.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

25.01.2004



Díky bouřlivé reakci u jistého článku jsem se dozvěděl opravdu zajímavé věci. Kromě toho, že jsem buzerant, debil, dement HAF atd. (k dohledání v komentářích), tak jsem se také dozvěděl několik zajímavých postřehů od duchovního otce celé té akce. No a při té příležitosti jsem také zjistil jednu smutnou novinku.

Phil Zoo, autor skvělých stripů o ing. Chevalovi, jeho strýci Fritzovi a pavouku Mouchowovi, ve své návštěvní knize napsal jako odpověď na můj komentář:

Akce „Fist Blog” je opravdu můj nápad. Technické provedení diverze nikoli. Taktéž nemám podíl na nějakých komentářích na jiných stránkách. že o tom někdo píše, jsem se dozvěděl až z tvého níže uvedeného příspěvku. Samozřejmě jsem doufal, že kolem toho bude trochu rozruch, když se to podaří. Všiml si vůbec někdo, jaké neuvěřitelné stránky se skrývají ve spodních patrech Toplistu? Stránky neuvěřitelné, co do technického provedení i obsahu — dílem nechtěně komického, dílem kradeného. Je spousta strašných blogů, které někdo po dvou týdnech vzdal. O ty nejde. Fascinující jsou blogy, jejichž autoři vydrží produkovat své kouzlo nechtěného třeba půl roku.


K tomu dodává: Vytáhnout nahoru jeden dementní blog, abych zjistil, kdo a jak bude reagovat, byl můj prvotní cíl. Rozhodně ne třeba zpochybňování kvalit Toplistu. Především mě zajímalo, jak se bloggerům líbí kradení jejich článků méně populárními kolegy a v tomto směru jsem očekával méně vlažnou reakci.

(Je pravda, že snad jediný, kdo se ozval proti kopírování vlastním článkem, byla Arsinoe, několik dalších se ozvalo v komentářích, zbytek byl víc zaražen tím raketovým startem do špičky TopListu a kladli si spíš otázku Jak je možné, že někdo neoriginální a kopírující má takovou návštěvnost? Na druhou stranu je také pravda, že většina bloggerů o svých méně populárních kolezích ani neví.)

To by snad stačilo jako vysvětlení k celé záležitosti okolo Topivka.

Phil Zoo tím defacto znovuotevřel dávnou (no, vždyť je to jen půl roku...) diskusi, jejímž výsledkem byl Last Ten českých weblogů. Ten je ovšem od té doby neaktualizován, stejně jako už málo píše jeho autor, jeden z budoucích předchůdců mnoha, eLKa.

A teď se dostávám k té smutné zprávě. Když jsem kontroloval Last Ten, zjistil jsem, že pravzor všech blblogů, Internetoví weblog, 18.1. tohoto roku zemřel tímto zápisem: Můj blog is death — Končím s blogem,nemám očem psát!kašlu na to.

Čest jeho památce.


Zadal Arthur Dent, 25.01.2004 5:48:05, 2 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/724

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

šnuk nezemřel :) - Marigold (web)
(26.01.2004 13:06:28)

Asi jsi mu Arthure udělal takový skok v návštěvnosti, že Internetoví blok zase žije. Hurrrá, svět má zase smysl!
    

Re: šnuk nezemřel :) - Arthur Dent (web)
(26.01.2004 14:40:31)

Nojo, ale to už nejni vono: "Dnes 25.1 jsem se rozhodl stát se SS v místnosti u Čertíka která je v kategorii Pokec a zábava. Proto dělám tento blog,abych se stal SS. Udělám tu místnost oblíbenou."

Dělat blog, abych se stal esesákem... {smile}
    
HotLinks
Zpět na článek