.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

26.02.2004



Ti co četli Černé barony vědí. Ostatním se to pokusím přiblížit: „Éeee buííí ááá kak vrm tútú ehehe...” Tak přesně tak jsem se projevoval, když jsem četl rozhovor s ředitelem marketingové komunikace T-Mobile na Digiwebu.

Už ten název: Česko potřebuju vidět globálně.

Hnedle na začátku mě vyděsilo spojení „být na signálu”. Ale četl jsem dál.

Poprvé jsem lapal po dechu při čtení v místě, kde tento ředitel říká: „Jasně že to umí všichni. Ale nikdo to nekomunikuje...”

Podruhé jsem pocítil akutní nevolnost na konci tohoto dialogu:

Víte, když se řekne Eurotel, tak si vybavím hudbu. To je pro mě Eurotel...
A vám se to líbí?
Neuráží mě to. Lze ale najít něco podobného u T-Mobile?
Takhle silnou linku asi u nás nenajdete. Ale to je logické, protože u nás se na to musíte dívat z globálního hlediska. A upřímně řečeno, takovou linku mezi Grafovou a stávajícím T-Mobile nemáme.
A to vám nevadí?
To je také důvod, proč chystáme nový formát komunikace. Z něj bude patrné, zda komunikujeme data, nebo esemesky. To je totiž problém Eurotelu. U něj nepoznáte, na kterou službu ta reklama zrovna je. Protože je to stále o stejné hudbě.


Musím přiznat, že mě ten text přímo magicky přitahoval. Vzal jsem si diazepam a četl jsem dál...


To růžovo-černé, jak tomu říkáte, je prostě efektivní komunikace na firemní klientelu.

T-Mobile komunikuje to, že nabízí nejlepší poměr cena/výkon.

Eurotel je nyní o Go kartách a ne o zákaznících se smlouvou.

Souhlasím s vámi, že v komunikaci nebylo jednotné pojítko.

Druhým největším hráčem pro naši značku je Velká Británie, kde se musel vyřešit problém s tím, že tam nebyl výrazný share of voice.

Ale třeba to natáčení videa nebo jiné věci jsou pro generaci M. A pro ni bude telefon o zábavě. Drtivá většina výnosů jsou volání a SMS a další zdroj financí bude nutně zábava. Lidi se už těší, až budou moci mezi sebou hrát on-line na telefonech.
Myslíte?
To je o generaci M.



Celým projevem páně ředitelovým se proplétala magické fráze Je to o tom a pan ředitel ji úspěšně komunikoval. Desetkrát. Během cca desetiminutového rozhovoru, což máme jedno komunikování za minutu.

Můj dojem je, že T-Mobile zaměstnává na pozici ředitele marketingové komunikace člověka, který není schopen říct do novin kloudnou větu česky. D-Fens by ho asi nazval pádným slovem...

Ptal jsem se White Doga, jestli ten rozhovor chápe. Prý ho nechápe a nerozumí tomu ani zbla, ovšem celý rozhovor prý vnímá velmi proaktivně. Což je asi tak to jediné, co s takovými tlachy lze dělat: Proaktivně je vnímat, nejlépe v celém kontextu strategie nabízení komplexních řešení na bázi vymezení brandového mixu vůči potenciálnímu ohrožení firemních vazeb.

A to jsem tu právě teď komunikoval!


Zadal Arthur Dent, 26.02.2004 18:13:02, 24 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/777

Zpět na článek

HotLinks
Reakce na jiných stránkách (TrackBack)
Prevazne neskodny...: Nový mobil
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - myshpa (web)
(26.02.2004 20:15:10)

ten rozhovor jsem cetl uz pred casem, a jak rika moje babicka, bylo mi blujno

tmobile je mi ale uz dlouho tak nesympaticky, ze pouhe pomysleni na to nekdy vyuzivat jejich sluzeb nikdy ani nezacalo pomyslet na moznost vstoupit mi na mysl

a nejsem sam ... pritelkyni stratili, kdyz ji operatorka na infolince rekla, ze ji spatne slysi, at se vykloni z okna (v centru brna) {smile}

btw, jsem jediny, komu se zda, ze kdyz mluvi s nekym na tm, tak to skrci? eu ani os takove problemy nepusobi
    

