.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

18.07.2004



Tak jsem se kdysi dozvěděl, že snad číňané nebo kdo mají nějaké pořekadlo či co, že na počasí nemá smysl nadávat. Protože počasí nejde změnit. Ale já udělám výjimku.

Je mi zima. Nevím, kam se podělo počasí z minulého roku, které bych označil jako téměř přijatelné. Snad se to ještě zlepší.

Zřejmě poprvé se letos teploty přehouply přes 30 stupňů Celsiových. Bylo načase.

Dnes jsem jel v tomto počasí na kole asi 70 kilometrů. Od 17 do 21 hodin. S přestávkou na občerstvení. A bylo akorát. Takhle bych si představoval, aby bylo celý rok.

Před rokem jsem byl začátkem srpna na dovolené v Českých Budějovicích. Arthur zrovna mrznul někde na Islandu. A v tomto týdnu se teploty dvakrát přehouply přes 36 stupňů (ve stínu). Bylo mi blaze. Dojet na kole 10 kilometrů k vodě, vykoupat se a jet zpět. Za největšího vedra jsem tenkrát dobyl Kleť — to je hora s rozhlednou — nádherný výhled, doporučuji.

A když letos konečně začalo aspoň trochu příjemné teplíčko — protože horko rozhodně není — hned se vynoří plno rejpalů, kterým to vadí.

Stejně plánuji, že se dříve či později odstěhuji trochu na jih. Zimní počasí u nás ještě beru — aspoň se dá lyžovat. Ale co dělat na jaře, na podzim, a hlavně pokud se léto nepovede, jako letos.

P.S. Vše co jsem napsal v tomto příspěvku je míněno vážně. Ironii v tom nehledejte. Teplé počasí mám rád a mrzí mě, že letos ještě nebylo.



Zadal White Dog, 18.07.2004 22:03:36, 8 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/988

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Alfa (web)
(18.07.2004 22:25:31)

konečně rozumné slovo o počasí! Jen škoda, že my v tý naší ratejně máme s bídou 17°C... asi zase začneme topit v kamnech...
    


 - pixy (web)
(18.07.2004 23:05:44)

Ještě že o počasí nerozhodují masochisti jako vy, a má vlastní rozum. :o)

Jsem asi opravdu Kelt se vším všudy, včetně té Bretaně, Skandinávie nebo severního Skotska, kde jsem nejspíš měl žít... Teploty přes 25 °C považuju za vražedné.

Ale každému jeho Poděbrady - vloni jste si užili vy, letos, prosím, nechejte zase užívat nás. :o)
    

Re: - Arthur Dent (web)
(19.07.2004 07:25:05)

Dík že ses mě zastal, náčelníku. {smile}

Horší je to, že když je počasí podle našeho Gustáva, tak oni frflají, nakonec se teple oblečou a je jim hej. Když je počasí podle nich, tak my obranu nemáme a přejít silnici je o smrt {smile}
    


 - LJ (web)
(19.07.2004 00:15:25)

No, vidím to jako vždycky jednoduše{smile}. Čím člověk víc sportuje a je v kondici, tím míň mu to vadí.

Dovedu si představit že mít o 10kg víc tuku a nebýt dneska celej den na koupáku nebo v klimatizovaným kanclu, upeču se a budu rejpat.

Sou lidi, řekl bych většina co se dneska byla koupat, co čekají na tyhle horka, aby se mohli na sluníčku opalovat a čachtat u toho ve vodě. Tohle asi hodně ovlivňuje i věk pod 35, kdy lidem víc zálěží na tom jestli si zaplavou a opálí se na sluníčku...
    

Re: - Arthur Dent (web)
(19.07.2004 07:23:06)

Vedro nesnáším, co si pamatuju, někdy od deseti let. Špatně se mi v něm dýchá a psychicky mě deptá.

Naprosto mi nezáleží na tom, jestli "si zaplavu" a opálím se a nevzpomínám si, že by mě to někdy "bralo". Nezajímalo mě to v třiceti, v pětadvaceti, v osmnácti, v šestnácti, dokonce ani v devíti letech.
    

Re: - LJ (web)
(19.07.2004 10:34:32)

Ou jé, dyť to říkám, někdo může a někdo musí;)...Ale jestlis nikdy nechodil na koupák, protože ti vadí vedro, tak to seš jeden z mála.
    


Jo.. - Ebo.. (web)
(19.07.2004 08:35:16)

Tak tyhle "týpky" znám.. jsem dělal v tom hicu venku a šel kolem něakej maník ..oblečenej v kalhotech, a mikinu a riflovou bundu.. jsem se na něj podíval a pak jsem si uvědomil kolik je venku stupňů (32) a že to co mne svědí po celém těle jsou potoky potu.. Přemýšlel jsem jestli jsem blázen já, nebo on {big grin}
    


Lepší než mráz z Kremlu - Bedřich (web)
(19.07.2004 14:42:31)

Já zas jednou v Moskvě potkal černocha. Bylo 20 pod nulou, sněhová vánice a on šel po chodníku bez čepice, s rozepnutou bundou a lízal zmrzlinu. Řikal, že si to Rusko musí užít se vším všudy.
    
HotLinks
Zpět na článek