.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

22.08.2003



Je několik (asi patnáct) českých bloggerů které mám rád (a jednu bloggerku přímo miluju{big grin}). Ostatní mi nevadí, občas si je přečtu, občas okomentuju, občas oni mne, a jinak udržujeme zdvořilý nezájem jeden o druhého. S jednou výjimkou.

Nezlobte se, ale jeho jméno neuvedu. Toho člověka osobně neznám a nerad bych mu křivdil, třeba je to okouzlující milý člověk. Ale já s ním nemám po internetu dobrou zkušenost.

To že máme odlišné názory na EU a na marketing ponechme stranou. Se spoustou lidí mohu mít odlišné názory a přitom mezi námi zůstane určitý respekt a náklonnost sui generis. U něho je to trošku jiné.

Když jsem začal psát Bloguje.cz, diskutovali jsme na mailových fórech o tom, jak by se ta služba měla jmenovat. V té době jsem uvažoval nad doménami blogy.cz nebo weblogy.cz. Jaké bylo mé překvapení, když jsem chtěl jednu z těchto domén zaregistrovat a obě už byly obsazené. Nemusím snad dodávat, že právě výše nejmenovaným bloggerem.

Napsal jsem mu, že bychom o jednu z nich měli zájem, takže pokud by snad jednu z nich nepotřeboval... A jeho odpověď mne překvapila. Psal něco v tom smyslu, že jsme pořád vykřikovali v konferencích jaké domény chceme, tak si je zaregistroval. A že nám tedy jednu přenechá...

Zarazilo mne jeho chování — on tedy vidí v konferenci, že bychom měli zájem o doménu, tak hupky dupky nakluše na NIC a zaregistruje si ji.

Nepředpokládám, že počítal s tím, že bych mu za milostivé přenechání domény něco platil. Ale ani nevěřím tomu, že si doménu obsadil proto, aby nám ji nevyfoukl někdo jiný... V tom případě by přeci poslal mail: „Helejte, zaregistroval jsem ty domény co chcete, aby je někdo neobsadil, až je budete chtít, ozvěte se...”

Včera jsem se bavil po ICQ s řetězkou a tuhle historku jsem jí vyprávěl. A ona mi řekla, že se jí stalo totéž, že si doménu, kterou ona chtěla, zaregistroval taky někdo jiný. A ejhle — byl to ten samý člověk! Ona mu naivně po ICQ prozradila, že by o tu dotyčnou .com doménu měla zájem a on nelenil a obsadil ji. Alespoň mně to takhle řetězka popsala. Že prý ho nežádala, aby to udělal za ní, on to prostě udělal a pak ji tu doménu nabídnul, že ji přenechá...

Neznám jeho pohnutky a jeho chování nerozumím.

Ale za to všechno dohromady ho nemám rád.


Update: Dotyčný se mi ozval na ICQ a napsal mi, že věci se mají jinak než jsem byl informován. Napsal že jsem ho urazil, protože jeho pohnutky byly čisté a on chtěl pomoci. Budiž. Můžeme ještě diskutovat o formě pomoci, která podle mne není zcela šťastná, naopak vypadá na první pohled docela podezřele, ale nechme to být.
Takže — Davide, omlouvám se za to, že jsem Ti podsunul nekalé úmysly.

PS: Než mne začnete ukřižovávat, přečtěte si WhiteDogovu úvahu o pomáhání.


Zadal Arthur Dent, 22.08.2003 11:03:43, 41 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/376

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Jiří Bureš (web)

Vladana Ex bloguje {smile}?
    

Re: - Arthur Dent (web)

Vladana po tom skočila, když ten dotyčný nezaplatil...
    

