkou by byla téměř jistá pozvánka k soudu.
    

Re: - rADo (web)
(27.06.2004 13:31:29)

jj, vždyť já s tím sohlasím, psal jsem přece, že je to ironie{wink}

Bohužel, pro mnoho našich zaostalých spoluočanů komunista nerovná se strašlivá nadávka a totální pohrdání životem jiných lidí, a omezenín svobod na minimum, ale normální postoj..
    

Re: - Lokutus (web)
(27.06.2004 15:01:38)

Mnoho našich zaostalých spoluobčanů bylo vychováváno za komunismu a jsou už dost staří na to, aby měnili myšlení. Jaká asi bude podpora komunistům, až dnešní rudí důchodci umřou? Kdo se bude každoročně scházet na Letné? Já bych se toho tak nebál. Tahle nemoc se časem uzdraví sama. Když odumřou rakoviné buňky, nemoc sama ustoupí.
    

Re: - Erix (web)
(28.06.2004 06:31:43)

Uz aby to bylo!
    


 - Lokutus (web)
(27.06.2004 14:57:11)

Lidé jsou ve své podstatě ovce. Potřebují vůdce - miláčka davů. A je jedno, zda je to dobroděj, anebo zloděj. Udělejte z někoho mediální hvězdu a lidé si ušoupou podrážky, aby sehnali tričko s jeho fotkou.
Typickým příkladem budiž Superstar. Kdo před půl rokem znal Šárku Vaňkovou? Kdo by si jí tehdy vůbec všimnul? Je to tuctová holka, ani hezká ani ošklivá. Možná by se za ní někdo ohlédl, ale to je tak vše.
Dneska je z ní hvězda, lidé jsou schopni se navzájem ušlapat, jen kvůli podepsané fotce. A kdo si na ní vzpomene za rok? Za dva? Pokud nebude Šárka udržovat pozornost médií na své osobě pomocí skandálů, tak zmizí ze světa.

Mohl jsem mluvit o komkoliv jiném, ale vždy je to stejné. Mediální hvězda - ať je to zpěvák, herec, nebo vrah a kolem ní stádo ovcí, jež jsou schopny umřít pro jediný dotyk.

Proto říkám - lidé vždycky měli a mají to, co sami chtějí. Kdyby lidé nebyli ovce, nenechali by se zfanatizovat psychopatem, který rozpoutal největší válku v dějinách lidstva. Kdo je více na vině? Ten psychopat, nebo ty ovce, jež mu to umožnili? Kdo zabil ty miliony lidí? Hitler? Hitler možná sám nikdy nikoho nezabil. Hitler byl pouhý magor, kterých je dnes na světě spousta. Pokud existuje Bůh, je možné, že povolal Hitlera do nebe, neboť Hitler byl chudý duchem a navíc neporušil žádné boží přikázání. Narozdíl od svých vojáků.

Tudíž zodpovědnost za všechnu tu smrt nenese Hitler, ale ti lidé, kteří ho poslouchali a s nadšením vykonávali jeho příkazy.

Lidé by se nad sebou měli konečně pořádně zamyslet. Měli by přestat hledat jednoho konkrétního viníka a přijmout kolektivní vinu. A také se z toho poučit. Ale to by nesměli být ovce.
    

Re: - Roj (web)
(27.06.2004 15:16:12)

Nahodou, bylo mi sdeleno, ze ta, co to vyhrala, je pry fakt dobra. Taxem ze zvedavosti precetl rozhovor s ni, videl konecna jak vypada a na zaklade toho rozhovoru mam trochu zmatek:
Bud to vyhrala nejakym divnym nedopatrenim.
Nebo ta soutez nebyla tak hrozna, jaxem si myslel.
Ne, ze by to bylo nejak dulezity, ale prekvapilo me to dost. {smile}
    


Re: - Ebo (web)
(27.06.2004 15:38:46)

tuším se tomu říká "davová psychóza".. jeden se zapojí a k němu další a další a další.... he {big grin}

Když jsem jednou procházel svých krutě placených 30 programů, a narazil na superškvár.. tak jsem to viděl v praxi :- (navíc, když jim ještě určitě zaplatili)
    


 - binarniladin (web)
(27.06.2004 19:32:36)

Před pár lety jsem požádal policejní hlídku aby uzavřela stánek kde se prodávali sovětské odznaky a další jiné komunistické symboly. Bylo to na jedné slavnosti v Jižních Čechách. Pochopitelně se mi vysmáli, což jsem očekával. Když jsem namítl, že prodávání komunistických odznaků a triček z Che Guevarou je stejné, jako prodávání odznaků s runami SS a vlajek s hákovým křížem, ještě si zaťukali na čelo.
    


Vítěz - poražený - Mareg (web)
(28.06.2004 09:04:32)

To nebyl zasadní rozdíl, to byl jediný rozdíl.
    
HotLinks
Zpět na článek