.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

21.02.2004



Nadpis tohoto příspěvku je tak trochu jako z Rádia Jerevan. V principu ano. Ovšem nestříhali dohola, ale jen na 5 milimetrů. A ne malého chlapečka, ale velkého dospělého chlapa. Což mě přivedlo k zamyšlení, proč vlastně chodím tak hodně ostříhaný.

Je to již mnoho let, co si čtyři spolužáci nejmenované střední školy usmysleli, že se nechají ostříhat opravdu nakrátko. V té době to nebylo zcela běžné. Mít na hlavě "ježka" bylo velmi neobvyklé a nutilo to odpovídat majitele takového účesu na otázky „a ty jsi fakt skinhýd” (opravdu to tak každý vyslovoval {smile} ). Pochopitelně, že nikdo z těch čtyřech spolužáků skinhýd nebyl. Prostě chtěli zkusit, jaké to je chodit hodně ostříhaný.

U holiče se dohadovali, kdo půjde první, pak snad dokonce losovali a ten, který šel pod mašinku nejdříve, ostatním říkal něco ve smyslu „ne že počkáte až budu ostříhaný a sami si necháte vlasy!”

Druhý den ve škole (první hodinu byla fyzika) přišel učitel do třídy, rozhlédl se, a pak se rozesmál. Dnes se to může zdát jako pitomost, ale v té ještě dozníval socialismus a lidé vypadali poněkud uniformně. Pokud se na jednom místě vyskytlo více lidí s neobvyklým sestřihem, bylo to divné.

Nošení krátkých vlasů se mi zalíbilo. Ani jsem dlouho nemusel hledat důvod. V mém pětimilimetrovém ježkovi není žádná ideologie, ale pohodlnost. Když se mě kdysi nějací páprdové ptali, proč mám krátký sestřih, tak jsem odpověděl, že to je proto, abych se nemusel česat. A podle jejich výrazu jsem usoudil, že takovou odpověď skutečně nečekali.

Problém je ovšem s vlastním stříháním. S nákupem vlastního strojku poněkud otálím — i když k tomu asi také jednou dojde. Sám se však stříhat nechci, všude si na hlavu nevidím. Aby byla jistota, že je sestřih rovnoměrný, musel bych se stříhat úplně dohola, a to se mi nechce.
Zatím však musím čelit několika problémům.
U holiče zase bývají fronty.
Stříhání v Praze (trvá to tak 10 minut) stojí klidně i 100 korun, tam kde bydlím se dá pořídit i za 40.

Takže nezbývá, než se pokoušet ukecat k stříhání někoho, koho to nebude až tak obtěžovat.

A proto je celý tenhle příspěvek reklamou na tento podnik, který sice není holičstvím, ale jehož personál pod vedením Evičky a za dohledu Evžena mi připravil nějkvalitnější pětimilimetrový sestřih, jaký má hlava kdy nosila. Takže díky {smile}


Zadal White Dog, 21.02.2004 22:05:18, 10 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/768

Zpět na článek

HotLinks
Reakce na jiných stránkách (TrackBack)
Prevazne neskodny...: Mohl bych být podvodníkem?
Prevazne Neskodny...: Hospodská sázka
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - myshpa (web)
(21.02.2004 22:42:43)

[www.ustrycka.cz/foto1/03.jpg]

ty s evickou? :P
    

Re: - Arthur Dent (web)
(21.02.2004 22:46:43)

Ne, to není WhiteDog. Vím to, bo WDoga znám. Byl jsem taky jedním z těch čtyřech ostříhaných... {smile}
    


Re: - White dog (web)
(21.02.2004 23:25:17)

Ne ne ne, to skutečně nejsem já {smile}
    


 - Pavel SPS (web)
(22.02.2004 00:10:54)

Chce to vlastni strojek a zkracovat tak na ten jeden milimetr... {smile}
    


 - Markoff (web)
(22.02.2004 00:21:35)

jj to poznam s tym odpovedanim, uz mi lezu na nervy otazky "a kedy si nechas narast normalne/dlh(s)ie vlasy" ked sa niektori ludia nevedia po 3 rokoch zmierit s tym, ze su pre mna kratke vlasy pohodlne

ja sa bezne striham na 3mm (v poslednej dobe natolko kedze kadernictvo kde chodim (40Sk, ziadne cakanie) ma strojcek zrovna na 3, pak ide az 6 a to je uz moc), raz som si skusil aj dat vyholit hlavu, hmm, teda nevyzera to bohvieako ale aspon to mam vyskusane, viem aky je to pocit dotykat sa cistej koze na hlave (i ked to vydrzi len par hodin nez zdrsnie)

rozhodne neodporucam kupu lacnych aususovych strojcekov (mam skusenost), su naprd, naozaj ma zmysel kupovat len znacku (Philips)

ad strihanie niekym dlhy cas ma strihal znamy, s nim som sa pohadal (o comsi inom) a zacal chodit do kadernictva, ked niekomu za to zaplatim aspon nemusim byt nikomu vdacny ze pre mna nieco spravi...
    


 - Trillian (web)
(22.02.2004 12:03:43)

v ceníku nikde nemají položku "Stříhání na White Doga" :o)
    


 - Richard H. (web)
(22.02.2004 13:43:52)

Někdy ve druháku na střední (psal se tuším rok 1991) jsem si nesl domů dopis od tělocvikáře (!), že "demoralizuji třídu svým účesem." Měl jsem hlavu od horní hrany uší dolů holou zcela a nad tím jen velmi krátké vlasy.

Později jsem si nechal narůst vlasy do půlky zad. Klasický odezdikezdismus.

Ani nevím, co lidem vadilo víc, jestli holá hlava nebo háro (ničím z toho jsem také nevyjadřoval žádný názor, jen mi prostě tou dobou vyhovoval daný stav)

Pár let po svatbě jsme šli se ženou oba k holiči a nechali se ostříhat. Já měl tehdy ještě vlasy delší, než manželka. Teď už pár let chodím "jako slušný člověk..." {wink}
    


 - radek oblog (web)
(23.02.2004 00:31:00)

Hohoho. Toto dobře znám. Už patnáct roků chodím ostříhán na délku 0.5mm, prostě vezmu strojek a oholím si vous i hlavu {smile} Velmi očistné...

Řediteli komunistického gymnázia se to moc nelíbilo, přesadil mě do první lavice, a měl ke mě, před celou třídou proslov, že "takto tedy ne", a "k budování socialistické morálky jsou vlasy potřeba, a vůbec, než mi dorostou, tak se na mě nebude dívat..."

Od té doby se zásadně holím na toho 0.5mm... jako premiant třídy jsem si to mohl dovolit{wink}
    
HotLinks
Zpět na článek