.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

30.10.2003



Máte dojem, že to, co je běžné, je i správné? My, realisté všedního dne, jsme o tom přesvědčeni!

Chceme-li obstát v dnešní době, musíme se řídit následujícími tezemi:

- Svět je tvrdý a nepatří do něho jakýkoliv idealismus.

- Výrazy jako „morálka” a „spravedlnost” jsou jen prázdná slova, ten kdo se jimi zaštiťuje je blázen. Ve skutečnosti je důležité pouze to, kdo přežije. A přežije ten, kdo v tom umí líp chodit. Morálku a spravedlnost je nutno nahradit zákonem přirozeného výběru, protože v přírodě přežívá ten silnější.

- Je nesmysl ohánět se zásadami nebo slušností. Za to si nic nekoupíme, naopak ti slušní jsou vždycky převálcováni těmi neslyšnými. Takže volba, jestli být slušný nebo neslušný, je snad jasná...

- Je nám jedno že se krade, protože s tím stejně nemůžeme nic udělat. Když ukradnou něco nám, ukradneme my zas jinému — a není co řešit.

- Je nám jedno že se lže, protože s tím stejně nic nenaděláme. Navíc pravda a lež jsou jen subjektivní pojmy.

- Pokud spousta lidí lže a krade, není nic špatného na tom, že i my budeme lhát a krást. Svědomí? Pche! Svědomí je v evoluci naprosto kontraproduktivní a v běžném životě škodí, protože brání jedinci ve zdravém a nutném sebeprosazení.

- Co nemůžeme změnit, to musíme snášet, důležité je najít si nějakou kompenzaci, která nám na druhé straně vrátí to, co na té první ztratíme.

- Není třeba dělat něco pro druhé. Je potřeba dělat v první řadě pro sebe, druzí ať se o sebe postarají sami. Nám taky nikdo nic zadarmo nedá!

- Proto například není potřeba ve dne v autě svítit, protože stejně neuvidíme líp!

- A když sousedovi budou vykrádat byt, nám to může být jedno, protože to není náš byt a navíc — kdybychom něco udělali, uškodili bychom sami sobě.

- Víme, že nikdo nedělá nic jen tak, vždycky je za tím nějaký skrytý zájem — materiální nebo i osobní.

- Musíme být za každou cenu asertivní, protože pokud nejsme asertivní, tak ti, co jsou, nás vytlačí od zdrojů, příležitostí, informací...

- Musíme vycházet z toho, že všichni se chovají stejně jako my, proto například

- v bojích nestačí pouze zvítězit, je třeba protivníka zničit! Abychom mohli vyhrát, musíme přeci někoho porazit! Neuznáváme teorii her s nenulovám součtem! Každá hra je hra s nulovým součtem a náš zisk je vždy roven ztrátě soupeřů.

- Jsme přesvědčeni o tom, že je zbytečné chodit k volbám, protože náš hlas stejně nic nezmění.

- Ten, kdo s námi nesouhlasí, je blázen. Pokud nás dokonce přesvědčuje o opaku, je to fanatik! V diskusi s takovým tvorem je potřeba mu na rovinu říct, že jeho „boj za ideály” je stejný fanatismus jako předvedl Adolf. (Pozor, nejmenovat přímo Hitlera!)

Pokud se budeme těmito body řídit, budeme úspěšní v životě, budeme mít peníze, byt, auto, budeme si zkrátka slušně žít. A ti co se takto chovat nebudou stejně skončí jako socky, protože jsou nepraktičtí a kvůli své zaslepenosti falešnými ideály se v tomhle tvrdém světě nikdy neprosadí!

My totiž víme, jak to je!


Za inspiraci děkuji Bivojovi, za ten termín Pixymu.


Zadal Arthur Dent, 30.10.2003 17:13:49, 27 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/548

Zpět na článek

HotLinks
Reakce na jiných stránkách (TrackBack)
Prevazne neskodny...: Otázka od volantu
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Bivoj

Pěkné, válím se smíchy!
    

Re: - Arthur Dent

To věřím.
    


Mozna je to spis komentar k predchozimu prispevku. - mudd (web)

Jsem alergicky na vyjadreni "o tom rozhodne soud". Predevsim se clovek nechova jen podle zakonu, ale i podle nejakych norem, kterym muzeme rikat treba slusnost. Proste jsou veci, ktere slusny clovek nedela, i kdyz to k soudu jako drobna svinarnicka nikdy nepujde.
Stejne tak "kradlo se vzdycky". Problem neni, jestli se kradlo vzdycky, samozrejme ze ano, ale ze se obecne takova cinnost povazovala za zavrzenihodnou.
Problem je v tom, ze dnesni predstava o lidskych pravech "smi se delat vse co neni zakazano" zvulgarizovala az do podoby "je chvalyhodne delat cokoli co neni zakazano, at je to co je to".
Pak to vede k naprosto silenym zakonum, ktere se pokouseji stale presneji definovat obycejnou lidskou slusnost. Viz http://mudd.wz.cz/2003-10_291148.html
    

Re: Mozna je to spis komentar k predchozimu prispevku. - Arthur Dent

Děkuji, lépe bych to nenapsal. Teď si jen počkej na komentář, který ti vysvětlí, že si termín "zavrženíhodné" můžeš vetknout za klobouk... {smile}
    

Re: Mozna je to spis komentar k predchozimu prispevku. - Bivoj

Ty bys tolik chtěl, viď? Vždyť hrdina bez padoucha snad ani není hrdina.