Re: - myshpa (web)
(26.02.2004 20:17:41)

ajaj ... ztratili

feedreader me nuti zapomenout na klavesu z (Z se mi psat nechce, tak dycky z pastuju ze schranky {smile}

uz jsem i premyslel ze si napisu vlastni ctecku, ale pockam si jak pobojujes s packalem. beda jestli to bude stat taky za prd. nemam na to cas {smile}
    

Re: - Arthur Dent (web)
(26.02.2004 20:33:22)

A co takhle "doubleclick"? Objevil to Johnny a funguje to... Dvakrát rychle za sebou zmáčknout Z. Sice se to přepne, ale taky to napíše to Z {smile}
    

Re: - dgx (web)
(27.02.2004 18:15:43)

o co jde s tím 'z'? K čemu je to dobré?
    

Re: - Arthur Dent (web)
(27.02.2004 18:49:54)

Feedreader.
    

Re: - dgx (web)
(27.02.2004 22:22:09)

Ten pouzivam taky, ale nevim k cemu je v nem z?
    

Re: - Arthur Dent (web)
(27.02.2004 22:57:37)

V tom blbém integrovaném prohlížeči funguje "z" jako přepínač na fullscreen. Takže když píšu komentář přímo v něm, je problém to "z" tam nějak napchat.
    

Re: - dgx (web)
(28.02.2004 09:05:49)

jo tááák. jsem si totiz hned po nainstalovani nastavil otevirani v novem okne, takze jsem na tu chybu ani nenarazil....
    


Myslí, že se na to díváte špatně - Fragille (web)
(26.02.2004 21:07:24)

Blbec, chce se mi z něj blít, je to debil. To je celkem pochopitelná reakce, ale je třeba jít za ni. Ano, je to kretén. Ale kretén nabitý spoustou extra blbé energie! Toho se přece dá využít, na tom lze stavět! Ten člověk je v podstatě vynikající, jenom se vyskytuje na nevhodném místě. Je třeba pro z něj sálající imbecilitu najít ty správné podmínky, to pravé využití a uvidíte, jaké zázraky ještě dokáže.

Představte si třeba, že jej najmete a šikovně nastrčíte, aby dělal mluvčího vaší konkurenci. Aby ji chválil v televizi, psal o ní oslavné články. Ta firma je odepsaná, se zárukou. Takového člověka je třeba opečovávat a ne na něj plivat!
    

Re: Myslí, že se na to díváte špatně - NZNamy (web)
(26.02.2004 21:15:49)

Jasně - je placený Eurotelem, jinak by jej tolikrát nezmiňoval! :o)
Jinak pokud WD tím slovem proaktivně myslel něco jako projímadlo (neexistuje náhodou nějaký Proaktiv? :o)), tak jsem možná pochopil aspoň konec článku... :o)
(Naštěstí tomu nerozumím, tak to mám bez toho průjmu... On ten duševní bohatě stačil. :o)))
    

Re: Myslí, že se na to díváte špatně - Fragille (web)
(26.02.2004 21:57:48)

Ale já to myslel naprosto vážně. Negací skutečnosti se nikam nedostanete. Když budte kráčet proti proudu, nakonec vás porazí. Mnohem efektivnější je využít existujících sil, nasměrovat je svým směrem, než se je snažit zničit či úplně otočit. Něco jako džudo.

Nadávat na toho vola a tím skončit je na nic. Mnohem mnohem lepší je přemýšlet, jak jeho blbosti využít. Všechny mé zkušenosti ukazují, že to sice dá někdy práci, ale výsledky bývají famózní.
    

Re: Myslí, že se na to díváte špatně - Arthur Dent (web)
(26.02.2004 22:02:01)

No, předpokládám, že můj článek potěší hlavně lidi od Oskara a Eurotelu {smile}
    

Re: Myslí, že se na to díváte špatně - Fragille (web)
(26.02.2004 22:17:03)

Nastrčit jej jako mluvčího konkurence byl jen první, a myslím, že ne zrovna ten nejšťastnější nápad. Chce to trochu rozšířit vědomí, opustit zaběhané cestičky myšlení a vymyslet nějaké skutečně účinné uplatnění pro toho chlápka. Vždyť ten člověk je dokonalý.
    

