.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

06.07.2004



Poruším trošku časovou posloupnost příspěvků z dovolené a podělím se o zkušenosti ze dvou břeclavských restaurací.

Pondělí
Dgx mi doporučil Salvatora. Toho jsem našel a chtěl ochutnat něco obzvlášť pálivého. Bohužel jsem zapomněl, jaké že to ostré jídlo je. Nechtěl jsem se ptát — jsem velmi ostýchavý {smile} , tak jsem zkusil spagetti na kari, nebo jak se to jmenovalo. Ostré to nebylo, ale tak výýýýýborné špagety jsem nikdy nejedl. Ani ve snu by mě nenapadlo, že těstoviny mohou být tak dobré. Naprosto bez jakýchkoliv výhrad doporučuji. A jelikož určitě nejsem v tomto pěkném městě naposled, tak Salvatora (to je kuchař, šarmantní Ital) zkusím znovu.

Neděle
Den před tím jsem byl v restauraci Popocatepetel. A neuvěřitelné se stalo skutkem. Allora doporučila velmi správně, jídlo BYLO OSTRÉ! Stačilo jen říct, že mám rád pálivější. Velmi mě potěšila vstřícnost číšníka a kuchaře. Chtěl jsem si dát své oblíbené Chilli con carne. V jídelním lístku měli hovězí,ale já radějí kuřecí. Nebyl problém, stačilo říct a kuřecí pochoutka byla na světě. A pálilo to jak čert, ani jsem si nemusel přiobjednat misku s papričkami, což v Praze dělám téměř automaticky.

Tento den se mi stala ještě jedna zajímavost, která s jídlem nesouvisí. Do Břeclavi jsem jel z Mikulova na kole, a abych si cestu zpestřil, tak jsem jel přes Rakousko — je to skoro stejně daleko (vlastně blízko). Občanku mám v dezolátním stavu, tak jsem si raději vzal cestovní pas. Do Rakouska jsem se dostal bez problémů, pasem stačilo zamávat. A když jsem u Břeclavi vjížděl zpět na naše území, náš celník sepodíval a upozornil mě, že je pas prošlý. Ach jo, chci být za vzorňáka, a pak se zjistí,že jediný průkaz totožnosti,který u sebe mám, je neplatný.


Zadal White Dog, 06.07.2004 22:11:45, 7 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/968

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - juneau (web)
(06.07.2004 23:48:04)

posledni veta me naplno rozesmala {smile}

pripomina mi to (OT) spoluzaka, ktery se vyparil z vyletu pri rozchodu v jiznich cechach, aby si zasel na hranicni prechod, nechal si ostemplovat pas a zase se vratil po svych 10km zpatky, aniz by to kdokoli zpozoroval, ze byl v zahranici {smile}
    


Salvatore - dgx (web)
(08.07.2004 12:56:17)

uff, tak to se mi ulevilo, že Tě Břeclav nezklamala. A jak se Ti líbil interiér Popocatepetlu?

Ještě k Salvatoremu: Pod slovem těstoviny jsem si dlouhá léta představoval bílé cosi žádné chuti se schopností třepat se jako sulc, prostě jsem byl klasicky postižen školním stravováním. A tudíž představa, že bych si tento výblitek dobrovolně objednal v restauraci, mi byla cizí.

K Salvatoremu jsem začal chodit na pizzu, Diavolu. Mňam, byla vynikající. Salvatore do mě pořád hučel (italsky, se vším co k tomu patří), ať zkusím jeho špagééty, ale já (postiženec) k tomu nenašel dost odvahy. Až jednou, objednám si pizzu, a Salvatore mi ji odmítl udělat (žadná pízza, Davííd), že mi udělá gratis Spagety Carbonara, a pokud mi nebudou chutnat, pak teprve dostanu svou pizzu.

A tehdy, toho večera, spatřil světlo světa těstovinový maniak, jakého snad nikdy jižní Morava neviděla {smile}

O něco později, jak už Allora zmiňoval, Salvatore skutečně Břeclav opustil. Ovšem má touha po těstovninách s ním neodešla, a stále mi zůstávala v gurmánském srdci. Musel jsem najít za Salvatoreho náhradu.

Tehdy jste mě mohli v Brně snadno identifikovat. Byl jsem taková ta osoba, co vymetá všechny italské restaurace, objednává si Spagety Carbonare a vrací je s opovržením už po druhém soustu. Salvatore se ukázal nenahraditelný. A já se musel naučit těstoviny vařit....
    

Re: Salvatore - lukas :) (web)
(08.07.2004 15:41:01)

napadlo mě, že možná je rozdíl v tom, jestli si človek objedná "těstoviny" nebo "pasta" {smile}
    


Re: Salvatore - allora (web)
(08.07.2004 18:12:11)

Ten allora to spíš zmiňovala {smile}
    

Re: Salvatore - dgx (web)
(08.07.2004 18:15:14)

tak to promiň {smile}
    


Re: Salvatore - dgx (web)
(08.07.2004 18:17:09)

tak to promiň {smile}
    

Re: Salvatore - allora (web)
(08.07.2004 18:42:54)

Pohoda, jen si postěžuju Salvatoremu {smile}
    
HotLinks
Zpět na článek