.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

30.04.2003



Když mi sestra přinesla knihu Dave Barry v kyberprostoru, přiznám se, moc se mi do ní nechtělo. Jméno autora mi nic neříkalo a rádoby veselých knih o počítačích jsem četl víc, než může člověk „od fochu” bez úhony přežít. Ale znáte to — když není co číst, je i návod na hasicím přístroji dobrý, tak jsem tu knihu otevřel.
A přečetl jsem ji na jeden zátah, většinou jsem se usmíval a dost často jsem se smál nahlas (až se lidé po mně otáčeli a divně se koukali...) Líčení Dava Barryho „jak to chodí na chatech” je naprosto přesné a popis toho, jak se instaluje nový operační systém stoprocentně rozesměje každého, kdo má za sebou minimálně deset instalací alespoň tří různých OS. Kromě toho se vám dostane přesných informací např. o tom, proč postavy Shakespearových her mluví tak nesrozumitelně (Shakespeare neměl textový editor), jaký operační systém je nejlepší (je to ten, který máte ve svém počítači) nebo jaké je to na výstavě Comdex (Bill Gates = Elvis).
Protože se mi kniha líbila, koupil jsem další: Zlozvyky Davea Barryho. A ta je taky výborná, napsána stejně lehkou a čtivou formou. I další, Rukojeť správného chlapa... (Jestlipak víte, proč spermiím trvá tak dlouho, než najdou vajíčko? Protože jsou MUŽSKÉ a z toho důvodu odmítají zeptat se na cestu!)
Přečetl jsem i Velký průšvih, u něho jsem sice neřval smíchy jako u předchozích, ale i tak je to kniha velmi dobrá.
Tyto knihy vyšly už před rokem a půl, ale stále se ještě nechají někde sehnat. Pokud se vám dostane do ruky a máte rádi dobrý humor, neváhejte a kupte!
Teď nedočkavě čekám na zatím poslední knihu, která má vyjít česky, ta kniha se jmenuje Dave Barry je z Marsu a Venuše a má být podobná Zlozvykům.
Ještě dvě poznámky: Dava Barryho vydává v češtině Talpress. Můžete se taky podívat na weblog Dava Barryho.


Zadal Arthur Dent, 30.04.2003 8:47:46, 3 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/89

Zpět na článek

HotLinks
Reakce na jiných stránkách (TrackBack)
Prevazne Neskodny...: Na to si musím sednout!
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - šwestra

Žjová... sem slavnááá... píše se o mně na Webloguuu... juchuchuuuu... :D
    


Barry - Mysh

Jo jo,naprostý souhlas, Dave Barry je borec {smile} Je trochu divné, že D.B. v kyerprostoru se prodává v takových těch obchodech s levnými knihami, u kterých vydavatel přecenil náklad.
No, možná nakoupím nějaké D.B. příbuzným k Vánocům (ne k těm příštím, k minulým, někteří ještě nedostali dárky {big grin}
Přebal knížky jsem zneužila na svých webových stránkách v sekci o mém příteli Altairovi - ten obrázek musel někdo kreslit podle něj {big grin})
http://www.bestijka.cz/galerie/altair.asp
    
HotLinks
Zpět na článek

Hodnocení: 5

bodbodbodbodbod
Čím víc psů tím líp. Pět psů je maximum.