.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

17.06.2003



Tento pořad vypovídá o mnohém.
Téměř vždy, když se ocitnu v dostatečně velkém davu lidí, zaslechnu časem jak se někdo začne bavit o tomto pořadu. Další se přidá a napodobuje jakési vtipné gagy, které v tomto pořadu viděl.
Pokud jsem se ocitl mimo domov s dostatečně velkou skupinou lidí a v pondělí večer byla k dispozici televize, mnoho z nich se nemohlo dočkat jakési večerní hodiny, kdy tato show začne.
I nedalo mi to a v rámci končení s mým ufounstvím jsem se toto pondělí odhodlal a také se podíval o co jde.
Nejprve jsem se ale samozřejmě připravil teoreticky. Podívejme se, co o tomto pořadu píše TV N@va na svých stránkách:
Bláznivá parodie televizních pořadů TV NOVA aneb pokus o pirátské vysílání plné černého humoru, sarkasmu a sebeironie.
Protagonisté vytlačili ze židlí moderátory zpravodajství i reportéry publicistiky. Z hvězdných výšin sesadili hrdiny zábavných programů, oblíbených telenovel a obsadili i relaci o počasí. Pustili se dokonce i do vysílání pořadu, vyhrazeného jen řediteli TV NOVA. Paralelní pirátské vysílání Novy, které to myslí smrtelně vážně, a proto je ohromně k smíchu.

A v 22:20 to vypuklo. Znělka. Během znělky upozornění že televizi posedl ďábel a že mám vykonat jakési rituální omytí TV přijímače, jinak že uvidím pěknou hovadinu. Pozdě jsem pochopil, že šlo o dobře míněnou radu. Záběr do studia, zřejmě parodie na zprávy. V křesle seděly jakési dvě kreatury. Větší a tlustší kreatura byla namaskovaná za ženu (velkou a tlustou), menší nestvůrka zřejmě namaskovaná nebyla. Okamžitě se ta dvě monstra začala navzájem urážet a ponižovat. Pak přišly na to (ty zrůdičky, kreatury), že mají rády plyš. Následovalo pět minut slovních hříček — mimochodem dosti slabých slovních hříček — na téma plyš, jsem plyšatý (plešatý), zeleninu napadla plýšeň (rozuměj plíseň) apod. Když po nekonečné době repertoár dosti ubohých srandiček vyčerpaly (pořád píšu ne o komentátorech, ale o kreaturách, proto tvrdé y na konci) repertoár plyšových slov, přišly sportovní zprávy. Tedy zřejmě parodie. Na obrazovce se objevil nápis Sportovní encykloprdie — k popukání. Po nějakých blábolech vypukla parodie na investigativní žurnalistiku — reportáž, že se mimopražským řidičům bude při vjezdu do Prahy měřit IQ, aby tam neblokovali dopravu žádní idioti. Nesmírně humorné a hlavně nesmírně trapné a slabé.
Pak přišla jakási pozvánka do divadla — herec zastřelil hartusivou herečku s titulkem „Zkrocení zlé ženy”. Obzvlášť humorné.
Následovala rasistická kulturní vložka, kdy se jedna z kreatur namaskovala za černocha, blábolila úplné nesmysly a pak se objevil slogan AAA Adauto Praha. Adauto je fotbalista černé pleti hrající za Slavii, aby byli nesportovci v obraze. To jsem si myslel, že nic debilnějšího, sprostšího a ubožejšího už neuvidím. Omyl. Přišla parodie na reklamu na pivo, kde herec převlečený za Josefa Jungmanna, známého národního buditele, předvádí krásu českého jazyka velebením piva. Ovšem v této parodii velebili pivo výrazy jako „to se po něm vožerem”, „zase se poblijem, jako vždycky” a podobně. Prostě záchodový humor V. cenové skupiny.
Pak přišla jakási „Rodina Kopečkovic”, ve stejně trapném duchu.
Na závěr zase parodie na zprávy.
Tedy abych to zhodnotil. Během celého pořadu jsem viděl vlastně stále to samé. Ponižování, urážení, vulgarity, ubohost, omílání toho samého pořád do kola.
Tak mě napadlo, kdo se na tento pořad, který má mimochodem značnou sledovanost, dívá. A přišel jsem na to.
Zde byl původně poněkud přehnaný komentář k divákům tohoto pořadu. Uvědomil jsem si však, že bych mohl někoho zbytečně urazit. Na hodnocení pořadu to však z mého pohledu nic nemění.
Na Tele tele se dívají chudáci, jejichž duševní potenciál na nic víc nestačí. Kteří nemají zapotřebí zapnout mozek. Zlomyslní hajzlíci, kteří se radují z urážení a ponižování druhých. Prostě chamraď.
Pokud se na Tele tele díváte, nechte si to pro sebe. Jinak budete za voly (dámy za krávy, abych někoho neurazil a nevynechal).
Pokud se nedíváte, tak jste vyrovnaní a v podstatě spokojení lidé, se kterými se rád potkám.

