.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

26.02.2004



Vypadá to trochu nelogicky, ale asi to tak bude. Kdekdo už má mobilů několik. Pár takových lidí znám. Také znám několik takových, kteří mobil nemají. Je vůbec možné bez mobilu přežít?

Tak nejprve k těm lidem, kteří mají mobilů několik. Většinou jde o to, že mají mobil služební a soukromý. Obvykle sebou nosí oba a já to nechápu, mě by dva mobily překážely.

Ovšem jeden kamarád má mobily tři. Soukromý, služební a seznamovací. Číslo na ten poslední dává ženám a dívkám, se kterými se seznamuje kdekoliv, třeba na různých chatech a internetových seznamkách, a jeho jedinou obavou je, aby se k tomuto telefonu nedostala jeho manželka.

Dále znám přesně čtyři dospělé lidi, kteří mobil nemají.

Prvním z nich je zaměstnanec jisté státní instituce, který asi skutečně mobil k ničemu nepotřebuje. Ovšem nebrání se tomu a říká, že až to bude opravdu nutné, tak si ho klidně koupí. Zatím však všechno zvládá i bez mobilního telefonu, a nevypadá, že by nevlastnictvím tohoto přístroje nějak trpěl. Tento člověk totiž také zastává názor, že je zbytečné obklopovat se věcmi, které člověk nepotřebuje.

Druhým z nich je dělník v jisté nejmenované automobilové společnosti. Tento člověk mobilní telefon nemá proto, že (aniž by si to byl ochoten přiznat) si libuje ve stavech, kdy je na tom špatně. Vydělává málo peněz, bydlí v polorozpadlém domě, má těžkou práci a dává na odiv, jak je na tom zle. Na změnu tohoto stavu však asi už nemá dost vitality a energie.

Třetím bezmobilníkem je bývalý spolužák druhého zmiňovaného. Jedná se o vysokoškolsky vzdělaného člověka, jehož podivínství dosáhlo neuvěřitelných hodnot. Je to profesionální pesimista, nezaměstnatelný a nepoužitelný v normálním životě. Mobil nemá mimo jiné proto, že... no prostě předvádí svoji výjimečnost, normálním lidem připadá směšný.

Čtvrtým dospělým, který nemá mobil, je moje babička {smile}

Dnes ráno, když jsem odcházel do práce, jsem zjistil, že jsem si mobilní telefon zapomněl doma. Měl jsem nejprve nutkání se pro něj vrátit, ale pak jsem se rozhodl, že udělám malý experiment. Nebudu ho dnes používat. Schválně jestli to půjde přežít.

Očekávám dnes následující telefonáty:
1) Od personální agentury. Zase pro mě mají nějaké místo za podmínek, které se nedají odmítnout {smile} Jen by mě zajímalo, jak si mě personalistka označila. Tipnul bych si něco jako „komunikativní blonďaté prasátko, ostříhané poněkud nakrátko” {smile}
2) Od milovníků nakreslených stromečků a zvířátek. Celá ta záležitost s nimi se posunula trochu dále, jednou o tom budu muset napsat, pohovory v této společnosti jsou velmi konstruktivní a zábavné a ta firma mi začíná být sympatická.
3) Od jednoho odběratele, kterému jsem včera přivezl plné auto počítačového vybavení. Očekávám, že se ozve s tím, že mu něco nefunguje. Ale má na mě i telefon na „pevnou” linku, takže si s tím nemusím lámat hlavu.
4) Od kamaráda, který bude chtít vědět, jestli dneska můžu někam přijít a zúčastnit se jakéhosi sportovního zápolení.

A to je všechno. Myslím, že dnešek přežiji i bez mobilu. Půjde to, stačí chtít!


Zadal White Dog, 26.02.2004 9:49:57, 14 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/775

Zpět na článek

HotLinks
Reakce na jiných stránkách (TrackBack)
Prevazne neskodny...: Zelená je tráva, fotbal to je hra
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - overdrive (web)
(26.02.2004 10:53:13)

babicka u nas v rodine mela telefon temer jako prvni, kvuli kontrole jestli je v poradku ona i tehdy malinka segra, kterou hlidala. pripadlo mi to prakticke.

Ja osobne mobil mam a mam s nim tuhle zkusenost:

Kdyz jsem kdysi domlouval hrani RPG her, bylo jiste, ze kdyz se v pondeli rekne, vsichni budete v sobotu na te a te chate, tak tam vsichni byli, bez dalsiho reseni.
Dnes kdyz domlouvam takhle pet lidi, musim jim jeste v sobotu rano volat, co a jak. Vetsinu z nich vzbudim, s tim, ze na to zapomeli. {smile}

Moje sestra pouziva mobil uplne jinak nez ja. SMS z netu a emaily pouziva ke komunikaci, telefin pouziva jako prijimac SMS (z netu), hodiny a prozvanedlo. Nevim jak to jinak nazvat. Oni se vsichni prozvanni, jen aby vedeli, ze plati neco, na cem se vcera doholi na chatu, nebo ze jsou proste vsichni nazivu.

Pak jsou jeste lide, jako moji rodice, kteri oba maji mobil, ale snad nikdy jsem se na nej nedovolal. Budto nema baterku nebo je v hloubi kufriku ci kabelky, kde muze zvonit treba tyden, nez kontrolu nad hovorem prevezme, nikdy nevybrana, hlasova schranka.
    