Re: - David Bureš (web)

nechtel jsem aby po tom skocil nejaky spekulant, kdyz jsi to rozebiral verejne v konferencich
kdyz jsi neprojevil zajem o prevedeni (viz komentar niz) tak jsem ji pustil
no jo, zadobrotu na zebrotu
    


ze by to byl tygr? - David Bureš (web)

ale no tak ...
nabidl jsem ti, ze ti kteroukoliv z tech domen prenecham. rekls, ze si rozmyslis kterou chces a uz ses neozval
a u retezky to bylo tak jinak, te jsem nabidl, ze ji tu domenu koupim. rekla mi, ze ma zajem o reteska.com, tak jsem se ji zeptal jestli pujde do ni neboi do te druhe, ze se mi taky libi, vybrala si retezku a ja si koupil tu druhou
    

Re: ze by to byl tygr? - David Bureš (web)

tak se musim opravit (sled udalosti dohledan v icq), tu domenu jsem koupil asi driv nez byla retezka uplne rozhodnuta, ale nabidl jsem, ze ji retezce dam zadarmo

"pokud ji chces tak ti ji dam, pokud ne tak si ji necham porotoze se mi libi
ale klidne si kup retezku (.com), budes to mit vic osobni a zastresis tim vic stranek"

odpoved:
"ja jen ze pujdu zaplatit tu retezku tak by hrnek (.com, domena o kteru tu jde) byl k nicemu" - tohle je primo jeji odpoved v navaznosti na moji nabidku ze ji tu domenu koupim
    

Re: ze by to byl tygr? - David Bureš (web)

je ja si tu povidam sam se s sebou {smile}
    

Re: ze by to byl tygr? - David Bureš (web)

davide, tohles teda pos ... domenovy spekulant a jeste zakuklena Vladana ...
    


Re: ze by to byl tygr? - Arthur Dent (web)

A psal jsem snad něco jiného?
"Že prý ho nežádala, aby to udělal za ní, on to prostě udělal a pak ji tu doménu nabídnul, že ji přenechá..."
    

Re: ze by to byl tygr? - David Bureš (web)

to vse prameni ze zkusenosti
nezpochybnil bych nikdy pravo cloveka, ktery tuto domenu navrhl na to, aby ji ziskal, ale pokud ji nechce a mezitim o volne a pekne domene vyklada nekde jinde (po konferencich, icq, vsude) tak je tu riziko domenovych spekulantu. v tom pripade mam-li o tuto domenu zajem tak ji zaregistruji a v pripade, ze ten kdo ji vvymyslel o ni pozada, bezuplatne ji na nej prevedu. retezce jsem dokonce navrhl, ze ten poplatek za ni zaplatim, takze kdyby mela zajem mohla mit domenu zadarmo. nechtela, proto nechapu proc najednou pres tebe do sveta vytrubuje, ze jsem ji ukradl domenu, kdyz to neodpovida realite
    

Re: ze by to byl tygr? - Arthur Dent (web)

Nic takového nenapsala. Napsala jen, že se zmínila o doméně, Ty sis ji zaregistroval a pak jsi jí tu doménu nabídnul, že jí ji dáš. Nic víc, nic míň. Nic víc a nic míň jsem ani nenapsal.
    

Re: ze by to byl tygr? - David Bureš (web)

nic neni tak cernobile, z icq:
retezka: hrnicek.wz.cz treba
ja: nebo si porid nejakou domenu neco.com stoji to 350 rocne
ja: hrnek.com je volny {smile} chces ji?
    


nechce se ti verit? - David Bureš (web)

ze bych to zaregistroval proto aby vam to nekdo nevyfoukl? a to, ze ti propaguju bloguje, kudy chodim (naprikllad i v emailovem podpisu) za to jsem taky neco chtel?
covece nevidis si do pusy ...
    


Podpásovka - Global.asa Wenca (web)

Arthure, není to tak dávno, co Jirka Kouba ostře kritizoval Marka Prokopa a bylo mu, pokud se správně pamatuji, dost vytýkáno že Marka Prokopa na svou kritiku neupozornil.
Ty jsi Davida na svůj spot neupozornil, což jsi IMHO měl, i když jsi ho přímo nejmenoval. Nějak nechápu o co Ti vlastně jde. Stylem televize N@va vykřikuješ, že se mezi námi bloggery pohybuje zavylý záškodník, jehož jméno nám nesdělíš. BTW - Měls u psaní spotu taky tak vykulené oči jako mívá Jan Tuna?
Píšeš "neznám jeho pohnutky a jeho chování nerozumím." Totéž mohu tvrdit já o tomhle Tvém spotu. Buď si to sakra vyříkejte přes mail, nebo když už to vytahuješ veřejně, napiš konkrétní jméno a dotyčného upozorni. Takovéhle plácnutí do vody je s prominutím na hovno, pokud to ovšem není experiment s návštěvností. Tomu ale nevěřím, takže s barvou ven: "O co Ti tedy vlastně jde?"
    