Tento pořad považuji opravdu za ubohý, i přes diskusi s několika lidmi, na jejichž názor dám a kteří mě přesvědčovali o něčem trochu jiném.
A srovnávat Tele tele s Českou sodou? To si snad děláte legraci. Tele tele nesahá České sodě, blahé paměti, ani po kotníky.


Zadal White Dog, 17.06.2003 0:46:44, 14 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/248

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Tady chamraď - George K. (web)

Chtěl jsem se veřejně přihlásit k tomu, že se na TELE TELE se dívám, byť ne pravidelně. Jsou slabší a jsou lepší díly (pravda, zrovna tenhle za moc nestál), ale upřímně přiznávám, že v minulosti jsem se i kolikrát zasmál (třeba když Carda předváděl Kotvalda a Mumuland).
Nějak mi ovšem uniká, proč bych měl být chudák...?
    


 - pixy

Škoda, narazil jsi zrovna náhodou na jeden z blbějších dílů. Ano, jsem ten vůl, co TeleTele taky občas sleduje (vedle M*A*S*H jako jediný pořad na Nově) a nechci si to nechat pro sebe.

Jak bych to řekl... Genzer a Suchánek nezapřou jistou inteligenci (i když dělají co můžou), a Žilková a především Carda jsou herci par excellence. Někdy je až očividné, jak byl dobrý vtip trapně přitesán pro tupého Nováka a čas od času zůstane někde vystrkovat růžky inteligentní nápad - musí ale být dobře schovaný, jinak by to asi neprošlo přes nováckou režii... Já měl zase možná kliku, že jsem kdysi napoprvé natrefil na jeden z těch lepších dílů TeleTele, protože od té doby na to koukám docela často. Jsou díly blbé, jsou díly lepší, jsou díly výjimečné.

Taky se potřebuju občas pobavit, a u těch výjimečných pokračování TeleTele až slzím smíchy (ten včerejší byl ovšem spíš k pláči). A hlavně už si za tu dobu dokážu odmyslet ty novácké pitomoučké omáčky kolem a najdu si v tom jen ten prapůvodní vtip, jak ho autor patrně vymyslel. A někdy stojí za to (to, co z toho nakonec udělají/musí udělat, je jiná, smutnější písnička). TeleTele není žádný fenomén (i když, z hlediska samotné Novy možná ano) - je to jen průměrný zábavní pořad, který ale dělají inteligentní autoři a opravdu výborní herci (Carda prostě umí) pro blbé. To samo o sobě je prča. A sem tam v něm taky zůstane něco opravdu dobrého a pro to mi na to stojí za to koukat. Ovšem: dobrého pomálu - chce to trpělivost vůči té většině blbého kolem.

Tož se měj,
zdraví tě nevyrovnaný a v podstatě nespokojený Pixy, co je teď za vola a s nímž už se teď rád nepotkáš{wink}
    

Re: - Comanche.cz

Já bych autory nepodezíral z třeskuté inteligence. Oni "jen" umějí skvěle karikovat.

Když mají téma (např. TV pořady), tak se mi to líbí. Pokud ale karikují sami sebe (zpravodajství atp), tak je to jaksi křečovité. Možná je to také tím, že čím dál častěji užívají fekální humor.

Kdysi jsem četl rozhovor se Suchánkem v Reflexu, kde uvádí, že se snaží dotáhnout trapnost do extrému. Já myslím, že se mu to daří.
    


