.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

17.06.2003



Můj stájový kolega, převážně neškodný White Dog, se dnes celkem zostra obul do Tele Tele. A já s ním nesouhlasím!

Vím, že Tele Tele není klenot českého humoru. Vadí mi jeho doslovné vtipy. A také vím, že není každý den posvícení, takže na jeden dobrý díl připadá několik průměrných. Ale není se čemu divit — psát týden co týden nový díl, to je úctyhodný výkon. Ovšem od dob České Sody se na obrazovkách žádný takový pořad neobjevuje, takže přesně podle pořekadla „jednooký mezi slepými králem” je Tele Tele asi špička současné původní české televizní zábavy.

A teď k White Dogovi. Jak sám přiznává, na televizi se dívá minimálně. Je to jeho rozhodnutí a proti tomu nelze nic namítat. Ovšem mohu mít (a také budu mít, jak uvidíte) hodně námitek proti jeho kritice Tele Tele. Tento pořad viděl jednou. (Ponechme stranou, že to byl zrovna slabší díl.) Jak přiznává, jinou zábavu v TV nesleduje. Má právo napsat, že to, co viděl, se mu nelíbí, má právo to strhat a sepsout, zdeptat a zatratit, ovšem NEMÁ právo na základě jediného pozorování dělat úsudky o divácích — typu (cituji):
Na Tele tele se dívají chudáci, jejichž duševní potenciál na nic víc nestačí. (...) Prostě chamraď.
Je to jako by viděl kousíček tenisu (jeden stojí, předkloněn, tluče míčkem o sebe, druhý ho pozoruje, mezi nimi je síť a na to se koukají diváci) a na základě toho napsal brilantní filipiku proti tenisu. Jak je to zábava pro debily, protože jen debil může koukat na něco takovýho atd.

White Dogu, přestřelil jsi. Kdyby tvá kritika zůstala bez posledních tří odstavečků, byla by výborná. Viděl jsem to, nelíbilo se mi to, nechápu co na tom máte. Tečka. Ovšem označit ty, kdo se na to dívají, šmahem za intelektuální nedochůdčata a chamraď... Dopouštíš se „generalizace primitivů” — Koukáš na Tele Tele? Tak jsi idiot a nemám si s tebou co říct.
Být tebou, zmírnil bych to hodnocení. Mohl by sis pošramotit svoje renomé a lidé by si tě mohli zařadit do škatulky „ten, co píše zasvěceně o válce, kterou viděl deset minut z okna letadla!”


Zadal Arthur Dent, 17.06.2003 10:29:16, 3 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/251

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

OK, ale - White dog (web)

No co říci, vystihl si to. Napadání skupiny lidí jsem si mohl odpustit. Měnit příspěvek už ale nebudu.
A tento pořad jsem viděl asi potřetí, naposledy před rokem, a nevzpomínám si že by ten díl (před rokem) byl lepší.
    

Re: OK, ale - HUB (web)

hmm docela pěkné vyměňování názorů... White Dog ale udělal zbytečný poprask {smile} ale přece ho nebudeme soudit kvůli jedinnému článku.. BTW: Kdo to vymyslel ?? "Bída, děs, utrpení, svrab a neštovice... "
    

Re: OK, ale - White dog (web)

Přiznám se, "Bída, děs, utrpení, svrab a neštovice... " je nápad Arthura {big grin}
    
HotLinks
Zpět na článek