Re: Podpásovka - Arthur Dent (web)

Updatnul jsem. Nema smysl se o tom dohadovat.

Bohuzel David Bures chtel pomoci takovym zpusobem, ze jsem to necetl jako pomoc, naopak cetl jsem to jako podraz... Pomoc, ktera musi byt nasledne vysvetlovana, je s prominutim taky na hovno.
    

Re: Podpásovka - Global.asa Wenca (web)

Nejsem Daviduv advokat, to si vyridte mezi sebou (a Reteskou). Me trochu (no, rekneme trochu vic) tenhle Tvuj spot svym "investigativnim" stylem nadzvedl, proto ta reakce.
    


Re: Podpásovka - David Bureš (web)

jaky podraz? chtel jsi domenu, kterou jsem mel a ja ti ji nabidl (zadarmo)

vysvetlovana? proc chces vubec rozebirat a vysvetlovat moje pohnutky? jaky je k tomu duvod? cim jsem ti uskodil, ze mas potrebu rozebirat moje pohnutky?
kde konkretne vidis podraz? v tvem pripade, retetku nech stranou, ta at se vyjadri ke svym pomluvam sama
    

Re: Podpásovka - Arthur Dent (web)

Stejně jako se Wenca pohoršuje nad tím, že jsem Tě neupozornil na tento spot, stejně tak se i já pohoršuju nad tím, žes nenapsal hned "Hele, zaregistroval jsem ty domény, aby je někdo nevyfouk, až je budete chtít, dejte mi vědět."

A právě tahle drobnost Tě v mých očích posunula od "pomoci" ke "snaze vydělat".
    

Re: Podpásovka - David Bureš (web)

a potvrdil jsme to tim, ze jsem ti je chtel zadarmo prenechat
    

Re: Podpásovka - Arthur Dent (web)

Nikde jsi nepsal že je přenecháš zadarmo. Pokud si dobře vzpomínám, mail zněl "Ozvěte se kterou chcete..."
    

Re: Podpásovka - David Bureš (web)

a psal jsem snad nekde, ze za to chci penize?
    


Re: Podpásovka - Stumpy

And what if there is something that A. Dent feels he needs to sort out with D. Bures and decided not to vent his feelings out in such a public manner? Would not that be a more constructive and effective approach than the one taken here? IMHO it could possibly have been done in another manner that could have led to a win/win situation for both parties. Unfortunately I only see a lose/lose situation arising here.
    

Re: Podpásovka - Arthur Dent (web)

Nechtěl jsem to tahat do osobní roviny, proto jsem důsledně nejmenoval. Dokud se David neozval, mohlo to zůstat jen mezi námi, věděl to pouze on a já.

Cítil potřebu upozornit na to, že on je tím bloggerem kterého moc nemusím, udělal to, stalo se...
    

Re: Podpásovka - Stumpy

OK. Fair enough... But why decide to take it out in this manner using this open and public medium? (Even although in the beginning the matter was shrouded in some anonymity)
    

Re: Podpásovka - Stumpy

None the less -- my opinion is as such http://www.websky.cz/CommentList.aspx?time=144651&day=20030822#comments and will not differ.
    

Re: Podpásovka - Arthur Dent (web)

Naposledy:

Seděl jsem a pročítal jsem si oblíbené blogy. Nakonec jsem začal přemýšlet, kteří bloggeři jsou mí nejoblíbenější a proč... A pak jsem přemýšlel i nad tím, kteří mi nesedí. A napadl mne jen jediný. Tak jsem o tom napsal a napsal jsem i proč - protože se mi nelíbilo jeho chování, a toto chování jsem popsal.

Je to weblog a takový článek je v něm IMHO zcela regulérní. Být to noviny, regulérní nebude. Ale noviny to nejsou.

A protože (a teď se opakuju) jsem to nechtěl tahat do osobní roviny, nejmenoval jsem.

Tedy: Někdo mi je nesympatický. S tím se toho moc nenadělá. Napíšu o tom a zdůvodním to. Je na tom něco tak špatného?
    