Re: Myslí, že se na to díváte špatně - dgx (web)
(27.02.2004 18:18:44)

velice se mi líbí Vaše uvažování, takové bych očekával od špičkového managera. Bez ironie.
    

Re: Myslí, že se na to díváte špatně - Fragille (web)
(27.02.2004 22:53:39)

Chachá, asi právě proto se nikdy nestanu manažerem, vůbec žádným, natož špičkovým.
    


 - Shan (web)
(27.02.2004 10:49:55)

Jsem zcela unesen novou strategií T-Mobile! Začali asi tím, že tady sedím a nemám signál a to jsem se ani nesnažil před ním schovat! Takže se asi TMO zeptám, jestli to tedy je o komunikaci mobilem nebo o čem? A jsem zvědav, co mi vykomunikují. A taky by mě zajímalo, co jsem já vlastně za generaci, když mi je 35? Jsem snad já S, D nebo třeba VSDH (vrať se do hrobu!)? Ono je to dnes tak krásné být tím adolescentem, všichni jim jen nadbíhají...
    


Vážný dotaz. - Vesničan (web)
(27.02.2004 11:49:32)

Přátelé, prosím vás, jsem již starší člověk; proto se obracím na vás, mladší generaci, která má jistě ještě přehled o studijních oborech. Kde se to dá studovat? Absolventem jaké fakulty musí člověk být, aby jeho kvalifikací bylo "Pracovník marketingové komunikace"? Letos už to nestihnu, ale příští rok bych si totiž rád podal přihlášku ke kombinovanému, popř. k distančnímu studiu. A myslím, že čas do podání přihlášky bych rád využil k navštěvování (pochopitelně načerno)přednášek a seminářů z hlavního předmětu. Zná-li někdo navíc jméno vedoucího katedry, či asistentů, přednášejících a zkoušejících, budu neskonale vděčen za poskytnutí kontaktu na ně.
Děkuji za pomoc.
    

Re: Vážný dotaz. - Válečná reportérka (web)
(27.02.2004 12:22:06)

Vesničane, obávám se, že marketingová komunikace se studovat nedá. Je to něco jako boží dar. Buď to v sobě máš, nebo nemáš.Důkazem tohoto mého tvzení je ředitel naší firmy. Před pár lety se ještě vyjadřoval jako normální člověk, ovšem nedávno mě roplakal těmito slovy: "V tomto bodě budeme muset požádat o saport firmu XY, nepodařilo se mi vylobovat příznivý tajm a cítím zde úzké místo. Ovšem v bodě druhém se tajm vykomunikovat podařilo a proto zde vnímám jisté časové érbegy." Vím jistě, že "u ředitele to nebylo o distančním studiju, spíš se snaží vykomunikovatsi tu kůlkomunikaci".
    

Re: Vážný dotaz. - Vesničan (web)
(27.02.2004 12:55:14)

Jedná-li se o boží dar, jsem rád, že i v tomto bodě ke mně byl Bůh skoupý.
    


 - moussa (web)
(27.02.2004 13:11:57)

třeba se pokouší nám sdělit nějaké poselství z kosmu nebo tak něco, něco co pochopí přespříští generace. Mám s T-mobil smlouvu a musím říct, že takových lidí je tam zjevně víc!
    

Re: - dgx (web)
(27.02.2004 18:22:19)

{smile} Jo, a rozumějí mu zatím jen Vesmírní lidé {smile}

Včera jsem si koupil od Justa 'Slovník floskulí', třetinu jsem přečetl ještě cestou trolejbusem domů, no dokážete asi představit, jak na člověka, který je ještě plný dojmů z této kniky, musí takový rozhovor zapůsobit!

Je to BOMBA! {big grin}
    

Re: - Arthur Dent (web)
(27.02.2004 18:49:29)

Tuhle? [blog.maly.cz/pnc767.html] {big grin}
    

Re: - dgx (web)
(28.02.2004 09:08:20)

presne tu, a hlavne kvuli tomuto [blog.maly.cz/pnc767.html] clanku {smile}
    
HotLinks
Zpět na článek