 - pankreas (web)
(26.02.2004 12:08:41)

Nevim jak ty statistiky fungujou, ale ja osobne bych mel mit mobilu pet, protoze prave tolik mi jich v poslednim roce slohli. Z toho vyplyva, ze ackoliv penetraci zvysuju nadprumerne, vetsinu casu jsem byl mimo dosah:-/
    


 - oc (web)
(26.02.2004 12:10:44)

Inu, nevím panstvo jak Vy, ale pro mne je mobil především způsob, jak si já mohu zavolat takřka kdykoli potřebuji (třeba taxi před divadlo). Mívám jej tedy téměř neustále s sebou. Nezřídka ovšem vypnutý, neboť nikterak nestojím o to, aby mi někdo volal když zrovna nepracuji a nemám na to náladu...
    


 - Lokutus (web)
(26.02.2004 12:17:26)

Lidé existovali a fungovali bez mobilu i před mobily, tak nechápu, jak dnes někdo může říci, že si život bez mobilu nedokáže představit. Navíc, když se ještě před, cirka, sedmi lety bez toho mobilu prostě obejít musel. Já mobil mám, ale když ho zapomenu doma není to žádná katastrofa. Občas ho zapomínám i schválně.
    

Re: - Arthur Dent (web)
(26.02.2004 12:38:32)

S obsahem souhlasím, ale jednu výhradu bych měl:

Lidé byli a existovali dlouho před elektřinou a celkem chápu, když někdo řekne, že si život bez ní nedokáže představit. {smile}
    

Re: - Lokutus (web)
(26.02.2004 14:01:04)

S tím rozdílem, že elektřina je tu o sto let déle, než mobily a kromě mojí babičky neznám nikoho, kdo by si pamatoval dobu bez elektrické domácnosti. Tudíž jsme na elektřinu tak zvyklí, že bychom si těžko odvykali, ovšem na dobu bez mobilů pamatují kromě malých dětí všichni lidé a pamatují si i to, jak se bez mobilu skvěle obešli. Alespoň já ano. Měl jsem více klidu. {smile}
    

Re: - Arthur Dent (web)
(26.02.2004 14:07:49)

No a za chvíli si stejně jako na elektřinu zvykneme na mobily {smile}
    


Re: - Vesničan (web)
(26.02.2004 16:17:56)

Existuje jediná odpověď na otázku, jak mohli lidé dříve žít bez elektřiny.
Nemohli. Proto všichni umřeli.
    


 - NZNamy (web)
(26.02.2004 12:23:44)

Taxem právě zahlasoval, že den bez mobilu nemám problém - jen chci dodat, že existují dny, kdy by to pro mě problém byl docela závažný! Což se ale v minulosti stejně naplnilo i když jsem mobil měl, protože ho zapomněla druhá strana (drahá polovička). :o)
    


 - Fczbkk (web)
(26.02.2004 14:36:05)

Mobil nemám. Myslím, že spadám do podobnej kategórie ako spomínaný štátny úradník - nepotrebujem ho a ani ho nechcem, pretože by ma zbytočne obťažoval. Okrem toho mi mobily pripadajú hrozne nepoužiteľné a nepraktické. Ale o tom som už písal viac než dosť, viď.:
[acidlog.fczbkk.com/entry/1022157499/]
[acidlog.fczbkk.com/entry/1075451023/]
    


Tak nevím... - mao boy (web)
(26.02.2004 14:56:58)

No, mobila nemám - nepotřebuji ho (divné, že?). A to nejsem žádná babička a ani nemám potřebu takto předvádět nějakou svoji vyjímečnost.
Když mě někdo opravdu potřebuje tak si mě vždycky nějak najde.
Užitečný se mi jeví např. v autě- dojde-li k nějaké nehodě apd.

Každopádně žiju bez mobilu plnohodnotný život a je mi dobře...


    


Taky znam par lidi - jerry.hadr (web)
(27.02.2004 11:22:22)

bez mobilu. Jsou to moji spoluzaci vsichni tri studuji na VS a k uzasu nas ostatnich jeste zijou i bez mobilu{wink} Jeden z nich se pripadne koupi nebrani, ale druzi dva nemaji mobily radi, tak proste zadny nemaji. Chapu to, protoze tyhle zvonici krabicky taky nesnasim, nicmene jsem byl donucen s tou veci zit...
    


Podle ceho? - braggart (web)
(27.02.2004 12:45:50)

Zajímalo by mě, podle čeho je ten počet mobilů brán a jak lze vlastně k nějakému relevantnímu číslu dojít. Byly tu zmíněny krádeže a ztráty. Mám kamaráda, který si kupuje každého půl roku nový mobil (jde s dobou...)
Možná by bylo lepší počítat SIM karty, ale mám zase jiného přítele, který má "nejvýhodnější" SIMku od každého operátora a podle potřeby je prohazuje... V naší domácnosti se vyskytuje 7 SIM karet a pět telefonů, přičemž se provozují pouze tři telefony se třemi kartami (u třech osob). Pro mě z toho plyne, že se k reálnému číslu dosta nelze...
    
HotLinks
Zpět na článek