Re: - Arthur Dent (web)

Tentokrát se musím postavit proti svému "stájovému kolegovi" a souhlasit s diskutujícími. Tele Tele rád sleduji, uznávám, že na Českou Sodu nemá a stejně tak vím, že na jeden dobrý díl připadají tři průměrné a jeden vyloženě blbý. Ale mezi ostatní nováckou zábavou vyniká svou inteligencí {smile}

Taky mi vadí, že jsou vtipy doslovné. Někdy bývají závěrečné titulky lepší než celý pořad ("Dobrý den, pane Slováčku. Já jsem chytil žížalu - Moh bych mluvit s vaší ženou?")

Takže - na TeleTele se dívám a pro sebe si to nenechávám!
    


 - nonsense

Hm... jestliže vyjdu z toho, že na Tele tele se divají chudáci, hajzlíci, chamraď... a White Dog sledoval Tele tele... plyne mi z toho že... ale to přeci ne-jak mě to mohlo napadnout? já kráva... ,)
    


Nemám televizi - Alraune (web)

takže z celého Tele tele jsem viděla jen zlomek kdesi v hospodě a to přes rameno, ale to imho není podstatné. Zdá se mi totiž nepravděpodobné, že by morální kvality člověk zrcadlilo shlédnutí čehokoli ... Zkrátka, ono Teletele z nikoho nevygeneruje {big grin}) pokud už pro to nemá předpoklady.
    


Chtěl jsem se vyjádřit tady, - Arthur Dent (web)

ale nakonec z toho byl samostatný článek: http://blog.maly.cz/pnc251.html
    

Re: Chtěl jsem se vyjádřit tady, - George K. (web)

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /usr/local/www/data/malycz/www/blog/index.php on line 407

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /usr/local/www/data/malycz/www/blog/index.php on line 630

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /usr/local/www/data/malycz/www/blog/index.php on line 655

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /usr/local/www/data/malycz/www/blog/include/recenze.php on line 7

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /usr/local/www/data/malycz/www/blog/include/anketa.php on line 9


Moc hezká reakce, jsem stejného názoru.
    

Re: Chtěl jsem se vyjádřit tady, - Arthur Dent (web)

Chyba v URL, omlouvam se za ni, uz je to OK.
    

Re: Chtěl jsem se vyjádřit tady, - Arthur Dent (web)

Nebo neni??? http://blog.maly.cz/pnc251.html
    


Vůl děkuje - Lada Rejpal (web)

Velmi děkuji za vysvětlení pojmů plyšatý a plýšen, málem jsem je nepochopil. Tele Tele se s Ceskou sodou neda skutecne srovnavat, protoze styl humoru autoru je od ceske sody uplne od zakladu odlisny.
Co se vcerejsiho dilu tyce, patril spis k tem velmi slabym, me zaujala jenom reklama na pivo a zizala {smile}.Byvaji ale i povedenejsi.

Uprimne, nemam rad jakousi intelektualskou povysenost, ktera zrovna z vaseho clanku cisi a to velmi.
    


 - Tereza

Tele Tele je skvělý a kdo říká něco jinýho nemá žádný smysl pro humor. Když si máme nechávat pro sebe že sledujeme Tele tele tak proč si i ty pro sebe nenecháš že ho nesleduješ a že se ti prostě nelíbí. Nikdo tě snad nenutí se na to dívat. Mně se taky plno pořadů nelíbí a nedělám z toho vědu ale protože Tele tele mám fakt ráda tak sem prostě musela zareagovat na tenhle stupidní článek. To ty seš tady ten blbec!!!!Ne my co se na tele tele díváme.
    


 - Lena (web)

Samozrejme mas na kritiku pravo, ale ted jsi mi pripomnel jednu rodinnou scenu. Kdyz bych bracha malej a rek, ze nesnasi Gotta, babicka ho chytla za ruku a do voci mu vostre vmetla, aby to nikde nerikal, jinak si lidi budou myslet, ze je hloupej! To je, co? Ahoj babi
    


dneska uz se da v televizi prodat vse - IP:212.11.115.119 (web)

Teletele je nejstrasnejsi porad, je to trapne a nema to napad,myslela jsem ze po saradach, senilnich slintech a megashows na Nove uz nemuze prijit nic horsiho, kdyby tam Gena obcas nehodil tim svojim spekem..., ale nic, at vam psenka kvete umelci urcite Vam nevadi ta ostuda tak hlavne at se kouri z hlavne, kazdej se musi nejak zivit
    
HotLinks
Zpět na článek

Hodnocení:

pulbod
Bída, děs, utrpení, svrab a neštovice...