Re: Podpásovka - Stumpy

I understand what you are saying. I understand that you did not wish to lay it down on a personal basis. I understand that everyone has people they like, people they get along with just fine when seen once a year and people that you would be happiest if you never saw them ever again.
But that still does not mean that it may go down well with the public at large when that said person publicates a -like very much/get along with/hate list- even with the attempt of covering the true identities of persons in said list.
I do like honesty and believe that it is certainly the best way to get through life. But then there are also more tactful and diplomatical methods of being honest. Methods such as telling those people on the (unpublished)list whom it may concern in a negative manner eye2eye or face2face. But not in this open, public manner since even through all good intentions those people blacklisted could react in a way that could backfire and unnecessarily escalate an uncomfortable situation. (As seems is the case here)

(Prosim omluvte mi ze pisu anglicky ale protoze je to moje matersky jazyk jde mi to lip se takto vyadrit. Dik) {smile}
    

Re: Podpásovka - Stumpy

Umm... was my prior comment too long or too complicated to warrant a reply?
    

Re: Podpásovka - Arthur Dent (web)

Pardon... Varil jsem veceri a nebyl jsem tu...

Hlavne to uz nechci pitvat. Myslim si, ze na svem blogu mam pravo zverejnit to, ze mi je nekdo nesympaticky, i kdyby byl duvodem jeho velky nos (kuprikladu).
Chtel jsem byt taktni a zamlcet o koho jde, pouze napsat duvody proc... Bohuzel, nepovedlo se, vznikla z toho afera. Je mi to lito a nesouhlasim s tim, nebudu to tedy nadale rozebirat. Neberte to jako ze mam neco proti Vam osobne, jen uz proste na tuto "aferku" nehodlam odpovidat...
    

Re: Podpásovka - IP:62.245.106.63

I respect that. I respect that you have the right to speek freely and freedom of speech is to be cherished (but not overdone). I respect that U can basically write what U wish on your own blog. Just that one could think about the possible repurcussions from doing so.

I like the change of heading and that also changes the tone of the whole matter somewhat. I am not here for a flamewar or anything similar. I was simply expressing my opinion to the subject at hand. I respect your wish to no longer draw this out.

I hope your dinner was tasy. Mine sure was. :o)
Happy weekend :o)
    

Re: Podpásovka - Stumpy

Oops! I forgot my nick so my IP was shown... hehe.
Hack! :p
    


 - Filip Rožánek (web)

A kam se poděla noblesa?
    

Re: - Arthur Dent (web)

Nejmenoval jsem, když jsem byl upozorněn na to, že jsem byl nepravdivě informován, omluvil jsem se.

Říct: "Nemám dotyčného rád za to, co dělá či spíš jakou formou to dělá, i když jeho pohnutky neznám" mi připadá jako docela slušné.

Nepochopil jsem jeho pomoc jako pomoc, omluvil jsem se za to.

Připadá Ti to ne-noblesní?
    

Re: - Stumpy

Um... A kde je ta omluva?
Zase na druhe strane jsem tak trochu slepej a muze se stat ze jsem to prehlidnul. Pokud jsem to prehlidnul tak se omlouvam.
    

Re: - Arthur Dent (web)

Oči výš a ještě výš... a tam to je tučně:
Davide, omlouvám se za to, že jsem Ti podsunul nekalé úmysly.
    

Re: - Stumpy

Yep... Rikal jsem to. Jsem slepej. {sad} Omlouvam se A. Dentovy :o)
    


ŘETĚZČINO VYJÁDŘENÍ - řetězka (web)

moji reakci najdete na http://www.bloguje.cz/blogy/reteska/5425_item.php a doufám že už se to nebude dál řešit, je to nuda!
    


matematika.cz - Pavel (web)

Ano, jednou jsem si vsiml, ze domena matematika.cz je volna. Zacal jsem vymyslet internetovy matematicky portal. Sehnal jsem ke spolupraci par stredoskolskych ucitelu matematiky a jednoho docenta co uci na MatFyzu... a ejhle - domenu nekdo registroval tyden pred tim, nez jsem se k tomu po pul roce dokopal sam...

