.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

11.01.2004



Tak jsem našel inzerát. Pracovní. Že někde hledají posilu týmu. Do firmy, která má zvuk, je to společnost zahraniční, s tradicí a perspektivou atakdále...

Místo to bylo (a stále je) zajímavé, aspoň pro mě. Všech deset požadavků splňuji, je to práce, která se až tak neliší od toho, co jsem dělal doposud.

Že prý mám poslat profesní životopis. A motivační dopis.

CV (to je ten profesní životopis) není problém. Ten napsaný mám, pouze pokud ho někam posílám, tak ho mírně modifikuji podle zaměření firmy, u které se o zaměstnání ucházím.
S motivačním dopisem je to horší. Vím, že takovýto pamflet existuje a občas bývá vyžadován. Nikdy jsem ho ale netvořil.

Protože mám rád teoretickou přípravu, nechal jsem si ten termín vygůglovat. A dostal jsem se na opravdu pozoruhodné stránky . Motivační dopis tady popsaný je. Abych řekl pravdu, nenašel jsem nic převratného, na co bych nepřišel sám. Ale budiž, třeba někdo rady typu „dopis nemá obsahovat gramatické chyby” potřebuje.

Rozhodl jsem se, že se po této stránce trochu porozhlédnu. Našel jsem tam rubriku "jak se stát..." Jak se tedy stát živnostníkem, daňovým poradcem, bankéřem, auditorem nebo dokonce Head Huntrem. A to poslední mě docela lákalo.

Chci být Head Hunter. Lovec hlav — nebo také lovec mozků! Okamžitě jsem se na návod podíval. Už jsem se těšil, jak budu chodit na pracovní obědy s kapitány průmyslu, s bankéři, se špičkovými managery. Jak jim při partičce squashe budu říkat něco jako „měl bych pro vás opravdu zajímavou nabídku, slibte mi, že o tom budete uvažovat” nebo „služební Mercedes je pochopitelně samozřejmostí, ale po zkušební dobu to bude jen éčková řada, eskový dostanete až jak se osvědčíte”.
A nebo obráceně: „měl bych pro vaši banku kvalitního člověka. Požaduje dvěstětisíc měsíčně, služební byt v zajímavé lokalitě, auto s řidičem a hodinky s vodotryskem. Rozmyslete se rychle, je o něho velký zájem...”

A tak jsem četl jak se tím lovcem stát a sen o schůzkách a rozhovorech typu „opci na firemní akcie pochopitelně garantujeme” se rozplýval. Psali tam totiž, že se Head Hunterem může stát téměř každý. Doslova „prakticky kdokoliv”. Čímž pro mě toto povolání ztratilo punc výjimečnosti. Přece se nebudu živit něčím, co může dělat i můj pitomý soudsed nebo kdejaký blbeček.
Na druhou stranu se mi líbilo, že jsou tito lovci hlav dobře placeni. Tak do toho bych zase šel.

Vzhledem k tomu, že jsem ještě na inzerát „Hledáme Head Huntera, nezaškolené zaškolíme” nenašel, zeptám se vás: nesháníte náhodou kvalitní zaměstnance? Já vám je najdu. A kolik za to budu chtít? Přiměřeně... budu drahý, ale kvalitní head hunter.

Potřebuji si jen zjistit, jestli se to dá dělat na živnostenský list. Existuje živnosťák headhunter? Je to živnost volná nebo vázaná? Asi volná, když to může dělat každý.
Existuje na to nějaká rekvalifikace? Výuční list? Maturita z oboru lovení mozků? Nebo dokonce vysoká škola? To asi ne, to by nebylo pro každého.

Rozhodně do toho jdu. Nejprve bych mohl na nějaké zajímavé místo dohodit sám sebe...


Zadal White Dog, 11.01.2004 0:22:22, 3 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/698

Zpět na článek

HotLinks
Reakce na jiných stránkách (TrackBack)
Prevazne neskodny...: Kreslení sympatických zviřátek
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

:-) - zuz (web)

Nelámej si tolik hlavu s motivačním dopisem, je to jen formalita.. Ale s lovením vlastní hlavy to je super nápad {smile} Ono totiž lovení a přetahování těch cizích žádná sranda není a každý to rozhodně dělat nemůže. Už i u nás jsou firmy zaměstnávající "drahé mozky" proti headhunterům vyzbrojeny a pečlivě si je střeží. "Lovit hlavy" mohou podle mě jen špičkoví odborníci z daného oboru s obchodním talentem, komunikačními až diplomatickými schopnostmi a nemající zábrany používat ne úplně košer praktiky v jednání s lidmi. Já bych headhunting dělat nechtěla.
    


jo - mort (web)

tohle preci delal Narozny se Sobotou v "Ja to teda beru sefe" ne? ikdyz tam nelovili managery ale jerabnici {big grin}
    
HotLinks
Zpět na článek