Ale já to myslel vážně, fakt, povedlo se ti to. Ohromně jsem se pobavil a určitě nejsem sám. Napiš ještě něco.
    

Re: Mozna je to spis komentar k predchozimu prispevku. - Arthur Dent

Teď jsi mi to ovšem nandal... teď jsem fakt na chvilku, koutkem oka, zahlédl svou ubohost v celé její velikosti.

Mimochodem, Bivoji, kde napíšeš něco ty, abych si mohl i já počíst?
    

Re: Mozna je to spis komentar k predchozimu prispevku. - Bivoj

Nandal, já vím. Od toho jsem padouch. Ale psát nic nebudu, na tebe prostě nemám. Každý ať dělá to, co mu jde nejlíp. Ty pěkně piš a já zatím někoho strašně amorálně zmasakruju.
    


 - pixy

Jak se to nepodepisuje?
    

Re: - didactylos (web)

založíme antimanifest
    


:( - Mirun (web)

Včerejší diskuzi s Bivojem jsem četl a zdála se mi zajímavá. Nechci mluvit za něho, ale měl jsem dojem, že se snaží argumentovat v rovině diskuze, nikoliv proto aby prosazoval "odlišnou ideologii" - o ní mu nejspíš vůbec nešlo. Tvoje dnešní reakce mi přijde spíš jako reakce ortodoxního katolíka, který při vyslovení slova Darwin začne mávat mečem.
    

Re: :( - Jerry (web)

No, mě spíš připadalo, že se tím Bivoj jen dobře baví a tak víceméně provokuje. Včera to dobře vystihl Pixy.
Pod to, co výše napsal Arthur, se taky nepodepisuju {smile}
    

Re: :( - Jerry (web)

Hmm, měl bych si to po sobě před odesláním pořádně přečíst, hned na první pohled jedno chybějící "n" a jedno přebývající "tak", ach jo...{sad}
    

Re: :( - Arthur Dent (web)

Kde chybí jaký N?
    

Re: :( - Jerry (web)

Ve třetím pádu se, pokud si dobře pamatuju, píše mně. Mě se píše v pádu druhém a čtvrtém. Mně se to vždycky pletlo, tak jsem si to nakonec zapamatoval...{smile}
    

Re: :( - IP:213.235.74.64

Ajo, to jsem fakt přehlíd. Říkal jsem si "Přece nemyslí víceméně" a tak jsem se na to fixoval, že mi to "mě" vypadlo...
    


Re: :( - Arthur Dent (web)

Být to jen kvůli Bivoji, nepíšu to. Ale dneska jsem měl to "potěšení" se s jedním takovým pánem setkat a diskutovat s ním...
    

Re: :( - Mirun (web)

A měl jsi při té "diskuzi" pocit, že by bylo konstruktivnější mu místo povídání jednu švihnout ?{wink}
    

Re: :( - Arthur Dent

Ani ne. Spíš jsem měl pocit, že je mi ten člověk hodně nepříjemný a že bych s ním do budoucna opravdu nerad nějak spolupracoval...
    

Re: :( - Mirun (web)

Škoda, došlo by ke hře "se záporným součtem" {smile} kterou nikde nezmiňuješ {smile}
    

Re: :( - Arthur Dent

Záporný je přeci nenulový, ne? A samosebou ji zmiňuji, je to varianta "Ať vyhraje kdo vyhraje, oba prohrajou" {smile}
    


Globální vesnice - Jiří Bureš (web)

Možná je to problém naší globální vesnice, která žádnou vesnicí není. Protože když se někdo dřív na vesnici choval tak, jak je dnes běžné (jak jsi to trefně napsal), tak dostal po hubě. Když si nedal říct, tak dostal deku. No a když dělal bo*del dál, tak ho pověsili na hrušku.
Dneska je takový vykuk akorát za velkého borce.
    


 - Richard H. (web)

Taks popsal pravičáka.. Co levice?
    

Re: - Mirun (web)

Výborný téma na flame. Měl jsem dojem, že rozdělování lidí na "pravičáky" a "levičáky" je jen nesmysl používanej politiky aby ospravedlnili svou zbytečnou existenci. Vidím, že i lid to bere vážně. Hodně štěstí {smile} (napříč celým politickým spektrem). Můžeš mi prosím exaktně definovat pravičáka a levičáka?
    

Re: - Arthur Dent

Už tu na tohle téma něco bylo, asi nejvíc se mi líbí definice, která tvrdí, že pravo - levé dělení závisí na pohledu na stát. Na pravém konci jsou ti, co tvrdí "člověk se má o sebe postarat sám", na levém konci ti, co tvrdí "o člověka se má postarat stát".

Ale IMHO pravice a levice nemá s výše popsaným nic společného, to je záležitost "napříč celým politickým spektrem". {smile}
    

Re: - Mirun (web)

A výsledkem je to, že ať zvítězí pravice či levice, jsou u moci ti, kteří se o sebe dokázali postarat takovým způsobem, že je teď živí stát {smile}
    


To nic - Alfons (web)
(01.02.2004 03:31:18)

To všechno pomine, jen co na školách zavedou etickou výchovu. Zatím ale, kdo se neřídí tímto negativním Desaterem je odepsaný a odsouzený k živoření. Kdo se dá na byznys nebo politiku je vtažen do mašinerie ze které není úniku a musí se přizpůsobit zákonům smečky.
    
HotLinks
Zpět na článek