Co tim chci rici? Kdyz nekde mluvim o domene, mam ji uz mit registrovanou. Pokud jde o .cz, tak ji nemusim mit zatim zaplacenou, ale jinak...

Druha vec je, jak je to s predanim... ale do toho rypat nebudu, verim, ze slo o nedorozumneni {smile}

btw: matematika.cz je stale mrtva domena, spekulant s ni nic nedela a ani neodepsal na muj email, ve ktere jsem se po ni ptal (asi ho zarazila slova jako "neziskovy" apod... {big grin}
    


Tak ma pri citani napadlo... - Havran (web)

... ze som raz zazil podobnu prihodu s mojim ?kamaratom? (no da sa povedat ze sa respektujeme a nenadavame si a normalne sa bavime {big grin} Zacal som si robit webstranku o Commodore 64 (8bit pocitac)... ?kamarat? si to vsimol a zaregistroval mi domenu www.c64.sk (asi ho viedol k tomu pocit ze si to moze dovolit, bolo to v casoch ked to nebolo pre obycajnu osobu mozne)... Urobil mi presmerovanie z danej domeny na moju stranku... OK fajn. Ale neskor som si webstranku presunul na iny server a prejavil som zaujem o presunutie domeny na dotycny server. ?kamarat? povedal niekolko zamotanych dovodov preco to nejde tak som dalej nenaliehal a urobil som na povodnom umiestneni stranky presmerovanie na nove umiestnenie a zabudol som na to... Proste po zadani www.c64.sk sa objavila moja stranka... Vsetko by bolo ok keby jedneho dna zrazu neprestala domena fungovat... Samozrejme som sa informoval co sa stalo. ?kamarat? odpovedal ze domana bola odregistrovana ja reku ze fajn tak registrujem si ju ja. On odpovedal par nejakych kecov ze treba este cosi kamsi urobit a ze potom ok. Hovorim si fajn, pozrieme na SK-NIC - domena volna - tak som poprosil znameho z NEXTRY nech mi ju zaregistruje. Ok stalo sa vsetko vyzeralo ok - ked len tu kdesi cosi som zrazu chytal email kde ma ?kamarat? nazval telatom ze preco som to registroval ze som mu nejake problemy z odregistrovanim narobil lebo on zabudol kdesi nejake heslo... Skratka bola s toho zaujimava konverzacia emailom ktoru mam stale kdesi odlozenu a skoncilo sa to tak ze sa mi dotycny ospravedlnil. Ja som mu len napisal ze keby bol schopny mi predtym oznamit co mieni s tym robit mohli sme urobit hladky prevod a nemuseli byt okolo toho (prenho) ziadne komplikacie - bolo to vtedy celkom zabavne ked mi volali z SK-NICu ze co s tym a ja ze obrate sa na pana XY a oni reku ze s panom XY sa tazko komunikuje (on sa vobec spraval ako keby pohltal vsetku mudrost sveta aj ked v poslednom case sa sprava vcelku normalnejsie - holt to bude asi vekom - podrastol zmudrel {smile} Asi tolko v mojom siahodlhom prispevku {smile} Naozaj cesta do pekla je vydlazdena dobrymi umyslami...
    


hm - rony (web)

hm, povodne som si myslel, ze aDent slapol trosku vedla, ked to rozviril a myslel som si, ze tymto spotom len vyvola roztrzku a my sa len budeme pozerat na osobny spor dvoch ludi.

Nakoniec si myslim, ze obaja dospeli k nazoru, ze emocie prenasat na web je k nicomu a teraz si myslim, ze sa situacia skor vysvetlila a celkovo to pomohlo {wink}

(uff, jak ja nemam rad ostre hadky na webe)
    


Zkušenosti - Kaspar (web)

s onou Vladanou mam úplně stejné. Dokonce mi bylo tvrzeno, že na doménu, o kterou jsem zájem, má již horkého zájemce. Když ho ale přeplatím (7.000), bude doména moje. Sepsal jsem speciální žádost, řádně zaplatil ... a doména mi spadla do klína...
    

Re: Zkušenosti - Trillian (web)

ona Vladana se tím IMHO živí :o) ale zanedlouho bude mít po parádě...
    
HotLinks
Zpět na článek